Αυτό το πιάτο συνδυάζει τη ζουμερή υφή του χοιρινού με την γεύση των πιπεριών με τα λιωμένα τυριά. Πρόκειται για μια υπέροχη επιλογή για ένα γεύμα που θα εντυπωσιάσει, καθώς προσφέρει γεύσεις που ισορροπούν τέλεια μεταξύ του αλμυρού και του γλυκού.
Χοιρινό με πιπεριές και τυριά
Υλικά:
- 600 γρ. χοιρινό (σε μπουκίτσες)
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 2 κίτρινες πιπεριές
- 1 πράσινη πιπεριά
- 200 γρ. τριμμένο τυρί (γκούντα ή ένταμ)
- 100 γρ. φέτα
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Οδηγίες:
- Σοτάρισμα του χοιρινού: Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το χοιρινό μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Προσθήκη λαχανικών: Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Σβήσιμο με κρασί: Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί, αφήνοντας τα αρώματα να δέσουν με το κρέας.
- Προσθήκη κρέμας και τυριών: Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα τυριά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα.
- Καρύκευμα: Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ρίγανη για άρωμα. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά.
Σερβίρισμα:
Το πιάτο αυτό σερβίρεται ζεστό, ιδανικά με φρέσκο ψωμί ή συνοδευόμενο από πατάτες φούρνου ή ρύζι.
Κοινοποιήστε: