Υλικά Συνταγής
4 κ.σ. ελαιόλαδο
700 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 καρότο
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
600 γραμμ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 δαφνόφυλλο
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
1/2 φλ. κεφαλοτύρι
20 λαζάνια
Για τη μπεσαμέλ
1½ λίτρο γάλα φρέσκο
6 κ.σ. κορν φλάου
2 κ.σ. βούτυρο
1 αυγό
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 φλ. κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
Για τον κιμά: Στο ελαιόλαδο ροδίζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε έπειτα την ντομάτα και το δαφνόφυλλο. Στο τέλος, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Για την κρέμα: Βάζουμε το γάλα κρύο, το βούτυρο, το κόρν φλάουρ, το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Τα αφήνουμε μέχρι να δέσει η κρέμα, αλατίζουμε και το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ½ τυρί και το αυγό, ανακατεύοντας πολύ γρήγορα. Λαδώνουμε το πυρέξ και ρίχνουμε μέσα μια κουταλιά κρέμα. Στρώνουμε τα λαζάνια και ξανά λίγη κρέμα, λίγο κιμά και έτσι κάνουμε στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τελειώνουμε με μια στρώση από την υπόλοιπη κρέμα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Τέλος, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί λίγο πριν το βγάλουμε από το φούρνο. Δείτε την εκτέλεση βήμα βήμα στα βίντεο που ακολουθούν:
The post Η καλύτερη συνταγή με διαφορά για ζουμερό παστίτσιο είναι αυτή! appeared first on LINE LIFE.
Το Διαβάσαμε Η καλύτερη συνταγή με διαφορά για ζουμερό παστίτσιο είναι αυτή!
Κοινοποιήστε: