Klik Web Tv Radio and News
Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Auto-Moto
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
  • Τεχνολογια
  • Διαφορα
    • Survivor
    • Μουσική
    • Θέατρο
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
☰
Kliktv.gr
Home > Συνταγές
136 views 2 secs 0 Comment

Γιουβαρλάκια σούπα

katerina - 24 Ιανουαρίου 2023

Κοινοποιήστε:

  • Twitter
  • Facebook

Εάν υπάρχει μια σούπα που μπορεί να σε κάνει να χαμογελάς σε κάθε κουταλιά αυτή είναι σίγουρα τα γιουβαρλάκια. Μπορείτε να τα κάνετε ντοματένια, αλλά με αβγολέμονο είναι πραγματικά η καλύτερη εκδοχή τους.

Υλικά

  • 600γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • ¾ φλιτζανιού ρύζι καρολίνα ή γλασέ
  • 1 κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1 αβγό
  • λίγο αλεύρι
  • 1½ λίτρο νερό
  • 1-2 καρότα σε φέτες ή κυβάκια
  • 1 κλωνάρι σέλερι σε φέτες (προαιρετικά)
  • 1 πατάτα σε κυβάκια (προαιρετικά)
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

        Για το αβγολέμονο

        • 2 αβγά
        • 2 λεμόνια

        Tips

        • Εάν θέλετε μπορείτε να μην αβγοκόψετε τη σούπα και να την κάνετε ντοματένια προσθέτοντας 1-2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας.
        • Μπορείτε να κάνετε τη σούπας και με ροζ αβγολέμονο προσθέτοντας 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας στη σούπα.
        • Αντί για μοσχαρίσιο κιμά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χοιρινό κιμά ή ανάμικτο.

        Διαδικασία

        Βήμα 1

        Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά μαζί με το ρύζι, το τριμμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, το αβγό, την πάπρικα, ανάλογο αλατοπίπερο και ζυμώνετε μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.

        Βήμα 2

        Βάζετε στη φωτιά μια ευρύχωρη κατσαρόλα με το νερό, τα καρότα, το σέλερι, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού να πάρουν βράση.

        Βήμα 3

        Στο μεταξύ πλάθετε το μίγμα του κιμά σε μπαλίτσες μεγέθους καρυδιού. Τα τοποθετείτε σε δίσκο το ένα δίπλα στο άλλο και τα πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι.

        Βήμα 4

        Όταν πάρει βράση το νερό στην κατσαρόλα αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τις μπαλίτσες του κιμά μία μία. Το ζητούμενο είναι να σκεπαστούν όλες, οπότε συμπληρώνετε με καυτό νερό αν χρειαστεί. Βράζετε το φαγητό για τουλάχιστον 30 λεπτά, φροντίζοντας να συμπληρώσετε νερό στην κατσαρόλα, ανάλογα πόσο σουπώδες το θέλετε. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν βράσουν τα λαχανικά και τα γιουβαρλάκια.

        Βήμα 5

        Για να ετοιμάσετε το αβγολέμονο χτυπάτε καλά τα αβγά στο μπλέντερ. Προσθέτετε το χυμό των δύο λεμονιών και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να πάρετε ένα πηχτό ομοιογενές μίγμα. Με μια κουτάλα σούπας παίρνετε ζωμό από την κατσαρόλα και το ανακατεύετε στο αβγολέμονο. Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε το αβγολέμονο και ανακατεύετε κουνώντας την κατσαρόλα κυκλικά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, προσθέτοντας επιπλέον μαϊντανό ψιλοκομμένο και πιπέρι φρεσκοτριμμένο για όποιον το επιθυμεί.

        Πηγή: olivemagazine.gr

        PREVIOUS

        Τα τέλεια σπιτικά ραβιόλι

        NEXT

        Τραγανές φτερούγες κοτόπουλου με σπιτική πατατοσαλάτα!
        Related Post
        6 Μαΐου 2016
        Φιλέτο από στήθος κοτόπουλου με μανιτάρια και μουστάρδα !!!
        4 Φεβρουαρίου 2023
        Κιμαδόπιτα με φύλλο αέρος και πρόβειο γιαούρτι με μπούκοβο!
        17 Ιουνίου 2016
        Πεντανόστιμη πουτίγκα Λεμονιού!Ένα γλυκό που θα λατρέψουν όλοι..
        2 Φεβρουαρίου 2023
        Ντοματόσουπα με ρύζι
        Comments are closed.

        Follow me on Blogarama

        klikTv.gr

        Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

        Contact us: info@kliktv.gr
        • KlikTv
        • Privacy
        • Contact
        Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved