Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
    • Βιβλιο
    • Θέατρο
    • Μουσική
  • Auto-Moto
  • Διαφορα
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
  • Αστρολογία
☰
Kliktv.gr
Home > Ελλαδα
157 views 1 sec 0 Comment

Γάζα: Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του Ισραηλινού στρατού στη Γάζα – Ανταλλαγές πυρών στα σύνορα

rularulina_xo0ks4zq - 28 Ιουνίου 2024

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Facebook
  • Click to share on X(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) X
Γάζα:-Συνεχίζονται-οι-επιχειρήσεις-του-Ισραηλινού-στρατού-στη-Γάζα-–-Ανταλλαγές-πυρών-στα-σύνορα

Η ευρεία στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας ξεκίνησε μετά την πρωτοφανή επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Ισραηλινοί στρατιώτες διεξήγαγαν με την υποστήριξη της αεροπορίας σήμερα (28/06) επιχειρήσεις εναντίον της Χαμάς στη πόλη της Γάζας ωθώντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να φύγουν για να γλιτώσουν τις ζωές τους.

Στα σύνορα Ισραήλ- Λιβάνου συνεχίστηκαν οι επιθέσεις της Χεζμπολάχ, συμμάχου της Χαμάς, εναντίον θέσεων του ισραηλινού στρατού, αλλά και οι επιθέσεις των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων εναντίον στόχων στον Λίβανο. Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τον θάνατο τεσσάρων μαχητών της.

Η ευρεία στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας ξεκίνησε μετά την πρωτοφανή επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Οι φόβοι εξάπλωσης της σύγκρουσης στον Λίβανο εντάθηκαν μετά την κλιμάκωση της βίας στα σύνορα με το Ισραήλ και τις απειλές που εκτόξευσαν και οι δύο πλευρές.

Ο πόλεμος έχει προκαλέσει ανθρωπιστική καταστροφή στον μικρό παλαιστινιακό θύλακα των 2,4 εκατ. κατοίκων, που έχει αποκλειστεί εντελώς από τον έξω κόσμο από τις 9 Οκτωβρίου: υπάρχουν ελλείψεις σε νερό και τρόφιμα, τα περισσότερα νοσοκομεία είναι εκτός λειτουργίας, ολόκληρες συνοικίες έχουν καταστραφεί και 37.765 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε επιχείρηση στη Σουζάιγια, στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Γάζας, έπειτα από πληροφορίες για την «παρουσία τρομοκρατών και τρομοκρατικών υποδομών» στον τομέα. Στρατιώτες εισήλθαν στη συνοικία και στρατιωτικά αεροσκάφη στοχοθέτησαν «δεκάδες τρομοκρατικές θέσεις της Χαμάς».

Στήλες καπνού υψώθηκαν πάνω από τη Σουζάιγια έπειτα από τα αεροπορικά πλήγματα και τις ρίψεις όλμων, σύμφωνα με ανταποκριτή του AFP.

Η επιχείρηση ξεκίνησε χθες, Πέμπτη, με πυρά πυροβολικού και ελικοπτέρων, καθώς και συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτών και μαχητών.

Η Πολιτική Προστασία και αυτόπτες μάρτυρες ανακοίνωσαν ότι υπάρχουν «πολλοί νεκροί».

«Δεκάδες χιλιάδες άμαχοι» έφυγαν από την περιοχή, επεσήμανε η Πολιτική Προστασία έπειτα από έκκληση του στρατού να απομακρυνθούν οι κάτοικοι και την ώρα που κανένα μέρος στη Λωρίδα της Γάζας δεν είναι ασφαλές, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

«Αρκετά! Έχουμε καταστραφεί. Χάσαμε τα παιδιά μας και τα σπίτια μας και συνεχίζουμε να φεύγουμε από το ένα μέρος στο άλλο», κατήγγειλε μια Παλαιστίνια που έφευγε από τη συνοικία.

Το Ισραήλ στοχοθέτησε και άλλες περιοχές στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας «εξουδετερώνοντας δεκάδες τρομοκράτες που κρύβονταν σε σχολεία της Unrwa», της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, διευκρίνισε ο στρατός.

Στην κεντρική Γάζα ιατρικές πηγές ανακοίνωσαν ότι τρεις άνθρωποι – ανάμεσά τους ένα τρίχρονο κορίτσι— σκοτώθηκαν στην Ντέιρ αλ Μπάλα και πυρά πυροβολικού ακούστηκαν στη Νουσεϊράτ. Στον νότο το ισραηλινό πυροβολικό στοχοθέτησε τη Χαν Γιούνες και τη Ράφα.

Το Ισραήλ επεσήμανε ότι ένας 19χρονος στρατιώτης σκοτώθηκε στη νότια Γάζα, ανεβάζοντας σε 314 τον αριθμό των στρατιωτών που έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων στον παλαιστινιακό θύλακα στις 27 Οκτωβρίου.

Εξάλλου χθες Ισραηλινοί, που είναι αντίθετοι στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τον πόλεμο ο πρωθυπουργός Μπεναιμίν Νετανιάχου, βγήκαν και πάλι στον δρόμο ζητώντας την απελευθέρωση των ομήρων.

Κατά την επίθεσή της στις 7 Οκτωβρίου η Χαμάς απήγαγε 251 ανθρώπους, εκ των οποίων 116 εξακολουθούν να βρίσκονται στη Γάζα. Από αυτούς οι 42 είναι νεκροί, σύμφωνα με τον στρατό.

Πηγή

PREVIOUS

Σοφία Πολυζωγοπούλου: Ζητάει την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του Απόστολου Λύτρα

NEXT

Θανατηφόρος ιός από τα δάση της Ινδίας σαρώνει και τον ανθρώπινο πληθυσμό
Related Post
Άκης-Σκέρτσος:-«h-χώρα-δεν-είναι-ξέφραγο-αμπέλι»
16 Σεπτεμβρίου 2025
Άκης Σκέρτσος: «H χώρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι»
10-σημάδια-ότι-θέλει-να-σε-παντρευτεί!
19 Ιουνίου 2024
10 σημάδια ότι θέλει να σε παντρευτεί!
Ο-Τραμπ-για-την-απόπειρα-δολοφονίας-του:-«Γιατί-δεν-αναφέρθηκε-ότι-κάποιος-ανέβηκε-στη-στέγη»;
21 Ιουλίου 2024
Ο Τραμπ για την απόπειρα δολοφονίας του: «Γιατί δεν αναφέρθηκε ότι κάποιος ανέβηκε στη στέγη»;
Συρία:-Σε-78-ανήλθε-ο-αριθμός-των-νεκρών-από-την-επίθεση-με-drone-σε-στρατιωτική-ακαδημία
6 Οκτωβρίου 2023
Συρία: Σε 78 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση με drone σε στρατιωτική ακαδημία
Comments are closed.

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved