Πάγια στην Ελλάδα, όταν ένα κόμμα αναλάμβανε την διακυβέρνηση της χώρας, το πρώτο πράγμα που έλεγε ήταν « παραλάβαμε καμένη γη». Έτσι αποκτούσε το επιχείρημα της χρονοπίστωσης, προκειμένου να έχει την ανοχή των πολιτών , για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Γράφει ο Παντελής Ζήλος
Τέσσερα χρόνια μετά βέβαια, εάν δεν κέρδιζε τις εκλογές και κάποιο άλλο κόμμα το διαδέχονταν στην διακυβέρνηση της χώρας, οι Έλληνες άκουγαν ξανά το ίδιο επιχείρημα, γιατί φυσικά, στο μεσοδιάστημα αυτό, τίποτα δεν είχε αλλάξει προς το καλύτερο.
Με αυτή την επωδό λοιπόν, δεκαετίες πέρασαν και η ποιότητα ζωής των Ελλήνων, παραμένει σε προπολεμικά επίπεδα. Η παιδεία νοσεί, η υγεία επίσης και η ποιότητα ζωής των Ελλήνων, είναι ένας συνδυασμός προπολεμικής Ελλάδας , με στοιχεία της δεκαετίας 1970-80.
Τα χρόνια της κρίσης μάλιστα, όπου είδαμε διάφορους Δον Κιχώτηδες, να λεν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια, αλλά στο τέλος τα υπηρέτησαν πιστά, αποτέλεσαν δικαιολογία γυρίζοντας τον χρόνο τόσο πίσω. Η έλλειψη χρημάτων, καθώς τα έσοδα του κράτους όδευαν και οδεύουν στους δανειστές, μείωσαν τις δημόσιες δαπάνες, με αποτέλεσμα ούτε έργα να γίνονται, ούτε προσλήψεις προσωπικού. Στα νοσοκομεία οι άρρωστοι αναγκάζονται να φέρνουν τα δικά τους σεντόνια και πετσέτες και αν οι συγγενείς τους δεν σπρώξουν το καροτσάκι ή το φορείο, θα μείνουν στην είσοδο. Όσο για τους γιατρούς εργάζονται εβδομάδες ολόκληρες, χωρίς ξεκούραση, λόγω της έλλειψης ιατρικού προσωπικού.
Οι πόλεις έτσι βρώμικες και άναρχες που είναι, μοιάζουν περισσότερο με αντίστοιχες των υποανάπτυκτων χωρών, παρά με Ευρωπαϊκές.
Η σημερινή κυβέρνηση, προς τιμήν της, δεν επικαλέστηκε το επιχείρημα της «καμένης γης », ωστόσο τα προβλήματα που παρέλαβε, ούτε λίγα, ούτε αμελητέα είναι. Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να έχουν πέσει πάνω σε δυο καυτά ζητήματα, του μεταναστευτικού και των Εθνικών ζητημάτων με την Τουρκία, τα οποία ούτε και αυτά επιλύονται, αλλά ενώ ο καιρός περνά, τίποτα δεν έχει γίνει και σε όλα τα υπόλοιπα.
Ασχέτως ποιος φταίει περισσότερο ή λιγότερο, οι Έλληνες πολίτες δεν μπορούν να περιμένουν δεκαετίες, προκειμένου να μπει η χώρα σε κανονικότητα. Οι δρόμοι μας μοιάζουν σαν να έχουν βομβαρδιστεί, τα μαζικά μέσα μεταφοράς, είναι σχεδόν ανύπαρκτα, με αποτέλεσμα να επαναλαμβάνονται σκηνές προπολεμικές, όπου οι άνθρωποι κρέμονταν στα λεωφορεία, σαν τα τσαμπιά.
Η δε υποβοήθηση της τεχνολογίας, περισσότερο ως ντεκόρ υπάρχει, παρά ως λειτουργικότητα. Οι πανάκριβες συσκευές ηλεκτρονικής ενημέρωσης, στα μέσα μεταφοράς, μόνο το πρώτο εξάμηνο λειτούργησαν κανονικά.
Καλή είναι η επιβράβευση κομματικών στελεχών , με τον τίτλο του υπουργού, ωστόσο στις επόμενες εκλογές οι πολίτες θα κρίνουν το έργο του. Η περίοδος χάριτος και γι αυτή την κυβέρνηση έχει πλέον τελειώσει. Η γραφίδα των ψηφοφόρων τσεκάρει πλέον τα αποτελέσματα και εάν βελτιώνεται η καθημερινότητά τους. Ο σταυρός στο «ψηφοδέλτιο», έχει πάντα διπλή αναγραφή.
Με πληροφορίες από: crashonline.gr
Το Διαβάσαμε Η κλεψύδρα μετρά πλέον ανάποδα, για την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Κοινοποιήστε: