Η γλώσσα Meunière είναι ένα κλασικό γαλλικό πιάτο που έχει κερδίσει τις καρδιές των λάτρεις της κουζίνας σε όλο τον κόσμο. Η λέξη “meunière” προέρχεται από τη γαλλική λέξη “meunier,” που σημαίνει μυλωνάς, καθώς το ψάρι παραδοσιακά καλύπτεται με αλεύρι πριν τηγανιστεί. Αυτό το πιάτο είναι γνωστό για την απλότητα και τη λεπτότητα των γεύσεων του, καθώς αναδεικνύει το ψάρι με την προσθήκη βουτύρου, λεμονιού και μαϊντανού. Η γλώσσα είναι ένα λεπτό και ευαίσθητο ψάρι, που απαιτεί προσεκτικό μαγείρεμα για να διατηρηθεί η υφή και η γεύση του.
Γλώσσα Meunière
Συστατικά:
- 4 φιλέτα γλώσσας
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- Αλάτι και πιπέρι
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες, για γαρνιτούρα
Οδηγίες:
- Ξεπλύνετε τα φιλέτα γλώσσας και στεγνώστε τα καλά με χαρτοπετσέτες.
- Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα και αλευρώστε τα ελαφρώς και στις δύο πλευρές.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε τα φιλέτα γλώσσας στο τηγάνι και τηγανίστε τα για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να είναι μαγειρεμένα.
- Αφαιρέστε τα φιλέτα από το τηγάνι και κρατήστε τα ζεστά.
- Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και λιώστε τις.
- Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά.
- Περιχύστε τη σάλτσα βουτύρου-λεμονιού πάνω από τα φιλέτα γλώσσας.
- Γαρνίρετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τις φέτες λεμονιού.
- Σερβίρετε αμέσως με συνοδευτικά της επιλογής σας, όπως πατάτες ή λαχανικά ατμού.
Κοινοποιήστε: