Σε έρευνα του Pew Research Center για τη μετανάστευση το 51% των ερωτηθέντων από 10 χώρες της Ε.Ε. – Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Γερμανία, Σουηδία, Πολωνία, Γαλλία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ισπανία – δήλωσε ότι λιγότεροι ή…
καθόλου μετανάστες θα πρέπει να επιτρέπεται να μετακινούνται, ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος βρίσκεται στο 45%.
Στην κορυφή της λίστας κατά της περαιτέρω μετανάστευσης η Ελλάδα με 82% να λέει «όχι» στην υποδοχή, η Ουγγαρία με 72%, η Ιταλία με 71% και η Γερμανία με 58%. Όπως επισημαίνεται στην έρευνα πρόκειται για «δημοφιλείς χώρες διέλευσης ή προορισμού κατά τη διάρκεια της πρόσφατης αύξησης των αιτούντων άσυλο».
Οι ερωτηθέντες και σε άλλες χώρες του κόσμου φέρεται να έχουν απόψεις παρόμοιες με εκείνες στην Γηραιά Ήπειρο. Στο Ισραήλ (73%), τη Ρωσία (67%), τη Νότια Αφρική (65%) και την Αργεντινή (61%) υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να υποδέχονται λιγότερους μετανάστες.
Σε όλες τις χώρες τα στοιχεία δείχνουν ότι το λιγότερο από το 1/3 των συμμετεχόντων θέλει το κράτος τους θα πρέπει να επιτρέψει την είσοδο περισσότερων μεταναστών.
Ταυτόχρονα, οι πολίτες σε πολλές χώρες ανησυχούν για το γεγονός ότι οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους για εργασία σε άλλες χώρες. «Πρώτη» και εδώ η Ελλάδα που μαζί με την Ισπανία έχουν δει μεγάλο αριθμό των πολιτών τους να φεύγουν στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια (89% και 88% αντίστοιχα).
Σε πολλά κράτη που φιλοξενούν μεγάλους πληθυσμούς με άτομα, τα οποία έχουν γεννηθεί αλλού, λίγοι λένε ότι η εργασιακή μετανάστευση πρόκειται για σημαντικό πρόβλημα. Αυτό υποστηρίζει για παράδειγμα στις ΗΠΑ το 38% και στη Σουηδία το 18%…
efsyn.gr
Πηγή Ένας στους δύο Ευρωπαίους δε θέλει άλλους μετανάστες…
Κοινοποιήστε: