Ένας Ιταλός σεφ ζαχαροπλαστικής δημιουργεί μινιατούρες με επιδόρπια.Δείτε τις «γλυκές κατασκευές» του σεφ και αντλήστε ιδέες για το σπίτι σας.
Ο Matteo Stucchi είναι ένας σεφ ζαχαροπλαστικής, από τη Μόντσα της Ιταλίας, ο οποίος χτίζει παιχνιδιάρικους και νόστιμους κόσμους. Πως; Χρησιμοποιώντας μόνο επιδόρπια και τα γεμίζει με μικρούς χαρακτήρες.
Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό και αξιολάτρευτο. Δείτε, λοιπόν, παρακάτω τις πιο «γλυκές κατασκευές» και πάρτε όμορφες ιδέες για το σπίτι σας.
«Η εμφάνιση ενός επιδόρπιου είναι εξίσου σημαντική με τη γεύση του», τονίζει ο γνωστός σεφ-ζαχαροπλάστης, Matteo, και δεν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο.
Τα ψημένα brownies γίνονται ορυχεία, τα κέικ μετατρέπονται σε μία ρόδα του λούνα πάρκ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει όριο στην άγρια φαντασία του. Το μόνο που πλησιάζει στη δημιουργικότητά του είναι η υπομονή του.
Η προσοχή και η κάθε λεπτομέρεια που δίνει σε κάθε γλυκό-κατασκευή είναι πραγματική κάτι το εκπληκτικό. Γι’ αυτό και οι προσπάθειές του δεν πέρασαν απαρατήρητες. Καθώς, σε μόλις δύο μήνρε κατάφερε να φτάσει τους 35.000 οπαδούς. Με αποτέλεσμα ο αριθμός των «γλυκών δοντιών» που τον ακολουθούν να αυξάνεται συνεχώς.
Αξίζει να σημειωθει, ότι εκτός από την απίστευτη δημιουργικότητα που διαθέτει, η υπομονή του είναι άλλο ένα από τα προσόντα του. Καθώς οι λεπτομέρειες στα γλυκά μας φέρνουν – με την καλή έννοια- ζάλη.
Οι Ιταλοί ακούγεται ότι φτιάχνουν καταπληκτικά φαγητά, γι’ αυτό και η ιταλική κουζίνα είναι στην κορυφή. Αυτό θέλει να μας δείξει και ο σεφ της Μόντσα. Η δημιουργία περίπλοκων επιδόρπιων σε κάνει να θες να τας χωρίς δεύτερη σκέψη.
Από το ράφτινγκ σε ένα σοκολατένιο ποτάμι μέχρι την αναρρίχηση του «Mount Muffin», ο Ιταλός σεφ αντικατροπτίζει μικροσκοπικές σκηνές της ζωής των ανθρώπων που ζουν στο Lilliput. Μια μυθική χώρα μικροσκοπικών ανθρώπων που ζουν σε έναν κόσμο που φτιάχνεται από ζύμη.
Ορισμένες από τις αξιολάτρευτες και νόστιμες δημιουργίες δείχνουν έναν σωλήνα από μια μεγάλη δεξαμενή σοκολάτας να γεμίζει τα προφιτερόλ με σως σοκολάτας.
Εμείς, πάντως, μπορεί να μην είμαστε το ίδιο καλοί στη ζαχαροπλαστική, αλλά είμαστε εξίσου καλοί στις κατασκευές.
The post «Γλυκές κατασκευές» με επιδόρπια appeared first on RECONS Blog.
Κοινοποιήστε: