
Ο συνδυασμός του δυνατού καφέ με την κρέμα και τα μπισκότα δημιουργεί μια γεύση που θυμίζει τιραμισού, αλλά με απλούστερη εκτέλεση και πιο ελαφριά γεύση.
- Χρόνος προετοιμασίας: 20’
- Χρόνος ψύξης: 3 ώρες
- Μερίδες: 8
Γλυκό ψυγείου με καφέ και μπισκότα- Υλικά
-
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ ή digestive
-
2 φλ. δυνατός καφές (ελληνικός ή εσπρέσο), κρύος
-
500 ml κρέμα γάλακτος
-
200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
-
200 γρ. τυρί κρέμα
-
1 βανιλίνη ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
Κακάο σε σκόνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
-
Καφές: Ετοιμάζουμε τον καφέ, τον αφήνουμε να κρυώσει καλά και τον βάζουμε σε ένα μπολ.
-
Βάση: Βουτάμε τα μπισκότα για λίγα δευτερόλεπτα στον καφέ και τα στρώνουμε σε ένα πυρίμαχο ή ταψάκι.
-
Κρέμα: Σε μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με το τυρί κρέμα και τη βανίλια. Ενσωματώνουμε απαλά τη σαντιγί στο μείγμα.
-
Συναρμολόγηση: Απλώνουμε λίγη από την κρέμα πάνω από τη στρώση μπισκότων. Συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση μπισκότων και τελειώνουμε με κρέμα.
-
Ψύξη: Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ώστε να σφίξει.
-
Σερβίρισμα: Πασπαλίζουμε με κακάο πριν το σερβίρουμε.
Tips
-
Για πιο έντονη γεύση καφέ, προσθέστε 1 κ.σ. λικέρ καφέ (π.χ. Kahlua) στον καφέ.
-
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπισκότα με κακάο για πιο πλούσια γεύση.
-
Αν θέλετε πιο ελαφρύ γλυκό, αντικαταστήστε το τυρί κρέμα με γιαούρτι στραγγιστό.
Κοινοποιήστε: