Γλυκιά κι ανάλαφρη, αυτή η μους έχει για βάση της φρέσκο λευκό τυρί, δυνατό καφέ, ρούμι και σταφίδες.
Υλικά
- 250γρ. τυρί ρικότα
- 6 κουτ. σούπας καφέ εσπρέσο έτοιμο, ζεστό
- 4 κουτ. σούπας σταφίδες
- 3 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι ή μπράντι
- 50γρ. μαύρη ζάχαρη
- 150γρ. κρέμα γάλακτος
- 50γρ. ξύσμα σοκολάτας
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε ελαφρώς το ρούμι και το ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τις σταφίδες, τέσσερις κουταλιές της σούπας από τον καφέ, τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Τα αφήνετε στην άκρη για 1 ώρα τουλάχιστον.
Βήμα 2
Σ’ ένα μπολ βάζετε το τυρί και το χτυπάτε ελαφρά με μίξερ χειρός για να αφρατέψει. Σιγά σιγά προσθέτετε το μίγμα με τις σταφίδες ανακατεύοντας με σπάτουλα.
Βήμα 3
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή και ύστερα την αναμιγνύετε με το μίγμα του τυριού.
Βήμα 4
Μοιράζετε το μίγμα σε τέσσερα ποτήρια και τα αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει η μους. Όταν θέλετε να σερβίρετε ρίχνετε τον υπόλοιπο καφέ σε γραμμές και πασπαλίζετε με το ξύσμα σοκολάτας.
TINA WEBB
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food Styling: Tina Webb
Πηγή: olivemagazine.gr
Κοινοποιήστε: