
‘Ροσσινιάδα’ – στο Θέατρο ‘Πορεία’
Μετά τις sold out παραστάσεις στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή και την ενθουσιώδη υποδοχή από μικρούς και μεγάλους, η «Ροσσινιάδα», το μουσικό παραμύθι, σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Χλόης Μάντζαρη, που εισάγει με τον πιο ευφάνταστο τρόπο τα παιδιά στον μαγικό κόσμο της όπερας, επιστρέφει σε νέο μεγαλύτερο χώρο λόγω αυξημένης ζήτησης. Θα παίζεται πλέον κάθε Κυριακή στο Θέατρο Πορεία.
Μέσα από κουστούμια εποχής, χιούμορ, ζωντανή μουσική, δημιουργικές σκηνικές παρεμβάσεις και ακροβατικά, ζωντανεύει με διασκεδαστικό τρόπο το έργο του μεγάλου συνθέτη Τζοακίνο Ροσσίνι. Ο στόχος της παράστασης είναι να αποδείξει στους μικρούς θεατές πως η όπερα μπορεί να τους κάνει να γελάσουν, να συγκινηθούν και να εντυπωσιαστούν, αν απλώς εξερευνήσουν τον κόσμο της. Ταυτόχρονα, διαλύει τις προκαταλήψεις γύρω από την έννοια “όπερα”, δείχνοντας πόσο προσιτή και κατανοητή είναι στην πραγματικότητα.
Θεατρικός και όχι οπερετικός λόγος, συνθέτουν την παράσταση, η οποία έχει στόχο οι μικροί θεατές να γνωρίσουν την όπερα ως μουσικό είδος και να ψυχαγωγηθούν, ανατρέποντας την εικόνα που πιθανώς να έχουν ότι η όπερα είναι βαρετή ή δύσκολη στην κατανόηση. Ο στόχος της παράστασης είναι να αποκαλύψει τη μαγεία της όπερας με έναν διασκεδαστικό και προσιτό τρόπο, διαλύοντας τις προκαταλήψεις γύρω από την έννοια «όπερα» και δείχνοντας στα παιδιά ότι η μουσική μπορεί να είναι εξαιρετικά διασκεδαστική και κατανοητή, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία.
Η «Ροσσινιάδα» φέρνει, με ευφάνταστο τρόπο, τα παιδιά σε επαφή με το έργο του Τζοακίνο Ροσσίνι, ενός από τους μεγαλύτερους συνθέτες όπερας.
Στην παράσταση ακούγονται κάποιες από τις πιο ωραίες άριες και μουσικές από τα έργα του Ροσσίνι. Με τη μουσική από τα αριστουργήματα «Ο κουρέας της Σεβίλλης», «Η Σταχτοπούτα», «Γουλιέλμος Τέλλος» και «Η Ιταλίδα στο Αλγέρι» καθώς και το αγαπημένο «κωμικό ντουέτο για δύο γάτες», η παράσταση προσφέρει μια μοναδική μουσική εμπειρία, ερμηνευμένη ζωντανά από εξαιρετικούς λυρικούς τραγουδιστές με συνοδεία πιάνου.
Το σενάριο της παράστασης υπογράφει ο Γιάννης Φίλιας. Ο Αλέξανδρος Κεϊβανάη έχει αναλάβει τις χορογραφίες, ενώ η Χλόη Μάντζαρη, εκτός από τη σκηνοθεσία και τη σύλληψη, είναι υπεύθυνη για τον σκηνικό χώρο. Στην ομάδα συμμετέχουν ο Περικλής Μαθιέλλης στον σχεδιασμό των φωτισμών, ο Κωνσταντίνος Έσσλιν στην εικονογράφηση και ο Κοσμάς Φιλιούσης στο video art. Στη σκηνή βλέπουμε τους ηθοποιούς και λυρικούς τραγουδιστές Μαρία Κατριβέση, Σπύρο Παπαδάτο, Βιβή Συκιώτη και τον ηθοποιό/περφόμερ/ακροβάτη Γιάννη Σμέρο, ενώ η μαέστρος και πιανίστρια είναι η Βικτώρια Φιοράλμπα Κιαζίμη.
Δείτε το τραίηλερ της παράστασης “Ροσσινιάδα”. https://www.youtube.com/watch?v=6Mouys1fG2w
*Για παιδιά ηλικίας 4-9 ετών
Θέατρο Πορεία
Κοινοποιήστε: