Κάθε σχέση έχει τα προβλήματα της. Κανένας δεν ξεκίνησε μια σχέση με οδηγίες χρήσεις στο χέρι. Κάποιες σχέσεις παρόλα αυτά είναι λίγο πιο απαιτητικές όταν ο σύντροφος σου δε λαμβάνει της επιβεβαίωσης σου. Πότε ήταν η τελευταία φορά που είπες στον σύντροφο σου πως πραγματικά νιώθεις για εκείνον; Πότε ήταν η τελευταία φορά που τον ευχαρίστησες ή το χάρισες ένα παθιασμένο φιλί για μια δουλειά που έκανε στο σπίτι;
Καλώς ή κακώς μια σχέση βασίζεται στην επιβεβαίωση και των δυο μελών. Είναι φορές που θα μιλήσεις στον σύντροφο σου και το μόνο που θα χρειάζεσαι είναι να σου πει ότι σε καταλαβαίνει. Χωρίς να πει κάτι παραπάνω, χωρίς να προσπαθήσει να σε συμβουλεύσει. Το ίδιο ζητάει και ο σύντροφος σου κάποιες φορές και μπορεί να μην το καταλαβαίνεις.
Οπότε την επόμενη φορά που θα αναρωτηθείς γιατί ο σύντροφος σου δε θέλει τη συμβουλή σου, αλλά την επιβεβαίωση σου, πάρε ένα λεπτό να το ξανασκεφτείς. Παρακάτω θα βρεις τους λόγους που μια σχέση εξελίσσεται καλύτερα όταν υπάρχει αυτή η επιβεβαίωση και όχι ένα συνεχές κριτικάρισμα. Δες επίσης αν πιστεύεις στη “τέλεια σχέση”, αυτό καταστρέφει τη σχέση σου!
Λόγοι που θέλει την επιβεβαίωση σου
Μια σχέση εξελίσσεται όταν δέχεσαι τον σύντροφο σου για αυτό που είναι και δεν τον κατακρίνεις
Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και δε μπορούν να σου αρέσουν όλα πάνω του. Θα έχει σίγουρα κάποια “κουσούρια” που θα σε τρελαίνουν. Μην προσπαθήσεις να τον αλλάξεις! Μάθε να ζεις με αυτά και μάθε να τα αγαπάς. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιβεβαίωση για τον άνθρωπο σου, από το να τον δέχεσαι όπως είναι. Βέβαια, αν κάποιο από τα αρνητικά του επηρεάζουν αρνητικά τη σχέση σας, σαφώς είναι κάτι που θα πρέπει να συζητηθεί.
Δείχνοντας κατανόηση και αποδοχή, η σχέση σας θα ξεκινήσει να έχει λιγότερες εντάσεις και καυγάδες. Οποιοδήποτε ζήτημα θα λύνεται πιο γρήγορα και το βασικότερο όλων ο σύντροφος σου θα νιώθει ότι τον σέβεσαι και τον αγαπάς για αυτό που είναι.
Μαζί με την επιβεβαίωση έρχεται και η βαθύτερη επικοινωνία
Η επιβεβαίωση, μπορεί να σου ακούγεται σαν άσχημη και αρνητικά φορτισμένη λέξη, όμως σε αυτή την περίπτωση δεν είναι. Ο σύντροφος σου δεν ζητιανεύει την προσοχή και αποδοχή σου. Την χρειάζεται για να ξέρει ότι η σχέση σας πάει καλά. Υπάρχουν 6 επίπεδα επιβεβαίωσης. Το πρώτο είναι να δηλώνεις το παρόν.
Να είσαι εκεί για εκείνον όταν χρειάζεται, να ακούς τις ανάγκες του. Το δεύτερο είναι να μπορείς να καταλάβεις αυτά που νιώθει. Κατά αυτόν τον τρόπο μπορείς με λίγα λόγια να τον καταλάβεις και σε περίπτωση έντασης να μπορέσεις να επιλύσεις την κατάσταση, χωρίς να εμπλέξεις και περιττές δικές σου υστερίες.
Το τέταρτο κομμάτι είναι να μπορείς “να διαβάσεις την σκέψη του”. Τι εννοώ; Όλοι άνθρωποι έχουν συγκεκριμένες συμπεριφορές και εκφράσεις όταν είμαστε θυμωμένοι, χαρούμενοι, λυπημένοι, αδιάθετοι. Γνώρισε τον σύντροφο σου, μάθε αυτές τις εκφράσεις. Έτσι, θα μπορείς να ανταποκριθείς καλύτερα σε οποιαδήποτε κατάσταση. Το πέμπτο και το έκτο επίπεδο έχουν να κάνουν με την κατανόηση του συντρόφου σου ολοκληρωτικά. Μάθε τον με βάση όσα έχει ζήσει και πως αυτά επηρεάζουν την συμπεριφορά σήμερα. Αυτό οδηγεί σε μια υγιή σχέση.
Δες επίσης: 7 Tips που πρέπει να ακολουθήσει για μια υγιή σχέση!
Δώσε την επιβεβαίωση με όμορφο τρόπο
Πες ένα ευχαριστώ, χάρισε μια αγκαλιά, ένα φιλί. Δείξε του την ευγνωμοσύνη που του έχεις που βρίσκεται στη ζωή σου. Κάνε το για κάτι απλό- όπως αν πετάξει τα σκουπίδια. Είναι αυτές οι μικρές δόσεις επιβεβαίωσης που κάνουν τον σύντροφο σου να νιώθει ότι ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου, αλλά και στις ανάγκες τις σχέσεις σας.
Πες του ένα μπράβο ή μαγείρεψε του κάτι αν έρθει χαρούμενος από τη δουλειά γιατί κατάφερε κάτι. Δώσε του αυτό το boost που χρειάζεται για να συνεχίσει να είναι δημιουργικός. Όλα αυτά βοηθούν και αναπτύσσουν πολύ την σχέση σας. Δες επίσης ποιες είναι οι 4 συμπεριφορές που δηλώνουν συναισθηματική κακοποίηση!
The post Γιατί ο σύντροφος σου δε θέλει τη συμβουλή σου, αλλά την επιβεβαίωση σου! appeared first on ediva.gr.
Γιατί ο σύντροφος σου δε θέλει τη συμβουλή σου, αλλά την επιβεβαίωση σου!
Κοινοποιήστε: