Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
    • Βιβλιο
    • Θέατρο
    • Μουσική
  • Τεχνολογια
  • Auto-Moto
  • Διαφορα
    • Survivor
    • Οι Προδότες
    • Θέατρο
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
☰
Kliktv.gr
Home > Συνταγές
556 views 4 sec 0 Comment

Φλογέρες μπριάμ και τρία ντιπ γιαουρτιού!

katerina - 30 Ιουλίου 2023

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Facebook
  • Click to share on X(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) X

Αυτές οι τραγανές φλογέρες είναι ό,τι πρέπει για ορεκτικό στο καθημερινό ή το κυριακάτικο τραπέζι. Εάν μάλιστα τις συνοδεύσετε με ένα -ή πολλά- από τα ντιπ που σάς προτείνουμε είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσετε τους πάντες με τις μαγειρικές σας ικανότητες και τη δημιουργικότητά σας.

Υλικά

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 1 μελιτζάνα φλάσκα, ξεφλουδισμένη, σε κύβους
  • 2 κολοκυθάκια, σε ροδέλες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
  • αλάτι, πιπέρι

Για τα ντιπ

  • ½ κιλό γιαούρτι σουρωτό
  • 1 μικρό παντζάρι βρασμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο ξερό
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε ταυτόχρονα τη μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, τις τριμμένες ντομάτες και μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τη γλυκιά πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά επιπλέον και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.

Βήμα 2

Κόβετε τα φύλλα κρούστας στα τέσσερα. Στην άκρη του κάθε κομμένου φύλλου βάζετε αρκετή γέμιση, γυρίζετε τα πλάγια του φύλλου προς τα μέσα και το τυλίγετε σαν φλογερίτσα, που ακουμπάτε σε λαδωμένο ταψί. Όταν τελειώσουν όλες οι φλογέρες τις αλείφετε καλά με λάδι και τις ψήνετε στους 180οC μέχρι το φύλλο να ροδίσει καλά.

Βήμα 3

Ετοιμάζετε τα ντιπ: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και το αλάτι. Ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Το χωρίζετε σε τρία μέρη. Το πρώτο μέρος το δουλεύετε στο μίξερ μαζί με το βρασμένο παντζάρι ψιλοκομμένο για να πάρετε ένα κόκκινο ντιπ. Το δεύτερο μέρος το ανακατεύετε με μία κουταλιά κουρκουμά μέχρι να πάρετε ένα κίτρινο ντιπ και στο τρίτο μέρος ανακατεύετε μέσα μία κουταλιά δυόσμο.

Βήμα 4

Σερβίρετε τα τρία ντιπ το ένα δίπλα στο άλλο παρέα με τις φλογερίτσες.

ΗΛΙΑΣ ΜΑΜΑΛΑΚΗΣ

Φωτογραφία Αναστασία Αδαμάκη Food styling Aντωνία Κάτη

Πηγή: olivemagazine.gr

PREVIOUS

Φιλετάκια από μπούτι κοτόπουλο με ρετσίνα, δεντρολίβανο και φέτα!

NEXT

Μπρουσκέτες με τηγανητά κεράσια και φέτα!
Related Post
18 Μαΐου 2024
Άγρια μανιτάρια στιφάδο
5 Σεπτεμβρίου 2023
Στρούντελ με μανιτάρια, κοτόπουλο, μπέικον και τυρί!
31 Ιανουαρίου 2023
Απονομή βραβείων AFFA 2023
6 Μαρτίου 2023
Ντολμαδάκια γιαλαντζί
Comments are closed.

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved