Klik Web Tv Radio and News
Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
    • Βιβλιο
    • Θέατρο
    • Μουσική
  • Τεχνολογια
  • Auto-Moto
  • Διαφορα
    • Survivor
    • Οι Προδότες
    • Θέατρο
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
☰
Kliktv.gr
Home > Συνταγές
143 views 5 secs 0 Comment

Νηστίσιμα ατομικά σπανακοπιτάκια!

katerina - 29 Μαρτίου 2023

Κοινοποιήστε:

  • Twitter
  • Facebook

Ξεκινάς να τρως ένα και δεν τελειώνεις με αυτά τα νηστίσιμα σπανακοπιτάκια του Λάμπρου Βακιάρου. Θα τα λατρέψουν τα παιδιά.

Υλικά

  • 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο για πίτες
  • 1 κιλό κατεψυγμένο σπανάκι
  • 60-75 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 250 γρ. ξηρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 320 γρ. πράσα, ψιλοκομμένα
  • 80 γρ. άνηθο
  • 15-20 γρ. φρέσκο δυόσμο
  • 40 γρ. καυκαλήθρες και μυρώνια
  • 60-80 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 40 γρ. βρώμη
  • αλάτι, πιπέρι

Tips

Η γέμιση δεν θα πρέπει να είναι πολύ καυτή για να μην σπάσει το φύλλο.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε μία μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξερό κρεμμύδι, τα πράσα, λίγο αλάτι (για να βοηθήσουμε να εξατμιστούν περισσότερα υγρά) και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μειωθούν κατά πολύ σε όγκο.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε συνεχώς. Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλάτι και μαγειρεύουμε για άλλα 10-12 λεπτά ή μέχρι να μην υπάρχουν καθόλου υγρά.

Βήμα 3

Παράλληλα, ψιλοκόβουμε τον άνηθο, το δυόσμο, τις καυκαλήθρες, τα μυρώνια όπως και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Μόλις το σπανάκι στην κατσαρόλα είναι αρκετά στεγνό, προσθέτουμε τα μυρωδικά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη βρώμη, ανακατεύουμε καλά και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 4

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC στον αέρα ή στις αντιστάσεις. Σε καθαρή επιφάνεια εργασίας κόβουμε το χωριάτικο φύλλο κατά μήκος, καλύπτουμε με νωπή πετσέτα ή νωπό χαρτί για να μην ξεραθεί, λαδώνουμε πολύ καλά τη μία πλευρά του φύλλου και με ένα μεγάλο κουτάλι απλώνουμε τη γέμιση κατά μήκος αφήνοντας περίπου δύο δάχτυλα απόσταση αριστερά και δεξιά. Στη συνέχεια, δημιουργούμε ένα ρολάκι διπλώνοντάς προς τα μπροστά σε κυλινδρικό σχήμα και περιστρέφουμε προς τα μέσα σαν σαλιγκάρι. Μεταφέρουμε σε λαδωμένο ταψί και επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.

Βήμα 5

Λαδώνουμε καλά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τα πιτάκια από το πάνω μέρος και ψήνουμε στο φούρνο στους 170-180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40-45 λεπτά ή μέχρι να έχουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Πηγή: olivemagazine.gr

PREVIOUS

Κανελόνια από κρέπες!

NEXT

Παστίτσιο με φύλλο
Related Post
26 Ιουνίου 2016
«ALASKA» η παγωμένη απόλαυση… [βήμα-βήμα η συνταγή]
6 Ιουνίου 2023
Παγωτίνια μπανάνας με σοκολάτα έτοιμα σε 15 λεπτά
21 Απριλίου 2023
Τραγανά ζυμαρικά: το νόστιμο σνακ που φτιάχνεται σε 5′ στη φριτέζα αέρος!
22 Απριλίου 2023
Μπριζολάκια από μοσχαράκι γάλακτος με ψητά λαχανικά!
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved