Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
    • Βιβλιο
    • Θέατρο
    • Μουσική
  • Τεχνολογια
  • Auto-Moto
  • Διαφορα
    • Survivor
    • Οι Προδότες
    • Θέατρο
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
☰
Kliktv.gr
Home > Διαφορα
132 views 6 sec 0 Comment

Διατροφή χωρίς γλουτένη: Οι κίνδυνοι για την καρδιά

rularulina_xo0ks4zq - 4 Οκτωβρίου 2020

Κοινοποιήστε:

  • Facebook
  • X

 

Τα τρόφιμα χωρίς γλουτένη κερδίζουν σταθερά έδαφος τα τελευταία χρόνια, καθώς τα προτιμά περίπου το 25% των καταναλωτών.
 
Η γλουτένη είναι μείγμα πρωτεϊνών που περιέχεται στους σπόρους των δημητριακών, όπως το σιτάρι, η βρόμη και το κριθάρι. Λειτουργεί ως τροφή για το φυτό κατά τη διάρκεια της βλάστησης.

Σε επόμενα στάδια, επηρεάζει την ελαστικότητα της ζύμης, δρώντας ως συγκολλητική ουσία που κρατά ενωμένη την τροφή και καθορίζοντας τη μάσηση των ψημένων προϊόντων.

Η γλουτένη δεν πρέπει να καταναλώνεται από τους πάσχοντες από κοιλιοκάκη, μία αυτοάνοση πάθηση που πυροδοτεί μία ανοσολογική απάντηση που διαταράσει το εντερικό επιθήλιο. Επίσης εμποδίζει τη φυσιολογική απορρόφηση των ζωτικής σημασίας θρεπτικών ουσιών.

Μία άλλη πάθηση που επηρεάζεται από τη γλουτένη είναι το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, μία χρόνια διαταραχή του γαστρεντερικού, που αφορά περίπου στο 7-20% των ενηλίκων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Gastroenterology & Hepatology.

Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι έχουν ευαισθησία στη γλουτένη είναι πολλοί περισσότεροι, με αποτέλεσμα να καταναλώνουν προϊόντα απαλλαγμένα από τη συγκεκριμένη πρωτεΐνη, χωρίς λόγο.

Πολλοί γονείς δίνουν και στα παιδιά τους προϊόντα χωρίς γλουτένη, αγνοώντας τους κινδύνους που μπορεί να έχει αυτή η συνήθεια.

Όπως προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες, η διατροφή χωρίς γλουτένη ενδέχεται να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στα παιδιά τα οποία δεν πάσχουν από δυσανεξία, ευαισθησία ή αλλεργία στο σιτάρι.

Επιπλέον, η διατροφή χωρίς γλουτένη μπορεί να συνοδεύεται από ορισμένους κινδύνους, ιδίως όταν την ακολουθεί κάποιος δίχως την καθοδήγηση ενός πεπειραμένου γιατρού ή διαιτολόγου.

Ο βασικός λόγος είναι ότι τα τρόφιμα χωρίς γλουτένη συχνά έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε λιπαρά και ζάχαρη και μελέτες έχουν δείξει πως μια τέτοια διατροφή χωρίς γλουτένη σχετίζεται με τους εξής κινδύνους:

1.  Αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας

2.  Αντίσταση στην ινσουλίνη

3.  Μεταβολικό σύνδρομο

4.  Ανεπάρκειες θρεπτικών συστατικών, καθώς πολλά τρόφιμα χωρίς γλουτένη δεν είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία

Πηγή

 

Το Διαβάσαμε Διατροφή χωρίς γλουτένη: Οι κίνδυνοι για την καρδιά

Ετικέτες: 45

PREVIOUS

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Τουλάχιστον 64 Σύροι μαχητές έχουν σκοτωθεί στις μάχες

NEXT

Πολλές χώρες ίσως καταρρεύσουν ολοκληρωτικά λόγω κορoνοϊού
Related Post
6 Σεπτεμβρίου 2018
Τσίπρας: Ώρα να επενδύσουμε στις δυνατότητες της χώρας…
14 Δεκεμβρίου 2020
Ρωσία – Λαβρόφ: Παράνομες οι κυρώσεις των ΗΠΑ έναντι της Τουρκίας
28 Απριλίου 2019
Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά
7 Σεπτεμβρίου 2021
Φωτιά ΤΩΡΑ: Πυρκαγιά στο Άγιο Όρος, κοντά στην σκήτη της Αγίας Άννας
Comments are closed.

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved