
Εάν ψάχνεις κάποια εύκολη συνταγή για τις ημέρες της νηστείας, η οποία θα σε χορτάσει και θα έχει και περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη για να μην πεινάς στην επόμενη ώρα, σε έχω! Το λεμονάτο καλαμάρι με ρεβύθια είναι το αγαπημένο μου νηστίσιμο πιάτο, γιατί εκτός από πεντανόστιμο είναι και πολύ εύκολο στο μαγείρεμα!
Υλικά που θα χρειαστείς:
- 500 γρ. καλαμάρι κομμένο σε ροδέλες
- 250 γρ. ρεβύθια βρασμένα από πριν
- 100 γρ. σπανάκι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
- Αλατοπίπερο
- Πάπρικα (όση θέλετε)
- 1 κ.γ. κύμινο
Για την σως:
- 2 κ.σ. ταχίνι
- Χυμός από ένα λεμόνι
- 1 κ.γ. μέλι
- Νερό
Για το σερβίρισμα:
- Φέτες λεμονιού κομμένες
- Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Συνταγή για λεμονάτο καλαμάρι με ρεβίθια
1. Ανακάτεψε τα υλικά σου
Για το πρώτο βήμα της συνταγής, θα χρειαστείς ένα ταψάκι στο οποίο θα βάλεις μέσα όλα περίπου τα υλικά μας. Βάλε τα ρεβύθια που ήδη έχεις βράσει μέσα, και πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα λαχανικά (κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριά). Στην συνέχεια βάλε μέσα και τις ροδέλες καλαμαριού και περιέχυσε τα όλα με αλατοπίπερο, πάπρικα, κύμινο και το ελαιόλαδο σου. Θυμήσου να βάλεις και λίγο νερό ή ζωμό για να απορροφήσει το φαγητό σου στο ψήσιμο. Ανακάτεψε όλα σου τα υλικά καλά. Δείτε και εδώ: Καταπληκτική νηστίσιμη μανιταρόπιτα με λίγα υλικά
2. Προετοίμασε το φαγητό για το ψήσιμο
Πριν βάλεις το ταψάκι σου για ψήσιμο, μπορείς προαιρετικά να κόψεις και φέτες λεμονιού που θα καλύψουν το φαγητό σου για μία έξτρα γεύση λεμονιού. Σκέπασε το ταψί σου με ένα αλουμινόχαρτο και ψήσε σε υψηλή θερμοκρασία για 25 περίπου λεπτά. Δείτε και εδώ: Νηστίσιμη σαλάτα με φακές
3. Ετοίμασε την σως σου
Καθώς το φαγητό σου ψήνεται, είναι η ώρα να αρχίζεις να ετοιμάζεις την σως λεμονιού. Πρόσθεσε τον χυμό από ένα λεμόνι, το ταχίνι, το μέλι και λίγο νερό. Αφού ανακατέψεις καλά, βγάλε το φαγητό σου από τον φούρνο, και περιέχυσε την σως στο φαγητό σου. Σε αυτό το βήμα, πρέπει να κουνήσεις το ταψί σου καλά, ωστέ να πάει η σως παντού, και να δέσει καλά με όλα τα υλικά σου. Βάλε πίσω στον φούρνο και άσε να ψηθεί λίγο ακόμη μέχρι να φαίνεται πώς έχει ροδίσει. Δείτε και εδώ: Ιδέες για υγιεινά νηστίσιμα πιάτα
4. Σέρβιρε το πιάτο σου
Αφού το φαγητό σου ψηθεί, βγάλτο από τον φούρνο και πρόσθεσε τον ψιλοκομμένο άνηθο και ανακάτεψε τον καλά να πάει παντού. Τώρα το φαγητό σου είναι έτοιμο για σερβίρισμα! Βάλτο σε ένα πιάτο και απόλαυσε το πόσο ωραία ταιριάζει το καλαμάρι με τα όσπρια και το λεμόνι! Δεν θα μπορείς να σταματήσεις να το φτιάχνεις! Δείτε και εδώ: Νόστιμα νηστίσιμα πιάτα για την Μεγάλη Εβδομάδα!
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι η απόδειξη ότι τα νηστίσιμα φαγητά δεν χρειάζεται να είναι βαρετά, και σίγουρα πώς αν νηστεύεις δεν συνεπάγεται απαραίτητα πώς θα πεινάσεις! Το να συνδυάζεις θαλασσινά με όσπρια καλύπτει τις ανάγκες σου σε πρωτεΐνη, η οποία εκλείπει συνήθως από τα νηστίσιμα πιάτα, και θα νιώθεις χορτάτη για πολύ παραπάνω ώρες, αποφεύγοντας να τσιμπολογήσεις σε σνακ και άλλα σκευάσματα. Καλή σου όρεξη!
Κοινοποιήστε: