Το γλυκό του κουταλιού λεμόνι είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γλυκά της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας. Συνδυάζει την έντονη, αρωματική γεύση του λεμονιού με τη γλυκιά γεύση της ζάχαρης, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι.
Συνταγή για γλυκό του κουταλιού λεμόνι
Υλικά:
- 10 μεγάλα λεμόνια βιολογικά
- 1 κιλό ζάχαρη
- 4 ποτήρια νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμονιού
Οδηγίες:
- Ξεπλύνετε καλά τα λεμόνια και κόψτε τα σε λεπτές φέτες.
- Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με νερό και βράστε τα για 5 λεπτά. Στραγγίστε και επαναλάβετε τη διαδικασία άλλη μια φορά για να φύγει η πικράδα.
- Σε καθαρή κατσαρόλα, προσθέστε τη ζάχαρη και το νερό. Βράστε το σιρόπι μέχρι να δέσει.
- Προσθέστε τις φέτες λεμονιού στο σιρόπι και βράστε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά.
- Λίγο πριν το τέλος, προσθέστε το χυμό λεμονιού για να διατηρηθεί το χρώμα και η γεύση.
- Μόλις δέσει το γλυκό, αφαιρέστε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
Αποθηκεύστε το σε αποστειρωμένα βάζα και απολαύστε το οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας!
Πώς θα αποστειρώσετε τα βάζα
Κοινοποιήστε: