Klik Web Tv Radio and News
Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Auto-Moto
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
    • Βιβλιο
  • Τεχνολογια
  • Διαφορα
    • Survivor
    • Μουσική
    • Θέατρο
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
☰
Kliktv.gr
Home > Συνταγές
180 views 8 secs 0 Comment

Mπακαλιάρος μπουρδέτο από την Κέρκυρα!

katerina - 22 Μαρτίου 2023

Κοινοποιήστε:

  • Twitter
  • Facebook

Το κερκυραϊκό μπουρδέτο το χαρακτηρίζει η πάπρικα. Η συνταγή αυτή είναι μια πεντανόστιμη επιλογή για μπακαλιάρο του Ευαγγελισμού ή ένα χορτοφαγικό πιάτο, αν αφαιρεθεί το ψάρι, κάτι που συνηθίζουν οι Κερκυραίοι.

Υλικά

  • 1-1,5 κιλό φρέσκο μπακαλιάρο
  • 1 φλιτζ. λάδι
  • 2 κουτ. σούπας κόκκινο πιπέρι (πάπρικα) καυτερό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 μικρά κρεμμύδια ξερά, και 1-2 φρέσκα, ολόκληρα και κομμένα
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκια ντομάτα ξεσποριασμένη, σε καρέ
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ
  • 1 κιλό πατάτες, χοντρά κομμένες
  • Αλάτι
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • 1 κλαράκι φρέσκια ή ½ κουτ. γλυκού ξερή μαντζουράνα
  • 250 ml χλιαρό νερό, να καλυφθεί ίσα-ίσα το φαγητό
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Μαϊντανός

Tips

Παράφραση του Βενετσιάνικου “brodetto” (ζωμός), το κερκυραϊκό μπουρδέτο το χαρακτηρίζει η πάπρικα -κόκκινο πιπέρι- που υπάρχει σε καυτερή, καπνιστή και γλυκιά εκδοχή, και θεωρείται ότι έφτασε με τους πρόσφυγες. Η συνταγή αυτή είναι μια πεντανόστιμη επιλογή για μπακαλιάρο του Ευαγγελισμού, ή ένα χορτοφαγικό πιάτο αν αφαιρεθεί το ψάρι, κάτι που συνηθίζουν οι Κερκυραίοι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το φρέσκο ψάρι σε μερίδες, το βάζουμε σε τρυπητό (αν έχουμε παστό μπακαλιάρο, τον ξαλμυρίζουμε 24 ώρες, αλλάζοντας δυο νερά).

Βήμα 2

Σε πλατιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε την πάπρικα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 1-2 λεπτά, να απελευθερωθεί το άρωμά της, χωρίς να καεί.

Βήμα 3

Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε τον πελτέ κι ανακατώνουμε. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις πατάτες, το πιπέρι, και αλάτι αν έχουμε φρέσκο μπακαλιάρο. Όχι στον παστό. Καλύπτουμε το φαγητό ίσα-ίσα με χλιαρό νερό και σιγοβράζουμε για 25-30’, με το καπάκι.

Βήμα 4

Τοποθετούμε το ψάρι πάνω από τις πατάτες και ψήνουμε για άλλα 20-25’, ωσότου δέσει η σάλτσα. Γαρνίρουμε με μαϊντανό στο σερβίρισμα.

Καλή όρεξη!

Πηγή: olivemagazine.gr

PREVIOUS

Vegan νηστίσιμο σουβλάκι με μανιτάρια, πιπεριές και γουακαμόλε!

NEXT

Τελετή απονομής AFFA 2023: Οι μεγάλοι νικητές
Related Post
17 Φεβρουαρίου 2023
Γεμιστό στήθος γαλοπούλας τυλιγμένο σε μπέικον!
21 Απριλίου 2023
Τραγανά ζυμαρικά: το νόστιμο σνακ που φτιάχνεται σε 5′ στη φριτέζα αέρος!
9 Φεβρουαρίου 2023
Pavlova με φράουλες και σμέουρα από τον Στέλιο Παρλιάρο!
23 Φεβρουαρίου 2023
Μπουρανί Τυρνάβου: η παραδοσιακή συνταγή της Καθαράς Δευτέρας!
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved