Εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο την προηγούμενη Παρασκευή ένωσαν την κραυγή τους απαιτώντας επείγουσα δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης στη μεγαλύτερη διαμαρτυρία στην ιστορία. Οι διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την παραμονή της διάσκεψης κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα, την οποία συγκάλεσε ο γενικός γραμματέας António Guterres, για να αποφασιστούν επείγοντα μέτρα για τον περιορισμό της αύξησης των παγκόσμιων θερμοκρασιών σε 1,5C, στο πλαίσιο της συμφωνίας του Παρισιού το 2015.
Μπακλαντές
Κένυα
Σύδνευ
Αμβούργο, Γερμανία
Αθήνα
Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε 163 χώρες σε 5000 πόλεις από 4.000.000 νέους ανθρώπους στην Ασία, την Αφρική, την Ευρώπη ,την Αμερική ακόμη και στα μικροσκοπικά νησιά του Σολομώντος στο νότιο Ειρηνικό. Μια νέα γενιά νεαρών ακτιβιστών που δεν διστάζει να έρθει αντιμέτωπη με αναχρονιστικούς αρνητές και παρατημένους και κουρασμένους ενήλικες οικολόγους… Η προσαρμογή αυτή και η μαχητικότητα των νέων αυτών παιδιών-ακτιβιστών ίσως είναι το μόνο θετικό απέναντι σε αυτήν την κλιματική κρίση. Είναι παιδιά και έφηβοι, αλλά δεν είναι αφελείς . Είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να κατανοήσουν ότι ο εθελοντισμός δεν είναι αρκετός, είναι απαραίτητο να καταλάβουν τον πολιτικό χώρο και να απαιτήσουν να συζητήσουν με τους ενήλικες που έχουν την εξουσία.
“Η αλλαγή έρχεται είτε τους αρέσει είτε όχι”, ανέφερε στην ομιλία της την Παρασκευή η 16χρονη περιβαλλοντική ακτιβίστρια Greta Thunberg μπροστά σε 250.000 ανθρώπους που βγήκαν να διαμαρτυρηθούν για την αδιαφορία της αμερικανικής κυβέρνησης στην κλιματική κρίση.
Κοινοποιήστε: