Η ανεκπλήρωτη (από την Παλαιά Διαθήκη) προφητεία για τη Μοσούλη…
Τι δουλειά έχει η Μοσούλη με τις προφητείες;;;
Εύλογο ερώτημα και εγώ όταν μια φίλη με ενημέρωσε σχετικά πριν από λίγο έμεινα με το στόμα ανοιχτό.
Θα σας παραθέσω αυτούσια τη συζήτηση :
Το περίεργο είναι ότι η Μοσούλη=Νινευή
Για αυτή την πόλη υπάρχει μια ανεκπλήρωτη προφητεία του Ιωνά,για την καταστροφή της…
Στις Εβραϊκές Γραφές γίνεται αναφορά στην πόλη της Νινευή, ήδη από το αρχαίο βιβλίο της Γένεσης, όπου αναφέρεται ότι ήταν μία από τις πόλεις που ίδρυσε ο Νεβρώδ (Γένεση 10:9, 11, 12· 2 Βασιλέων 19:36).
Αιώνες αργότερα, Ισραηλίτες προφήτες όπως ο Ιωνάς, ο Σοφονίας και ο Ναούμ εξήγγειλαν αγγέλματα κρίσης αλλά και σωτηρίας αναφορικά με την πρωτεύουσα της Ασσυριακής αυτοκρατορίας Νινευή, καθώς περιγραφόταν ως η «πόλη της αιματοχυσίας» (Ιωνάς 1:2· κεφ. 3· Ναούμ 1:1· 3:1· Σοφονίας 2:13-15).
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Στην Καινή Διαθήκη, ο Ιησούς Χριστός αναφέρεται στην αφήγηση του βιβλίου του Ιωνά, σύμφωνα με την οποία οι κάτοικοι της Νινευή διασώθηκαν, καθώς μετανόησαν για τα πονηρά τους έργα μετά από το κήρυγμα του προφήτη. (Ματθαίος 12:41· Λουκάς 11:30, 32)
Αντιγράφω από την Βικιπαίδεια:
Η Νινευή ή Νινευί ήταν αρχαία πόλη, που έγινε πρωτεύουσα της Ασσυρίας, επί βασιλείας του Σενναχειρείμ. Η θέση της προσδιορίζεται κοντά στη σημερινή Μοσούλη, στον Τίγρη ποταμό, στο σημερινό βόρειο Ιράκ. Η πόλη αυτή καταστράφηκε μετά την πτώση της στους Βαβυλωνίους.
Τα ερείπια της Νινευή, όπου έγιναν ανασκαφές το 1845, μας απέδωσαν τα λείψανα πολλών κτιρίων και πολλών γλυπτικών έργων. Η βιβλιοθήκη του τελευταίου βασιλιά των Ασσυρίων Σαρδανάπαλου (7ος αιώνας π.Χ.) βρέθηκε εκεί και στην πόλη βρήκαν πλούσια διακόσμηση από ανάγλυφα με σκηνές θρησκευτικές, κυνηγετικές και στρατιωτικές. Στα ελληνιστικά χρόνια ιδρύθηκε στην πόλη βιβλιοθήκη και οι Ασσύριοι μορφώθηκαν από το ελληνικό πνεύμα.
Η ανεκπλήρωτη (από την Παλαιά Διαθήκη) προφητεία για τη Μοσούλη…
Κοινοποιήστε: