Διατροφική κραιπάλη: Οι ειδικοί της διατροφής προτείνουν τι μπορείς να φας για να «συνεφέρεις» τον οργανισμό σου, μετά από ένα διατροφικό «όργιο»
Έχουμε μπει στην καλοκαιρινή περίοδο και όσο πλησιάζει ο Αύγουστος, τόσο θα πληθαίνουν τα πάρτι, τα τσιμπούσια στις ταβέρνες κι άλλο τόσο θα πληθαίνουν οι ποσότητες φαγητού και οι θερμίδες που καταναλώνουμε.
Το σκηνικό είναι γνωστό: Τη μια μέρα τρώμε ό,τι υπάρχει στο μπουφέ αλμυρών και γλυκών, τσιμπάμε απ’ όλα τα πιάτα που παρήγγειλε η παρέα, τρώμε και το τελευταίο γλυκό που μας έφεραν στο τραπέζι, και την άλλη μέρα μας… τρώνε οι τύψεις!
Οι ειδικοί της διατροφής αναφέρουν πως με τις κατάλληλες διατροφικές επιλογές μπορούμε να εξισορροπήσουμε την κατάσταση ύστερα από μια διατροφική «κραιπάλη». Έτσι, θα έχουμε και λιγότερες τύψεις!
Διατροφική κραιπάλη: Δείτε τις 8 τροφές που μπορούν να βοηθήσουν
Πορτοκάλι: Είναι φουλ στη βιταμίνη C, η οποία ενισχύσει το μεταβολισμό και βοηθά να χωνέψουμε πιο εύκολα τις λιπαρές τροφές. Επιπλέον, η βιταμίνη C μας δίνει ενέργεια και μας φτιάχνει τη διάθεση, για να διαχειριστούμε καλύτερα τις διατροφικές τύψεις! Προτιμούμε ολόκληρο το φρούτο και όχι χυμό, για να επωφεληθούμε και από τις φυτικές ίνες.
Βρώμη: Ένα μπολ με βρώμη και άπαχο γάλα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης η οποία «χτυπάει» κόκκινο ύστερα από ένα λουκούλλειο γεύμα. Οι φυτικές ίνες της βρώμης μπορούν να βοηθήσουν να αποβάλουμε το λίπος, αντί να το «αποθηκεύσουμε».
Μπανάνα: Το υπερβολικό φαγητό, συχνά συνοδεύεται από υπερβολική πρόσληψη αλατιού η οποία μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση υγρών αλλά και αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Το κάλιο της μπανάνας μπορεί να εξισορροπήσει την κατάσταση, μειώνοντας τις επιπτώσεις του αλατιού στον οργανισμό.
Σολομός: Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αφού ο σολομός ανήκει στα λεγόμενα «παχιά» ψάρια, αλλά τα ω3-λιπαρά που περιέχει μπορούν να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Η γλυκόζη «εκτοξεύεται» ύστερα από ένα γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες και ζάχαρη και μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα.
Τζίντζερ: Θεωρείται ο,τι πρέπει για να ανακουφιστεί κανείς από το φούσκωμα. Αυτό γιατί βοηθά να χαλαρώσουν οι μυς της πεπτικής οδού, για ευκολότερη αποβολή των αερίων που ευθύνονται για το φούσκωμα. Χρησιμοποιείστε το στο τσάι σας ή φτιάξτε ένα smoothie με τζίντζερ.
Αυγό: Tο αυγό είναι πλούσιο σε υψηλής διατροφικής αξίας πρωτεΐνη ενώ περιέχει βιταμίνες B12 και D, ριβοφλαβίνη και άλλα θρεπτικά στοιχεία. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά, βοηθούν το πεπτικό σύστημα και τον οργανισμό γενικότερα να «συνέλθει» μετά από μια διατροφική κραιπάλη. Αν ό,τι φάγατε είχε πολλά λιπαρά, μπορεί να παραλείψετε τον κρόκο και να φάτε μόνο το ασπράδι.
Γιαούρτι: Τα προβιοτικά του γιαουρτιού μπορούν να ανακουφίσουν τις στομαχικές διαταραχές μετά από την υπερβολική κατανάλωση φαγητού. Προτιμήστε γιαούρτι εμπλουτισμένο με έξτρα προβιοτικά, για να απαλλαγείτε ευκολότερα από τα δυσάρεστα συμπτώματα που προκαλούν οι διατροφικές κραιπάλες.
Σπανάκι: Το σπανάκι έχει βιταμίνη B2 η οποία ενισχύει το μεταβολισμό του λίπους. Προτιμήστε μια σαλάτα με φρέσκα φύλλα από σπανάκι αντί για τη μαγειρεμένη εκδοχή του.
Κοινοποιήστε: