Ο Δήμος της Κοπεγχάγης έχει ξεκινήσει από το 2001 και έχει σαφή στόχο να φτάσει το 90% της βιολογικής παραγωγής σε όλη την προμήθεια όλων των 900 δημόσιων κυλικείων σε όλη την πόλη. Διευκόλυνε μια εντατική συνεργασία μεταξύ των βιοκαλλιεργητών, των εταιρειών τροφίμων και των χονδρεμπόρων για την επέκταση των οργανικών προμηθειών στις δημόσιες καντίνες. Για να επιτευχθεί ο στόχος ήταν απαραίτητο να εκπαιδευτεί και το προσωπικό των κυλικείων, ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίστηκαν οι μέθοδοι προμήθειας για να εξασφαλιστεί επαρκή προσφορά ποιοτικών οργανικών προϊόντων. Και όλα αυτά χωρίς να αυξηθεί ο προϋπολογισμός σε κανένα κυλικείο.
Η βασική ιδέα πίσω από τη στρατηγική στις κουζίνες είναι να εκπαιδευτεί το προσωπικό των κουζινών στις τεχνικές μαγειρέματος έτσι ώστε να είναι σε θέση να μαγειρεύουν τα τρόφιμα από το μηδέν, σε αντίθεση με τη χρήση επεξεργασμένων και ημικατεργασμένων τροφίμων, και αυτό σημαίνει ότι μπορούν να αντέξουν οικονομικά να αγοράσουν ακριβότερα βιολογικά τρόφιμα και έτσι να παρέχουν πιο θρεπτικά, φιλικά προς το κλίμα και ελκυστικά γεύματα. Για παράδειγμα, έλαβαν εκπαίδευση για τη χρήση εποχιακών λαχανικών, με λιγότερα κρέατα, ψήσιμο, συντήρηση, ζύμωση και γενική μείωση των απορριμμάτων τροφίμων.
Κοινοποιήστε: