Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
    • Βιβλιο
    • Θέατρο
    • Μουσική
  • Auto-Moto
  • Διαφορα
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
  • Αστρολογία
☰
Kliktv.gr
Home > Ελλαδα
206 views 3 sec 0 Comment

Αρκάς: Η μπερδεμένη καλημέρα της Τετάρτης και το «snooze»

rularulina_xo0ks4zq - 26 Φεβρουαρίου 2025

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Facebook
  • Click to share on X(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) X
Αρκάς:-Η-μπερδεμένη-καλημέρα-της-Τετάρτης-και-το-«snooze»

Ο γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς με το μοναδικό του χιούμορ, μας χαρίζει ακόμα ένα απολαυστικό σκίτσο που αποτυπώνει με έξυπνο τρόπο τη δυσκολία του πρωινού ξυπνήματος.

Στην εικόνα βλέπουμε την ημέρα της Τετάρτης να κοιμάται βαθιά στο κρεβάτι της, τυλιγμένη στο πάπλωμα. Όμως, κάποιος στέκεται δίπλα της, φωνάζοντας και προσπαθώντας να την ξυπνήσει. Είναι ο Φεβρουάριος, που φαίνεται αποφασισμένος να τη σηκώσει από τον ύπνο της!

Με αγανακτισμένο ύφος της λέει:

«Ξύπνα είπα! Δεν θα φύγω αν δεν ξυπνήσεις!»

Η Τετάρτη, όμως, παραμένει βυθισμένη στον ύπνο της και, μέσα στη νύστα της, αγγίζει τον Φεβρουάριο, σαν να πατάει το snooze στο ξυπνητήρι της. Εκείνος, φυσικά, αντιδρά έντονα λέγοντας: «Και μάζεψε το χέρι σου! Δεν έχω snooze εγώ!»

Η σκηνή είναι αστεία γιατί αναπαριστά το γνώριμο πρωινό δράμα που ζούμε πολλοί από εμάς όταν προσπαθούμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι. Το ξυπνητήρι χτυπάει, αλλά η επιλογή snooze μάς επιτρέπει να πάρουμε λίγα λεπτά ακόμα ύπνου – μια μικρή αναβολή πριν από την αναπόφευκτη στιγμή της αφύπνισης.

Ο Φεβρουάριος, όμως, δεν είναι ξυπνητήρι! Δεν έχει snooze! Η Τετάρτη πρέπει να σηκωθεί εδώ και τώρα.

Ο Αρκάς χρησιμοποιεί το χιούμορ για να δείξει πόσο δύσκολο είναι να ξεκινήσει η μέρα, ειδικά στα μέσα της εβδομάδας. Η Τετάρτη συμβολίζει τη στιγμή που η κούραση αρχίζει να συσσωρεύεται και η αντοχή εξασθενεί. Ο Φεβρουάριος, ως προσωποποίηση του μήνα, αναλαμβάνει τον ρόλο του «υπεύθυνου» που πρέπει να διατηρήσει τη ροή των ημερών, χωρίς αναβολές και καθυστερήσεις.

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Η ζωή δεν έχει κουμπί snooze. Η Τετάρτη πρέπει να ξυπνήσει και η μέρα να ξεκινήσει!

Ποιος είναι ο σκιτσογράφος Αρκάς

Ο Αρκάς είναι Έλληνας σκιτσογράφος και συγγραφέας. Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 δημοσιεύοντας τη σειρά Ο Κόκορας στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια στο Παρά Πέντε και στο Μικρό Παρά Πέντε. Το έργο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα – πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ. Από τα έργα του ο Ισοβίτης έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση από τον Μάνθο Σαντοριναίο. Δουλειές του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, πολωνικά, ρουμανικά, σέρβικα και βουλγάρικα), ενώ έχει γράψει και θεατρικά έργα.

Το πραγματικό ονοματεπώνυμο του εν λόγω συγγραφέα είναι άγνωστο, καθώς ο ίδιος δεν το έχει αποκαλύψει, ενώ τα ονόματα Αντώνης Ευδαίμων και Γεράσιμος Σπανοδημήτρης που έχει χρησιμοποιήσει σε έργα του, θεωρούνται ψευδώνυμα. Επίσης, έχει προταθεί το όνομα Άρης Καστρινός (απ’ όπου υποτιθέμενα προέρχεται και το ΑΡ-ΚΑΣ).

Κατά καιρούς ασκήθηκε κριτική στο έργο του, κυρίως (αλλά όχι αποκλειστικά) από τον πολιτικό χώρο της Αριστεράς. Οι επικρίσεις αφορούν κυρίως ορισμένα σκίτσα του που κατηγορήθηκαν ότι είναι μισογυνικά και «χοντροφοβικά». Τον Ιούλιο του 2019 η σελίδα του στο Facebook, σύμφωνα με τον ίδιο, απενεργοποιήθηκε για διάστημα μίας εβδομάδας λόγω συνεχών αναφορών από χρήστες που κατηγόρησαν τις αναρτήσεις του.

Αρκάς: ΜΜΕ & αρθρογράφοι έχουν εστιάσει στις πολιτικές του πεποιθήσεις

Ο ίδιος ο Αρκάς, καθώς και ΜΜΕ και αρθρογράφοι, χαρακτήρισαν τις επικρίσεις απόπειρα λογοκρισίας, ενώ υποστήριξαν ότι η σάτιρα του Αρκά στοχεύει το φαινόμενο της πολιτικής ορθότητας, επειδή το θεωρεί επικίνδυνο και ικανό να απειλήσει κατοχυρωμένα δημοκρατικά δικαιώματα και την ελευθερία του λόγου.

PREVIOUS

Ισραήλ: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην οικογένεια Μπίμπας

NEXT

Live – Υπουργικό Συμβούλιο: Η εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη
Related Post
Ενοίκια:-Τι-αλλάζει-με-ενοίκια,-κλειστά-ακίνητα-και-εξοχικές-κατοικίες
1 Ιουνίου 2025
Ενοίκια: Τι αλλάζει με ενοίκια, κλειστά ακίνητα και εξοχικές κατοικίες
Το-Ελ-Σαλβαδόρ-ανακάλυψε-ορυχείο-χρυσού-αξίας-3000000000.000-δολαρίων-αλλά-κανείς-δεν-θα-το-πάρει
11 Δεκεμβρίου 2024
Το Ελ Σαλβαδόρ ανακάλυψε ορυχείο χρυσού αξίας 3.000.000.000.000 δολαρίων αλλά κανείς δεν θα το πάρει
Πώς-δεν-θα-ταλαιπωρηθεί-μια-έγκυος-αυτά-τα-Χριστούγεννα
22 Δεκεμβρίου 2024
Πώς δεν θα ταλαιπωρηθεί μια έγκυος αυτά τα Χριστούγεννα
Μάχες-στα-470-mixed-και-ilca-6-και-7-στο-2ο-κριτήριο-εθνικών-ομάδων
26 Νοεμβρίου 2023
Μάχες στα 470 mixed και Ilca 6 και 7 στο 2ο κριτήριο εθνικών ομάδων
Comments are closed.

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved