Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
    • Βιβλιο
    • Θέατρο
    • Μουσική
  • Auto-Moto
  • Διαφορα
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
  • Αστρολογία
☰
Kliktv.gr
Home > Ελλαδα
176 views 0 sec 0 Comment

Γεωργιάδης για μη κρατικά ΑΕΙ: Αξίζουν πολλά «εύγε» στον Πιερρακάκη

rularulina_xo0ks4zq - 8 Μαρτίου 2024

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Facebook
  • Click to share on X(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) X
Γεωργιάδης-για-μη-κρατικά-ΑΕΙ:-Αξίζουν-πολλά-«εύγε»-στον-Πιερρακάκη

Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε υπερήφανος που είναι μέλος της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας για αυτό το σχέδιο νόμου, ενώ, εξήρε τον Κυριάκο Πιερρακάκη για το νομοσχέδιο αναφορικά με την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων.

«Θα ψηφίσουμε ένα σπουδαίο νομοσχέδιο, που θα μπει σε ένα ξεχωριστό κεφάλαιο της κοινοβουλευτικής μας Ιστορίας», υπογράμμισε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την αποψινή του παρέμβαση (07/03) στη συζήτηση της Ολομέλεια για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας με θέμα την «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων Πανεπιστημίων».

Ο κ. Υπουργός εστίασε στο 4ο μέρος του νομοσχεδίου που αφορά τη δυνατότητα εγκατάστασης παραρτημάτων ξένων Πανεπιστημίων ως παραρτήματα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στην πατρίδα μας, με αφορμή την υπεράσπιση της διάταξης της τροπολογίας που έχει κατατεθεί στο σχέδιο νόμου για την παράταση έως το τέλος του 2024 της ρύθμισης αύξησης του πλαφόν από το 9% στο 15% της καταβολής των αμειβομένων εφημεριών των ιατρών λέγοντας πως «γι’ αυτό φαντάζομαι πως όλοι συμφωνούμε».

Ο κ. Γεωργιάδης, σχετικά με τη δυνατότητα εγκατάστασης ξένων Πανεπιστημίων στην Ελλάδα έκανε μία αναδρομή στις προσπάθειες που έγιναν από το 2008 για την αναθεώρηση του Άρθρου 16 του Συντάγματος που θα επέτρεπε την ίδρυση Πανεπιστημίων από νομικά πρόσωπα θυμίζοντας ότι τότε «είχε σχηματιστεί η απαιτούμενη πλειοψηφία με σύμφωνη γνώμη τότε του ΠΑΣΟΚ και είχα ζήσει την τραγική στιγμή όταν τέσσερις μέρες μετά (από Πέμπτη σε Τρίτη) ήρθαμε στην Ολομέλεια και το ΠΑΣΟΚ έκανε πίσω, μετά από μία μεγάλη εσωκομματική σύγκρουση που είχε μεσολαβήσει μεταξύ των Ευάγγελου Βενιζέλου, Άννας Διαμαντοπούλου κ.ά και του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος φοβήθηκε αυτές τις εσωκομματικές συγκρούσεις».

Αυτό είπε ο Υπουργός «έχει μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον, ότι την ίδια χρονιά, το 2008, μία παρόμοια συνταγματική διαδικασία εξελισσόταν στην Κυπριακή Δημοκρατία όπου αναθεωρήθηκε το δικό τους “Άρθρο 16”» και προσέθεσε ότι «τώρα, δεκαέξι χρόνια μετά, μας δίνεται η ευκαιρία να δούμε με ψυχραιμία και χωρίς πολιτικές αντεγκλήσεις πώς εξελίχθηκε η κάθε απόφαση που ελήφθη στο κάθε ένα από τα δύο κράτη.

Μέχρι το 2018, στην Κύπρο δεκάδες χιλιάδες Κύπριοι φοιτούσαν στα ελληνικά Πανεπιστήμια και κανένας ξένος φοιτητής στην Κύπρο. Το 2024, ο τομέας Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί έναν από τους βασικότερους μοχλούς ανάπτυξης της χώρας, πολύ λιγότεροι πια Κύπριοι φοιτητές σπουδάζουν στα ελληνικά Πανεπιστήμια, αντιθέτως πολλές χιλιάδες Έλληνες φοιτητές σπουδάζουν στα κυπριακά Πανεπιστήμια και πολλές περιοχές και πόλεις της Κύπρου έχουν ανθίσει , έχουν αναπτυχθεί μέσα από την επιλογή που έλαβε τότε η Κυπριακή Δημοκρατία και δυστυχώς τότε δεν την έλαβε η Ελλάδα και μοναδικός υπαίτιος ήταν το ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε υπερήφανος που είναι μέλος της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας για αυτό το σχέδιο νόμου, ενώ, εξήρε τον Υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, γι’ αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία αλλά και το προσωπικό ρίσκο που όπως είπε «είναι το ενδεχόμενο της απόρριψης του Νόμου από το ΣτΕ» προσθέτοντας πως «εγώ δεν προκαταλαμβάνω καμία απόφαση του ΣτΕ.

Αυτό είναι κυρίαρχο και ανεξάρτητο αλλά θλίβομαι γιατί σχεδόν σύσσωμη η Αντιπολίτευση προκαταλαμβάνει την απόφαση του ΣτΕ λέγοντας ότι θα απορριφθεί ως αντισυνταγματικός».

Ο Υπουργός, τόνισε πως εμείς «οι πολιτικοί θα πρέπει κάποτε να περνάμε από τους ατέρμονους λόγους στην πράξη» όπως κάνει σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και «γι’ αυτό του αξίζουν πολλά εύγε»

Ο κ. Γεωργιάδης, απέρριψε την κριτική περί ταξικού νομοσχεδίου λέγοντας ότι «αυτό δεν πλήττει όσους έχουν χρήματα και μπορούν να πάνε στο εξωτερικό και να σπουδάσουν στο μητρικό Πανεπιστήμιο αλλά εκείνους που δεν μπορούν να στείλουν το παιδί τους στο εξωτερικό».

Ακόμη, έστρεψε τα «πυρά» του στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για την επιλογή της καταψήφισης του νομοσχεδίου, λέγοντας ότι «είναι πραγματικά κρίμα, που ο κ. Ανδρουλάκης προφανώς μόνος του αποφάσισε την αλλαγή στάσης και την επανάληψη της ιστορίας του 2008».

Επεσήμανε ότι «είναι χαρακτηριστικό πως οι πρωταγωνιστές που εμπόδισαν την αναθεώρηση του 2008, οι κύριοι Βενιζέλος, Λοβέρδος, η κυρία Διαμαντοπούλου, σήμερα είναι όλοι τους υπέρ του νομοσχεδίου και τους λέω μπράβο γι’ αυτό».

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, είπε ο Υπουργός, με αυτή την στάση του είναι εκτεθειμένο «γιατί το κόμμα σας ξεκίνησε λέγοντας ότι στηρίζει τα μη κερδοσκοπικά – μη κρατικά Πανεπιστήμια και ήρθε μία ημέρα ο κ. Ανδρουλάκης, χωρίς να εξηγήσει σε κανέναν το γιατί και μας είπε ότι θα το καταψηφίσετε.

Αυτό πραγματικά που κάνατε ήταν τραγικό και κάποιος θα πρέπει να σας λέει την αλήθεια». Ο Υπουργός χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ως «τραγικό κόμμα, για μία ακόμη φορά» και απέδωσε αυτή την στροφή του ΠΑΣΟΚ στο γεγονός ότι «θέλει να κάνει αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, βάζοντας πίσω όμως τα συμφέροντα της χώρας»

Μάντζος: «Καμία μεταστροφή ή αλλαγή στη θέση του ΠΑΣΟΚ»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ– ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος απάντησε στον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ότι το κόμμα του «δεν έχει κάνει καμία μεταστροφή ή αλλαγής τη θέση του. Διαχρονικά λέγαμε δύο πράγματα: “Ναι” στην ενίσχυση του δημοσίου Πανεπιστημίου πρώτα από όλα και “ναι” στα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια αλλά με αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

Με την νομοθετική αυτή όμως πρωτοβουλία κανένα από τα δύο δεν συντελείται. Και για αυτό λέμε “όχι”». Σχετικά με την Κύπρο, ο κ. Μάντζος είπε ότι «και εκεί χρειάστηκαν δύο χρόνια διαβουλεύσεων» αλλά «το κυπριακό μοντέλο δεν είναι και κανένα καλό παράδειγμα όταν έχει 72% κερδοσκοπικά Ιδρύματα, που η χώρα μας θα πρέπει να ακολουθήσει». Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, υποστήριξε ότι ο κ. Γεωργιάδης «είναι ο πρώτος που αναγνωρίζει πως υπάρχει ρίσκο ο Νόμος αυτός να κριθεί από το ΣτΕ ως αντισυνταγματικός»

Ο Υπουργός Υγείας ανταπάντησε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ότι ο ίδιος ο κ. Πιερρακάκης έχει πει ότι η αντισυνταγματικότητα ή όχι του Νόμου στο τέλος θα κριθεί από τα δικαστήρια, «άρα έχει πει αυτό που είπα και εγώ».

Του είπε πως «σπουδαίοι συνταγματολόγοι οι καθηγητές Βενιζέλος, Μανιτάκης, Αλεβιζάτος, Σπυρόπουλος – που πιστεύω ότι δεν τους χρεώνετε στη ΝΔ– έχουν γράψει κείμενα υπερασπιζόμενοι την συνταγματικότητα του σχετικού νομοσχεδίου» και σαφώς πρόσθεσε θα περιμένουμε «να δούμε την στάση του ΣτΕ, που δεν δεσμεύεται ούτε από την δική μου ή δική σας γνώμη ή των συνταγματολόγων. Έχει την δική του γνώμη και θα την δούμε».

Τέλος, ο Υπουργός παρατήρησε ότι «σε όλες τις δηλώσεις που είχε κάνει ο κ. Ανδρουλάκης όταν ξεκίνησε η νέα θητεία της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και είχε αναφερθεί στην κατάθεση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, πουθενά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δεν είχε συνδέσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο με το Άρθρο 16, για αυτό οι βουλευτές σας έλεγαν στα κανάλια ότι συμφωνούν και έτσι βρεθήκατε εκτεθειμένοι».

Πηγή

PREVIOUS

ΗΠΑ: Κατασκευή λιμανιού στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια

NEXT

Γαλλία: Το Παρίσι διοργανώνει τη δική του Διεθνή Διάσκεψη για την Ασφάλεια
Related Post
Θεσσαλονίκη:-Πήγαινε-σε-ερωτικό-μασάζ-με-την-8χρονη-κόρη-του-–-Καταδίκη-54χρονου
13 Μαρτίου 2025
Θεσσαλονίκη: Πήγαινε σε ερωτικό μασάζ με την 8χρονη κόρη του – Καταδίκη 54χρονου
Της-έταξε-το-φεγγάρι-–-Ασκούμενος-έκλεψε-βράχους-από-τη-Νasa-για-να-κάνει-σεξ-στη-σελήνη
12 Αυγούστου 2025
Της έταξε το φεγγάρι – Ασκούμενος έκλεψε βράχους από τη ΝASA για να κάνει σεξ στη σελήνη
euroleague:-Παρέμειναν-στην-οκτάδα-οι-«αιώνιοι»
27 Ιανουαρίου 2024
Euroleague: Παρέμειναν στην οκτάδα οι «αιώνιοι»
Λάρισα:-«Αλώνιζαν»-σε-υποσταθμούς-του-ΔΕΔΔΗΕ-και-σε-πομόνες-–-«Σήκωσαν»-1.430-κιλά-χαλκού
13 Οκτωβρίου 2024
Λάρισα: «Αλώνιζαν» σε υποσταθμούς του ΔΕΔΔΗΕ και σε πομόνες – «Σήκωσαν» 1.430 κιλά χαλκού
Comments are closed.

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved