Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
    • Βιβλιο
    • Θέατρο
    • Μουσική
  • Auto-Moto
  • Διαφορα
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
  • Αστρολογία
☰
Kliktv.gr
Home > Ελλαδα
194 views 3 sec 0 Comment

Γιουβαρλάκια της μαμάς- Η κλασσική και επιτυχημένη συνταγή

rularulina_xo0ks4zq - 4 Απριλίου 2025

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Facebook
  • Click to share on X(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) X
Γιουβαρλάκια-της-μαμάς-Η-κλασσική-και-επιτυχημένη-συνταγή

Τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο είναι από τα πιο αγαπημένα φαγητά της ελληνικής κουζίνας. Ένα πιάτο γεμάτο θαλπωρή, που συνδυάζει αφράτα κεφτεδάκια με ρύζι με μια κρεμώδη, λεμονάτη σάλτσα που θυμίζει μαμαδίστικη φροντίδα. Ιδανικό για τις κρύες μέρες αλλά και για κάθε φορά που αναζητάμε κάτι παραδοσιακό και νόστιμο.

Γιουβαρλάκια: Χρόνος παρασκευής

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά
Μερίδες: 4-5 άτομα

Υλικά:

Για τα γιουβαρλάκια:

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

  • 1/2 φλ. ρύζι καρολίνα

  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο

  • 1 αυγό

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

  • Αλάτι & πιπέρι

Για το ζωμό:

  • 1,5 λίτρο νερό ή ζωμό λαχανικών

  • 1 καρότο σε ροδέλες (προαιρετικά)

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το αυγολέμονο:

  • 2 αυγά

  • Χυμός από 1-2 λεμόνια (ανάλογα με τα γούστα)

  • Λίγο ζωμό από την κατσαρόλα

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε τα γιουβαρλάκια: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, το αυγό, το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε μικρά μπαλάκια.

  2. Βράζουμε: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το νερό με το ελαιόλαδο (και προαιρετικά το καρότο). Όταν πάρει βράση, προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια ένα-ένα με προσοχή. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα σιγοβράζουμε για περίπου 35-40 λεπτά.

  3. Φτιάχνουμε το αυγολέμονο: Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε σιγά-σιγά τον χυμό λεμονιού. Παίρνουμε λίγες κουταλιές από τον καυτό ζωμό και τον προσθέτουμε σιγά-σιγά στο αυγολέμονο για να “πάρει θερμοκρασία” (να μην κόψει). Μετά, ρίχνουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα, κουνώντας την κυκλικά για να πάει παντού.

  4. Σερβίρουμε: Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε ζεστό, πασπαλισμένο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tips:

  • Αν θέλεις τα γιουβαρλάκια πιο ελαφριά, μπορείς να βράσεις πρώτα τα κεφτεδάκια στον ατμό και μετά να τα προσθέσεις στη σούπα.

  • Για πιο παχύρρευστη σάλτσα, μπορείς να διαλύσεις 1 κ.γ. κορν φλάουρ στο αυγολέμονο πριν το προσθέσεις.

  • Αν έχεις χρόνο, άφησε το μείγμα του κιμά στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν πλάσεις τα γιουβαρλάκια — γίνονται ακόμα πιο νόστιμα!

PREVIOUS

Συρία σε αναβρασμό: Νέες ισραηλινές επιδρομές εν μέσω διεθνούς έντασης – Σφοδρή αντίδραση από Τουρκία και ΟΗΕ

NEXT

Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Επετειακές εκδηλώσεις για τα 30α του γενέθλια
Related Post
Τέμπη:-Ο-συγκλονιστικός-πίνακας-που-ζωγράφισαν-φοιτητές-του-ΑΠΘ-για-τα-57-θύματα-της-εθνικής-τραγωδίας
28 Φεβρουαρίου 2024
Τέμπη: Ο συγκλονιστικός πίνακας που ζωγράφισαν φοιτητές του ΑΠΘ για τα 57 θύματα της εθνικής τραγωδίας
Λευκός-Πύργος:-Ένα-εντυπωσιακό-βίντεο-από-το-εσωτερικό-του-αλλά-και-με-drone
9 Νοεμβρίου 2023
Λευκός Πύργος: Ένα εντυπωσιακό βίντεο από το εσωτερικό του αλλά και με drone
Φωτιά-στην-Τουρκία:-Εκκενώθηκαν-χωριά-–-Η-μυρωδιά-καμένου-έφτασε-μέχρι-την-Αττική
16 Ιουλίου 2025
Φωτιά στην Τουρκία: Εκκενώθηκαν χωριά – Η μυρωδιά καμένου έφτασε μέχρι την Αττική
Συνταξιούχοι:-Νωρίτερα-και-αυξημένες-οι-πληρωμές-–-Οι-έκτακτες-οικονομικές-ενισχύσεις
10 Δεκεμβρίου 2024
Συνταξιούχοι: Νωρίτερα και αυξημένες οι πληρωμές – Οι έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις
Comments are closed.

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved