Μια ακόμη αποκάλυψη που σοκάρει έρχεται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την δολοφονία της 28χρονης Κυριακής από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της στους Αγίους Αναργύρους.
Σύμφωνα με τον ANT1, o 39χρονος φονιάς, ο οποίος ήταν… τεμπέλης στην κυριολεξία, πήγαινε στην εργασία της Κυριακής και εισέπραττε τον μισθό της, με αποτέλεσμα η 28χρονη να τον καταγγείλει στην Αστυνομία!
Είναι δε ενδεικτικό πως ο 39χρονος όχι απλά δεν εργαζόταν, αλλά έψαχνε επιδόματα για να μπορεί να βιοπορίζεται ενώ το άτυχο κορίτσι ουσιαστικά τον τάιζε και τον συντηρούσε εδώ και χρόνια!
«Πήγα μαυρισμένη από το ξύλο στο Τμήμα των Αγίων Αναργύρων και με έδιωξαν»
Την ίδια συμπεριφορά που είχε η 28χρονη στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων κατήγγειλε πως είχε πριν από δύο χρόνια κι άλλη γυναίκα-θύμα ενδοοικογενειακής βίας. «Πήγα να το καταγγείλω. Ο αστυνομικός που ήταν στο φυλάκιο δεν με αντιμετώπισε κατάλληλα. Ήμουν άγρια ξυλοδαρμένη. Μου είπε πως δεν μπορώ να ανέβω επάνω γιατί υπάρχει άλλη διαδικασία αυτοφώρου» κατήγγειλε σε τηλεφωνική επικοινωνία στην πρωινή εκπομπή του MEGA.
«Πριν δύο χρόνια βίωσα ενδοοικογενειακή βία. Πήγα στο Α.Τ των Αγίων Αναργύρων να το καταγγείλω. Ο αστυνομικός στο φυλάκιο δεν με αντιμετώπισε σωστά. Ήμουν άγρια χτυπημένη, με μώλωπες και μου είπε πως δεν μπορώ να ανέβω γιατί υπάρχει πάνω μία άλλη διαδικασία αυτοφώρου. Με ρώτησε εάν με χτύπησε, και ήμουν μαυρισμένη, και μου είπε καλύτερα να φύγω. Γύρισα σπίτι και προσπάθησα ξανά την επόμενη ημέρα. Είχε βάρδια κάποιος άλλος αστυνομικός και έγινε το ίδιο σκηνικό» ανέφερε.
Μάλιστα, την προέτρεψε να φύγει και να πάει να βρει δικηγόρο. Μετά την προτροπή αυτή, η ίδια αποχώρησε στην άθλια κατάσταση που βρισκόταν.
Η καταγγέλλουσα είπε πως πήγε την επόμενη ημέρα πάλι στο Αστυνομικό Τμήμα και είχε την ίδια συμπεριφορά. Αποτρέποντας την να περιμένει, της είπε πως θα πρέπει να υπομείνει πολύ ώρα μέχρι να ανέβει στο τμήμα. «Μου είπαν πως θα περιμένω πολλές ώρες γιατί υπάρχει πάνω αυτόφωρο και πάλι. Δεν μπήκα μέσα ποτέ», ανέφερε η γυναίκα και πρόσθεσε: «Το θέμα είναι να αλλάξει και η νομοθετική ρύθμιση για να μη ρυθμίσουμε άλλα θύματα. Εγώ μετά κινήθηκα νομικά. Είναι πολύ δύσκολο. Ακόμα και τώρα μου είναι δύσκολο να μιλήσω. Θυμήθηκα ξανά το περιστατικό όταν το είδα. Πως πήγα να ζητήσω βοήθεια και δεν με άκουσαν».
Μετά τη συμπεριφορά αυτή, η καταγγέλλουσα είπε πως κινήθηκε νομικά.
Η γυναίκα είχε βιώσει βαριά κακοποίηση από τον σύζυγό της.
Η δικηγόρος, Αριάννη Νούκα, περιέγραψε ένα περιστατικό, όπου η ίδια χρειάστηκε να φυγαδεύσει στο παρελθόν μία πελάτισσά της.
«Η πρώτη λέξη που έλεγαν οι αστυνόμοι όταν πήγαινε μία κακοποιημένη γυναίκα, ήταν πως κρατάνε χρόνια τα δικαστήρια, έχεις παιδιά. Έχει τύχει να οργανώσω της φυγάδευση γυναίκας από τη επαρχία με τα παιδιά της και το τέρας αυτό με πήρε εμένα τηλέφωνο και με απείλησε πως θα με σκοτώσει. Αυτό, γιατί ποτέ δεν είχε τη συμπεριφορά που έπρεπε από την πολιτεία. Υπάρχει διάταξη που πρέπει να θεσμοθετηθεί, το να πηγαίνει απευθείας η αστυνομία στο σπίτι».
Με μόνο 25 περιπολικά η Άμεση Δράση το βράδυ στην Αττική
Χάθηκε μια ζωή και τώρα όλοι ψάχνουν να βρουν τα λάθη που έγιναν στο τμήμα των Αγίων Αναργύρων και τους ελλιπείς χειρισμούς των αστυνομικών που είχαν βάρδια το βράδυ της Δευτέρας.
Αυτά που ξέρουμε μέχρι τώρα είναι πως μια 22χρονη αξιωματικός υπηρεσίας προσπαθεί να χειριστεί μια σοβαρή υπόθεση, άλλες δυο γυναίκες αστυνομικοί, η επόπτρια και η οδηγός της επόπτριας είναι παρούσες στη συζήτηση ένας σκοπός ο οποίος περιμένει την απόταξη του δεν δρα με αντανακλαστικά όταν συμβαίνει το μοιραίο και βγαίνει από το φυλάκιο όταν έχει ήδη μαχαιρωθεί το θύμα και έχει αυτοτραυματιστεί με το μαχαίρι ο δράστης. Τέσσερις αστυνομικοί και κανένας δεν μπορεί να βοηθήσει και τελικά να σώσει μια γυναίκα που ζητά βοήθεια.
Η μεγαλύτερη ευθύνη αποδίδεται στην αξιωματικό υπηρεσίας η οποία όπως αποδεικνύει το αιματηρό τέλος, δεν εξαντλεί όλα τα περιθώρια για να πείσει το κορίτσι έστω να παραμείνει στο τμήμα μέχρι να έρθει το περιπολικό. Την αφήνει να φύγει από το τμήμα και να καλέσει μόνη της το 100 για να έρθει περιπολικό. Όταν καλεί μόνη της η κοπέλα το 100 , την ενημερώνει ο αστυνομικός στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης ότι «τα περιπολικά δεν είναι ταξί» και η κοπέλα προσπαθεί να εξηγήσει τι συμβαίνει με τον αστυνομικό να δείχνει μεγάλη… σχολαστικότητα στο να καταγράψει το συμβάν όχι όμως την ίδια θέρμη στο να αντιδράσει άμεσα. Ψέματα, αντιδρά άμεσα όταν ακούει τα ουρλιαχτά της και ενημερώνει τον εκφωνητή. Τότε εκείνος αμέσως καλεί περιπολικά να σπεύσουν στο σημείο. «Περιπολικά να μεταβούν στο τμήμα των Αγίων Αναργύρων. Δυο άτομα μαχαιρωμένα απ’ έξω» ακούν στους ασυρμάτους οι αστυνομικοί των περιπολικών και 5 λεπτά αργότερα φτάνουν στο σημείο.
Κι εδώ γεννιούνται ερωτήματα:
Έξω από το τμήμα υπάρχει ένα περιπολικό κλειδωμένο
Μέσα στο τμήμα υπάρχει η οδηγός της επόπτριας της οποίας η ευθύνη ήταν μετά από διαταγή που είχε λάβει από τη διεύθυνση Δυτικής Αττικής να εποπτεύσει τις υπηρεσίες της Δυτικής Αττικής, τους στόχους και τους αστυνομικούς της βάρδιας.
Ήταν μπροστά λοιπόν στο περιστατικό , άκουγε τη συζήτηση όμως δράση καμία…
Καμία εκτίμηση κινδύνου…
Όμως είπαμε… περιπολικό δεν υπήρχε και τα περιπολικά δεν είναι ταξί!
Προφανώς τα περιπολικά είναι για να κάθονται σταθμευμένα έξω από τα τμήματα , ή σταθερά έξω από πρεσβείες και στόχους
Ως εκ θαύματος -καθώς σπάνια συμβαίνει να έχουν περιπολικά τα τμήματα και αυτό λόγω ελλείψεων – σε αυτήν την περίπτωση είχαμε και περιπολικό και οδηγό επόπτριας αλλά προφανώς ήταν πιο σημαντικό να τηρηθεί κατά γράμμα ο κανονισμός της αστυνομίας και να μην υπάρξει εξαίρεση για να οδηγηθεί με ασφάλεια μια τρομαγμένη πολίτης στο σπίτι της. Αλλά είπαμε τα περιπολικά δεν είναι ταξί…
Πάμε τώρα να δούμε τι συμβαίνει με τα περιπολικά στην Αττική και τα «πλήρως επανδρωμένα αστυνομικά τμήμα και τμήματα ασφαλείας».
Όλη η Αττική από άκρη σε άκρη το βράδυ έχει 25 περιπολικά. Επίσης το κάθε τμήμα , αν ανήκει στα τυχερά, μπορεί να βγάλει το πολύ ένα περιπολικό. Από αυτά ορισμένα θα χρησιμοποιηθούν για εγκλεισμούς, ανακατομή κρατουμένων, μπλόκα. Μια… βραδινή βόλτα στην Αθήνα αρκεί για να δει κανείς έξω από τμήματα κλειδωμένα οχήματα. Στην ερώτηση γιατί η απάντηση είναι απλή. Γιατί δεν υπάρχει προσωπικό να τα οδηγήσει. Στα αστυνομικά τμήματα της Αθήνας τα βράδια υπάρχει σίγουρα ένας αξιωματικός υπηρεσίας κι ένας σκοπός, ανάλογα με το προσωπικό του κάθε τμήματα ίσως να υπάρχει κι ένας ακόμα αστυνομικός. Ποιος έχει τον τελευταίο λόγο για τα τμήματα και κατά πόσο είναι επανδρωμένα; Η ηγεσία.
Ένα άλλο ερώτημα που ζητά απάντηση είναι ποιος αποφάσισε να βάλει αξιωματικό υπηρεσίας το βράδυ σε ένα κεντρικό τμήμα μια νεαρή αστυνομικό χωρίς μεγάλη εμπειρία; Ο διοικητής ο οποίος μάλιστα και καρατομήθηκε από τη θέση του .
Όσον αφορά τώρα τις καρατομήσεις των έξι αστυνομικών από το τμήμα των Αγίων Αναργύρων δεν μπορεί κανείς να μην επισημάνει το γεγονός ότι έγιναν αφότου είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις η υπόθεση, δύο μέρες μετά το έγκλημα και τις απανωτές αποκαλύψεις για τα όσα διαδραματίστηκαν εκείνο το βράδυ.
Για την κατάληξη ευθύνη δεν έχουν μόνο οι έξι αστυνομικοί, για την κατάληξη ευθύνη έχουν όσοι αποφασίζουν γι’ αυτούς τους έξι αστυνομικούς, ευθύνη έχουν όσοι αναζητούν λύσεις γρήγορες για να καλυφθούν κενά , ευθύνη έχουν όσοι διαφημίζουν νέα γραφεία αλλά και άχρηστες υπηρεσίες και τελικά δεν μπορούμε να σώσουμε ένα κορίτσι 28 ετών το οποίο με το αίμα της βάφει το πεζοδρόμιο μπροστά από το τμήμα και τον σκοπό.
Κοινοποιήστε: