Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
    • Βιβλιο
    • Θέατρο
    • Μουσική
  • Τεχνολογια
  • Auto-Moto
  • Διαφορα
    • Survivor
    • Οι Προδότες
    • Θέατρο
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
☰
Kliktv.gr
Home > Συνταγές
385 views 5 secs 0 Comment

Kibbeh λιβανέζικη πίτα με πλιγούρι και κιμά!

katerina - 25 Οκτωβρίου 2023

Κοινοποιήστε:

  • Facebook
  • X

Το κίμπε, η διάσημη λιβανέζικη σπεσιαλιτέ δεν είναι άλλο από μια διαφορετική κιμαδόπιτα, με πλούσια γέμιση που μοσχοβολά από τα μπαχαρικά και αντί για φύλλο έχει δύο στρώσεις από πλιγούρι ανακατεμένο επίσης με κιμά.

Υλικά

Για τον κιμά

  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
  • 3 κουτ. σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 2 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Για το πλιγούρι

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο περασμένο 5 φορές
  • 2 φλιτζάνια πλιγούρι μουλιασμένο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα 4

Για το σερβίρισμα

  • 400γρ. γιαούρτι
  • σούμακ
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το σερβίρισμα και τα φυλάτε στο ψυγείο.

Βήμα 2

Για τον κιμά: Ζεσταίνετε 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και σοτάρετε για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 6-7 λεπτά περίπου, μέχρι να καβουρδιστεί και να διαχωριστεί καλά ο κιμάς. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τον μαϊντανό, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, ανακατεύετε και κρατάτε στην άκρη.

Βήμα 3

Για το πλιγούρι: Πολτοποιείτε το κρεμμύδι στο μπλέντερ, προσθέτετε το πλιγούρι, αλάτι, πιπέρι και χτυπάτε διακεκομμένα 3-4 φορές να πολτοποιηθεί. Τέλος, ρίχνετε τον κιμά και χτυπάτε μέχρι τα υλικά να γίνουν σαν αλοιφή.

Βήμα 4

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε ένα πιρέξ με διαστάσεις 23×32εκ. περίπου και απλώνετε ομοιόμορφα το μισό μίγμα από το πλιγούρι, από πάνω σκορπάτε τη γέμιση να πάει παντού και καλύπτετε με το υπόλοιπο μίγμα από το πλιγούρι. Αλείφετε με λίγο βούτυρο την επιφάνεια, πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, πιπέρι και ψήνετε στον φούρνο για 25 λεπτά, μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα.

Βήμα 5

Βγάζετε την πίτα από τον φούρνο, τη χαράζετε μπακλαβαδωτά και ψήνετε για άλλα 25 λεπτά. Αφήνετε 5 λεπτά να σταθεί και σερβίρετε μαζί με το γιαούρτι.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΓΟΣ

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Tina Webb

Πηγή: olivemagazine.gr

PREVIOUS

Παπουτσάκια πόρτο μπέλο!

NEXT

Μπρόκολο με σολομό ογκρατέν!
Related Post
7 Φεβρουαρίου 2023
Πικάντικο χωριάτικο κοτόπουλο με άγρια βότανα στη γάστρα και πατάτες οφτές!
27 Νοεμβρίου 2023
Εύκολη μους τυριού με εσπρέσο!
24 Νοεμβρίου 2023
Μελομακάρονα με σοκολάτα σε δύο εκδοχές!
23 Δεκεμβρίου 2019
5 Εύκολα Χριστουγεννιάτικα φαγητά και γλυκά!
Comments are closed.

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved