
Αυτά τα αφράτα muffins είναι διακοσμημένα με πλούσια βουτυρόκρεμα και αποτελούν το ιδανικό γλυκάκι για να συνοδεύσετε τον καφέ ή το τσάι σας! Εύκολα και γρήγορα στην παρασκευή τους, θα εντυπωσιάσουν τους πάντες με τη γεύση και την εμφάνισή τους
Αναζητάτε ένα λαχταριστό επιδόρπιο που συνδυάζει αφράτη υφή με πλούσια γεύση; Αυτά τα muffins με βουτυρόκρεμα είναι ό,τι πρέπει για κάθε περίσταση!
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
Μερίδες: 12 muffins
Muffins με βουτυρόκρεμα- Υλικά
Για τα muffins:
-
125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1/4 κ.γ. αλάτι
-
2 αυγά
-
100 γρ. ζάχαρη
-
60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
-
60 ml γάλα
Για τη βουτυρόκρεμα:
-
150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
-
300 γρ. ζάχαρη άχνη
-
2 κ.σ. γάλα
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C και στρώνετε μια φόρμα για 12 muffins με θηκάκια.
-
Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και το γάλα, και έπειτα ρίχνετε σταδιακά το μείγμα του αλευριού. Ανακατεύετε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
-
Μοιράζετε το μείγμα στις θήκες muffin και ψήνετε για 15-20 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι στο κέντρο. Αφήνετε να κρυώσουν καλά.
-
Για τη βουτυρόκρεμα: Χτυπάτε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει, προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη, το γάλα και τη βανίλια, και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα.
-
Διακοσμείτε τα muffins με τη βουτυρόκρεμα χρησιμοποιώντας κορνέ ή μια σπάτουλα.
Tips
-
Για πιο αέρινη βουτυρόκρεμα, χτυπήστε την καλά για 5 λεπτά.
-
Μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού στο μείγμα των muffins για έξτρα άρωμα.
-
Στολίστε με χρωματιστή τρούφα ή φρούτα για πιο εντυπωσιακή εμφάνιση!
Κοινοποιήστε: