Εύκολη πίτα με κοτόπουλο που ετοιμάζετε στο πι και φι. Ιδανική επιλογή και όταν θέλετε ένα γρήγορο ορεκτικό για να συνοδεύσετε το κρασί σας, σε μία βραδιά με φίλους.
Υλικά
- 1 στήθος Κοτόπουλου Νιτσιάκος, ψιλοκομμένο
- ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 300γρ. φύλλο κρούστας
- 300γρ. κασέρι ψιλοτριμμένο
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ρίχνετε τις λωρίδες του κοτόπουλου, τις πασπαλίζετε με την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Βήμα 2
Ζεσταίνετε 1 κουτ. γλυκού λάδι σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τις λωρίδες του κοτόπουλου σε μέτρια φωτιά. Αδειάζετε προσεκτικά το περιεχόμενο του τηγανιού σε μια πιατέλα.
Βήμα 3
Σε ένα καθαρό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ρίχνετε λάδι και τοποθετείτε τη μισή ποσότητα του φύλλου. Απλώνετε πάνω το κοτόπουλο, τον μαϊντανό και πασπαλίζετε με το κασέρι. Καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας και ραντίζετε την επιφάνεια της πίτας με ελαιόλαδο.
Βήμα 4
Ψήνετε την πίτα για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι το φύλλο να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό, αναποδογυρίζοντάς την προσεκτικά με τη βοήθεια ενός πιάτου ή με το καπάκι του σκεύους αν υπάρχει.
Βήμα 5
Σερβίρετε την πίτα ζεστή, κόβοντας σε τρίγωνα κομμάτια.
Πηγή: olivemagazine.gr
Κοινοποιήστε: