Θυμάμαι πως όταν ήμουν μικρή σιχαινόμουν τα 3 φαγητά με την κατάληξη -ρυζο. Σπανακόρυζο, πρασόρυζο, λαχανόρυζο. Γκρίνια, κακό και με το ζόρι δυο κουταλιές φαγητό και αυτές να έχουν περισσότερο ρύζι από ότι τα άλλα. Μεγαλώνοντας όμως άρχισαν όλο και περισσότερο να μου αρέσουν. Ξεκίνησα να τα μαγειρεύω μόνη μου και με τον τρόπο που μου αρέσουν, οπότε τα είδα με άλλο μάτι.
Σήμερα θα σου δείξω πως να φτιάξεις ένα από αυτά τα τρία φαγητά. Εύκολη συνταγή για σπανακόρυζο, μιας και θεωρώ πως είναι και το πιο συχνό που κάνουμε όλοι μας και είναι και έξτρα δυναμωτικό- δεν το έτρωγε τσάμπα ο Ποπάι. Τα υλικά είναι λίγα και απλά και η εκτέλεση επίσης πολύ, πολύ εύκολη!
Συνταγή για νόστιμο σπανακόρυζο
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
- 1 κιλό σπανάκι
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3/4φλ. ρύζι Καρολίνα
- χυμό από ένα λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
Δες επίσης: Νηστίσιμη συνταγή για χυλοπίτες με μανιτάρια στο τηγάνι!
Εκτέλεση:
Κόψε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με τα φύλλα τους σε ροδέλες. Ψιλόκοψε και το ξερό κρεμμύδι και ρίξτα σε μια κατσαρόλα με λάδι να σοταριστούν μέχρι να δίνουν διάφανα. Έπειτα, ρίξε το σπανάκι. Εγώ το σπανάκι μου το παίρνω έτοιμο κατεψυγμένο και κομμένο σε φύλλα. Εσύ αν θες μπορείς να πάρεις φρέσκο και να το κόψεις σε κομματάκια. Όπως και να έχει ρίξε το σπανάκι μέσα στην κατσαρόλα και σόταρε το μέχρι ο όγκος του κάπως να πέσει.
Δες επίσης: Νόστιμες κυδωνάτες πατάτες με βούτυρο, τριμμένη φέτα και πάπρικα!
Σειρά έχει το ρύζι. Ρίξτο και ανακάτεψε το μέχρι να λαδωθεί καλά όλο. Πρόσθεσε ένα ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι. Σιγόβρασε το σπανακόρυζο σου για 15-20 λεπτά. Προς το τέλος του βρασμού πρόσθεσε και το υπόλοιπο λάδι (χώρισε το2 κομμάτια, ένα για το σοτάρισμα και ένα για το τέλος) και ρίξε και το χυμό από λεμόνι. Ανακάτεψε καλά και άσε το φαγητό για περίπου 5 λεπτά να “κάτσει”. Έτοιμο το σπανακόρυζο! Συνόδευσε με τυράκι, ένα τηγανητό αυγό και μια φέτα ψωμί.
Δες επίσης: Αρνάκι με πατάτες στο φούρνο!
Bonus Tips:
Εμένα προσωπικά μου αρέσει τα πράσινα μου και τα λαχανικά μου να τα τρώω όσο πιο φρέσκα γίνεται. Για αυτό το λόγο δεν “καίω” πολύ το σπανάκι και βάζω σχετικά άμεσα στο ρύζι και το νερό. Επίσης, μπορείς να προσθέσεις στο φαγητό σου και λίγο ψιλοκομμένο πράσο αν σου αρέσει και στο τέλος λίγο ψιλοκομμένο άνηθο. Προσωπικά δεν τα προτιμώ οπότε και δεν τα βάζω. Αν θέλεις να βάλεις και κάποιο άλλο ρύζι, το άγριο του πηγαίνει πολύ!
The post Εύκολη συνταγή για σπανακόρυζο! appeared first on ediva.gr.
Κοινοποιήστε: