Πριν από έναν αιώνα, χρησιμοποιούσαμε μόνο το 15% της επιφάνειας της Γης για την γεωργία και την κτηνοτροφία. Σήμερα, έχει μεταβληθεί πάνω από το 77% της γης (εκτός της Ανταρκτικής) και 87% του ωκεανού από τις άμεσες
επιπτώσεις των ανθρώπινων δραστηριοτήτων . Μεταξύ του 1993 και του 2009, μια περιοχή χερσαίας άγριας φύσης μεγαλύτερης από την Ινδία – μια εκπληκτική έκταση 3,3 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων – χάθηκε για τη δόμηση, τη γεωργία, την εξόρυξη ενώ στους ωκεανούς, οι περιοχές που είναι απαλλαγμένες από τη βιομηχανική αλιεία, τη ρύπανση και τη ναυτιλία περιορίζονται σχεδόν αποκλειστικά στις αρκτικές . Σήμερα ακόμη και ο ΟΗΕ αναφέρει ότι πρέπει να σταματήσει η μείωση της βιοποικιλότητας αν δεν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την εξαφάνιση του δικού μας είδους.
Η περιβαλλοντική κρίση είναι μια κρίση συνείδησης. Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι το περιβάλλον αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις και υποβάθμιση, αλλά λίγοι γνωρίζουν την πραγματική έκταση των αλλαγών και της στέρησης που αντιμετωπίζει το περιβάλλον και τις εκτεταμένες επιπτώσεις στην ανθρώπινη ευημερία και σε κάθε άλλη ζωή στη Γη.
Η υπερθέρμανση του πλανήτη , είναι πραγματική , καταστροφική και οι μελλοντικές της επιπτώσεις ξεπερνούν τη φαντασία. Έφθασε η στιγμή για δράσεις.
Πηγή Αλλαγή για το κλίμα
Κοινοποιήστε: