Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
    • Βιβλιο
    • Θέατρο
    • Μουσική
  • Auto-Moto
  • Διαφορα
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
  • Αστρολογία
☰
Kliktv.gr
Home > Ελλαδα
185 views 3 sec 0 Comment

Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτούνται Τεμπονέρας, Κοτσακάς και Τσιόκας από τα όργανα του κόμματος

rularulina_xo0ks4zq - 26 Ιουνίου 2024

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Facebook
  • Click to share on X(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) X
Άρχισαν-τα-όργανα-στον-ΣΥΡΙΖΑ:-Παραιτούνται-Τεμπονέρας,-Κοτσακάς-και-Τσιόκας-από-τα-όργανα-του-κόμματος

Την απόφασή τους να αποχωρήσουν από το οργανωτικό σκέλος του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποιούν με επιστολή τους στον Σ. Κασσελάκη οι Δ. Τεμπονέρας, Α. Κοτσακάς και Χ. Τσιόκας, εκφράζοντας την έντονη διαφωνία τους με το σχέδιο της ηγεσίας για την ανασυγκρότηση του κόμματος.

Τα τρία στελέχη αξιολογούν τις κινήσεις του Σ. Κασσελάκη ως διολίσθηση σε έναν άνευ όρων εξουσιοδοτισμό, που οδηγεί το χώρο σε μετάλλαξη.

Η επιστολή παραίτησης

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η ένταξη σε ένα πολιτικό φορέα γίνεται σε τρία πεδία: ιδεολογικά, πολιτικά και οργανωτικά.

Με αυτή την παρέμβαση μας καθιστούμε σαφές οι υπογράφοντες ότι αποχωρούμε από το Οργανωτικό σκέλος(για λόγους διολίσθησης σε έναν άνευ όρων «εξουσιοδοτισμό»).

Παραμένουμε όμως στο ιδεολογικό και στο πολιτικό πλαίσιο, όπως αυτά έχουν καθοριστεί διαχρονικά με τις αποφάσεις συλλογικών οργάνων(διατηρώντας όμως ισχυρές επιφυλάξεις για συμπεριφορές μετάλλαξης).

Η τελευταία παρέμβαση του σ. Προέδρου κατέστησε σαφές, ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι, για λόγους αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού, απέναντι σε μια μετάλλαξη, αντί για μετεξέλιξη μετεξέλιξη ,,με την οποία διαφωνούμε.

Αποτελεί πεποίθηση μας η ανάγκη ανασύνθεσης του ευρύτερου αριστερού και προοδευτικού χώρου σε τροχιά προοδευτικής διακυβέρνησης με προγραμματική ενότητα. Και γνωρίζαμε εξ αρχής τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε το εγχείρημα, προφανώς γιατί δεν συνάδει με κομματικές περιχαρακώσεις και ποικίλες προσωπικές στρατηγικές .

Άλλωστε, εμείς πρώτοι διατυπώσαμε την ανάγκη συγκρότησης κοινωνικού μετώπου, από τα κάτω για την προάσπιση της δημοκρατίας και των θεσμών. Ξεκινήσαμε την προσπάθεια πολύ πριν από τις Ευρωεκλογές, με την ανοιχτή εκδήλωση στο θέατρο ΑΛΦΑ, με ευδιάκριτη τη στόχευση μας και επανήλθαμε την επαύριον των εκλογών με συγκεκριμένη πρόταση.

Πρόταση που κατά την άποψη μας σέβεται το μήνυμα της κοινωνίας και απαντά στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Καταστήσαμε σαφές, ότι τα κόμματα του προοδευτικού χώρου παραμένουν στο σημερινό status, με απόλυτη αυτοτέλεια, ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική.

Τονίσαμε όμως ταυτόχρονα, την ανάγκη διερεύνησης των δυνατοτήτων για διαμόρφωση συμφωνίας στο προγραμματικό πεδίο . Παραμένουμε λοιπόν στρατευμένοι με στόχο την ανασύνθεση του προοδευτικού και αριστερού χώρου με βάση το αξιακό μας πλαίσιο .

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι του λαού και των ψηφοφόρων του και είναι τουλάχιστον άκομψες οι αναφορές για «τον δικό μου ΣΥΡΙΖΑ»

Ευχόμαστε και θα συμβάλουμε όπως και χιλιάδες στελέχη σ όλη τη χώρα, ώστε η κοινωνική αντιπολίτευση να αποκτήσει πολιτική έκφραση προς όφελος του λαού σε ευκρινή ορίζοντα κυβερνησιμοτητας.

Οι υπογράφοντες

Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αντώνης Κοτσακάς, πρώην πρόεδρος επιτροπής δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Χάρης Τσιόκας, μέλος οργανωτικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ -ΚΕ

PREVIOUS

Γιατί θα πετάξουν σήμερα μαχητικά αεροσκάφη πάνω από την Αθήνα

NEXT

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024
Related Post
Μεταγραφή-–-έκπληξη-στον-Ολυμπιακό
25 Φεβρουαρίου 2024
Μεταγραφή – έκπληξη στον Ολυμπιακό
Αγγελία-για-δυνατούς-παίκτες-–-Το-κορίτσι-σκίζεται-για-αεροπλάνο
31 Οκτωβρίου 2024
Αγγελία για δυνατούς παίκτες – Το κορίτσι σκίζεται για αεροπλάνο
Άνοια:-Τα-πρώιμα-σημάδια-που-σχεδόν-όλοι-αγνοούν
7 Νοεμβρίου 2023
Άνοια: Τα πρώιμα σημάδια που σχεδόν όλοι αγνοούν
Συνάντηση-Τραμπ-–-Πούτιν:-Γλώσσα-του-σώματος-και-χειρονομίες
16 Αυγούστου 2025
Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν: Γλώσσα του σώματος και χειρονομίες
Comments are closed.

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved