Η καραμέλα συνδυάζεται αρμονικά με τον ελληνικό καφέ και γίνονται ένα απίθανο ζελέ, που κλείνει ιδανικά κάθε γεύμα.
Υλικά
Για το ζελέ
- 6 φύλλα ζελατίνης (των 2γρ. η καθεμία)
- 300ml γάλα φρέσκο
- 400γρ. καραμελωμένο γάλα
- 120γρ. ελληνικό καφέ ρόφημα
Για το crumble
- 150γρ. βούτυρο παγωμένο
- 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κρόκο αβγού
- 100γρ. ζάχαρη καστανή
- 50γρ. κακάο
Για το σερβίρισμα
- crumble
- ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
Βήμα 1
Για το crumble: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και στη συνέχεια σκορπάτε το μίγμα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Το ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου. Αφήνετε το crumble στην άκρη να κρυώσει και να γίνει τραγανό.
Βήμα 2
Για το ζελέ: Μουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 5 λεπτά. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το καραμελωμένο γάλα και τον καφέ και τα ζεσταίνετε πολύ καλά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Βήμα 3
Κατεβάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε τις ζελατίνες καλά στυμμένες και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βήμα 4
Μοιράζετε λίγο crumble σε 6-8 ποτήρια, μοιράζετε από πάνω το ζελέ και φυλάτε τα ποτήρια στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου, μέχρι να παγώσουν και να σταθεροποιηθεί το ζελέ. Όταν θέλετε να σερβίρετε, πασπαλίζετε τα ποτήρια με crumble και λίγη ζάχαρη άχνη.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΓΟΣ
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Tina Webb
Πηγή: olivemagazine.gr
Κοινοποιήστε: