19 January, 2019
Home / Ελλαδα (Page 1072)

Στην Ολομέλεια για ψήφιση εισάγεται σήμερα Πέμπτη το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το «νέο καθεστώς στήριξης σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από…
ΑΠΕ και οι διατάξεις διαχωρισμού κλάδων προμήθειας και διανομής φυσικού αερίου».

Στο νομοσχέδιο αυτό περιλαμβάνονται και οι διατάξεις που αφορούν την επίσπευση της κατασκευής του Τεμένους στον Βοτανικό, για το οποίο διαφωνούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των βουλευτών κατά τη συνεδρίαση, καθώς το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να καταψηφίζουν δημιουργώντας κλίμα γκρίνιας στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Το στίγμα έδωσε ο αγορητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιώργος Λαζαρίδης, ο οποίος έκανε γνωστό ότι οι  ΑΝΕΛ αντιδρούν στην ψήφιση της διάταξης με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του τζαμιού στην Αθήνα και δεν θα την ψηφίσουν στην Ολομέλεια όπως είχαν κάνει και στην προηγούμενη νομοθετική απόπειρα.

Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των κομμάτων στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η διάταξη ψηφίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε ότι ψηφίζει με επιφύλαξη. Απών ήταν η Ένωση Κεντρώων και η Χρυσή Αυγή.

Με τις προωθούμενες διατάξεις του νομοσχεδίου ρυθμίζονται θέματα σχετικά με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και πλήθος άλλων ζητημάτων μεταξύ των οποίων και της ανέγερσης του ισλαμικού τεμένους στον Ελαιώνα που σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους θα κοστίσει στα δημόσια ταμεία 964.000 ευρώ. Επίσης, για την κατασκευή του τεμένους θα χρησιμοποιηθούν δύο αυτοτελή τετράγωνα που θα περιλαμβάνουν εκτός από το κύριο κτίσμα, χώρους αναψυχής αλλά και χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων.ΘΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΟΙ ΑΝΕΛ ΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ

Χαράτσι 3,6% στα επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων από τον ΟΓΑ

Μια δυσάρεστη έκπληξη επιφύλαξε ο ΟΓΑ σε χιλιάδες τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

 

Βασιζόμενος σε νομοθετική ρύθμιση, ο οργανισμός επέβαλε «χαράτσι» 3,6% υπό τη μορφή τέλους χαρτοσήμου στα ποσά των ειδικών επιδομάτων που κατέβαλε τον Ιούλιο στις τρίτεκνες και τις πολύτεκνες οικογένειες.

Το τέλος 3,6% παρακρατήθηκε από τις πληρωμές των συγκεκριμένων επιδομάτων με συνέπεια οι χιλιάδες δικαιούχοι τους να τα εισπράξουν μειωμένα από τις τράπεζες, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Με βάση τους νόμους που είναι γνωστοί αυτή τη στιγμή (ν. 4093/2012 και 4252/2014) τα επιδόματα αυτά απαλλάσσονται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση υπέρ του Δημοσίου. Φαίνεται, όμως, ότι μέσα στα πολυνομοσχέδια που ψήφισε τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών «πέρασε», χωρίς να γίνει αντιληπτή, διάταξη με την οποία προβλέπεται η επιβολή τέλους χαρτοσήμου 3,6% στα ειδικά επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών!

Για το θέμα αυτό τέσσερις βουλευτές της ΝΔ, κατέθεσαν σχετική ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Κατρούγκαλο.

Χαράτσι 3,6% στα επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων από τον ΟΓΑ

Αντιεξουσιαστής δάγκωσε αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη, κατά την εισβολή στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ!

Ένα απίστευτο περιστατικό διαδραματίστηκε την προηγούμενη Τετάρτη όταν αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη, σε μία ένδειξη αντιποίνων για την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ στα υπό κατάληψη κτίρια.

Σύμφωνα με το newpost.gr, ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ  που βρισκόταν στην είσοδο του κτιρίου, δέχτηκε… δαγκωνιά απο ένα αντιεξουσιαστή!

Ο αστυνομικός, μαζί με τους συναδέλφους του,  επιχείρησε να εμποδίσει τον όχλο να μπεί στο κτίριο και τότε ήταν η στιγμή που ο αντιεξουσιαστής τον δάγκωσε στο χέρι προκειμένου να σπάσει τον κλοιό που είχαν δημιουργήσει. Κατά την διάρκεια της εισβολής ένας ακόμη αστυνομικος τραυματίστηκε.

Οι δύο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στην συνέχεια επέστρεψαν στην υπηρεσία τους.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
 

Αντιεξουσιαστής δάγκωσε αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη, κατά την εισβολή στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ!

Απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου επιχείρησε χθες άνδρας που φορούσε μαύρη μπλούζα που έγραφε «Είμαι Τούρκος». Η απόπειρα έγινε σε τζαμί…
όπου ο πρώην πρωθυπουργός είχε πάει σε κηδεία γνωστού αρχιτέκτονα της Κωνσταντινούπολης.
Ο άνδρας τον πλησίασε και απείλησε να τον σκοτώσει λέγοντας: «Δεν δεν μπορείς να με σκοτώσεις τώρα εσύ, θα σε σκοτώσω εγώ». Η άμεση αντίδραση των ανδρών της προσωπικής του φρουράς απομάκρυνε τον επίδοξο δολοφόνο, ο οποίος συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα όπου και κρατείται, μέχρι να δικαστεί.
Ο άνδρας φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και αναμένεται να εξεταστεί από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ!

Πέθανε σε ηλικία 78 ετών νοσηλευόμενη στο Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαίας η Έφη Οικονόμου. Η ηθοποιός πάνω από 30 χρόνια παραθέριζε τα καλοκαίρια στην περιοχή του Διακοπτού. Η σχέση της με τους κατοίκους…
ήταν πολύ στενή, όπως και με τα μέλη της θεατρικής ομάδας της περιοχής.
Η Έφη Οικονόμου ήταν παντρεμένη με τον ηθοποιό Χάρη Παναγιώτου. Ήταν ηθοποιός του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης, ενώ ερμήνευσε κυρίως τον ρόλο της κακιάς. Από τις τελευταίες τηλεοπτικές εμφανίσεις ήταν στη δημοφιλή σειρά «Πάτερ Ημών».ΑΠΕΒΙΩΣΕ Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΕΦΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Οι 13 Έλληνες που θα αγωνιστούν με άλλα χρωματα στο Ρίο

Εκτός από την Ελληνική αποστολή, στους Ολυμπιακούς του Ρίο, θα βρούμε 13 Ελληνόπουλα που αγωνίζονται με άλλη σημαία. Αυτό σημαίνει πως πέρα των 96 αθλητών της αποστολής που θα πατήσουν στους Ολυμπιακούς, θα παρακολουθήσουμε ακόμα 13 Έλληνες, με τα χρώματα των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αυστραλίας, Αυστρίας, Μεγάλης Βρετανίας αλλά και της Κύπρου. 

 

Δημήτρης  Χονδροκούκης: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα εις ύψος με την Ελλάδα σε κλειστό στίβο το 2012, μετά από την περιπέτεια που είχε, όταν βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών λίγο πριν τους  Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αγωνίζεται πλέον με τα χρώματα της Κύπρου. 

Αντώνης Μαρτασιάδης: Ακόμα ένας Έλληνας με τα χρώματα της Κύπρου. Αθλητής της Άρσης Βαρών. Γεννήθηκε στην Ελλάδα και μέχρι πέρσι αγωνιζόταν με τα ελληνικά χρώματα στη κατηγορία 85 κιλών, άλλαξε σημαία όταν πήρε Κυπριακή  υπηκοότητα λόγω του αρραβώνα του με Κύπρια. 

φωτογραφία: nbcolympics.com

Ελενα Μαρούλις: Ένα από τα μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας πάλης. Αγωνίζεται στην κατηγορία 53 κιλών με τη σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ έχει πρωτιές σε παγκόσμια πρωταθλήματα.

Θανάσης Κοκκινάκης: Αγωνίζεται στο τένις. Γεννήθηκε στην Αυστραλία και αγωνίζεται με τα χρώματα της χώρας. Έλληνας ομογενής, φυσικά, μιλάει ελληνικά. 

Λία Γιαννίτσας: Η ελληνική νότα στη ομάδα πόλο της Αυστραλίας. Ξεκίνησε το άθλημα στο Σίδνεϊ σε ηλικία 14 χρονών και αποτελεί σήμερα μία από τις καλύτερες παίκτριες της εθνικής ομάδας.

φωτογραφία: kleinezeitung.at

Αννα Μαρία και Ειρήνη Αλεξανδρή: Οι αδελφες που αγωνίζονται στη συγχρονισμένη κολύμβηση με την ομάδα της Αυστρίας. Στους Ολυμπιακούς παίρνουν μέρος ως ντουέτο, ενώ πέρσι κατέκτησαν μετάλλιο στους ευρωπαϊκούς αγώνες του Μπακού.

φωτογραφία: wikipedia

Σιδέρης Τασιάδης: Αθλητής του κανόε καγιάκ. Γεννήθηκε στη Θράκη και ζει με την οικογένεια του στη Γερμανία.  Έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης το 2012, ενώ κατέχει τέσσερα μετάλλια στο ομαδικό παγκόσμιων πρωταθλημάτων.

Αφροδίτη Κυρανάκου: Διακρίνεται στο άθλημα της Ιστιοπλοΐας.  Ζει στην Ολλανδία και μετέχει στους Ολυμπιακούς στα σκάφη 470.  

Ζοζεφ Πολοσιφάκις: Αγωνίζεται στην Ξιφασκία με τα χρώματα του Καναδά. Γεννήθηκε το 1990 στο Μόντρεαλ.  

φωτογραφία: olympic.ca

Ντόνα Βακάλις: Αθλήτρια του Μοντέρνου Πένταθλου. Εχει γεννηθεί στο Τορόντο, έχει αγωνιστεί στο παρελθόν με τα χρώματα της Ελλάδας ενώ και αυτή, αγωνίζεται πλέον κάτω από τη σημαία του Καναδά.  

Αλεξάντρερ Μασιάλας: θα τον δούμε στην ξιφασκία. Γεννήθηκε στο Σαν Φραντσίσκο. Το 2012 αναδείχθηκε 4ος ολυμπιονίκης στο ομαδικό και το 2015 ασημένιος παγκόσμιος πρωταθλητής. 

Κώστας Λουλούδης: Κωπηλάτης με τα χρώματα της Βρετανίας. Μετέχει στη τετράκωπο και το 2012 στο Λονδίνο είχε αναδειχθεί χάλκινος ολυμπιονίκης στην οκτάκωπο. 

Οι 13 Έλληνες που θα αγωνιστούν με άλλα χρωματα στο Ρίο

Για παρωδία και προσπάθεια χειραγώγησης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, κάνουν λόγο 13 βουλευτές της ΝΔ, με ερώτηση που κατέθεσαν χθες για τον διαγωνισμό των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, ενώ την…
ίδια ώρα η κυβέρνηση σημείωνε ότι ο «διαγωνισμός συνεχίζεται απρόσκοπτα» και η «Τηλέτυπος» πως ο φάκελος του Mega είναι πλήρης.
Στην ερώτησή τους, προς τους υπουργούς Επικρατείας, Δικαιοσύνης και Μεταφορών, οι βουλευτές της ΝΔ επισημαίνουν ότι ο υπουργός Επικρατείας προγραμματίζει να ολοκληρώσει τη διαδικασία αδειοδότησης προτού ακόμη κριθεί η συνταγματικότητα από το ΣτΕ και τονίζουν πως «η εκκρεμότητα αυτή απομειώνει το κύρος του διαγωνισμού».
Παράλληλα κάνουν λόγο για «σκόπιμη προχειρότητα της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να χειραγωγήσει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο» και τονίζουν πως η απόφαση της κυβέρνησης να αναθέσει στην ΕΕΤΤ τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της ηλεκτρονικής δημοπρασίας «προκαλεί θυμηδία», αφού όπως υποστηρίζουν «η δήθεν ηλεκτρονική δημοπρασία τελικά δεν θα είναι και τόσο ηλεκτρονική, με αποτέλεσμα να εγείρονται συνθήκες αδιαφάνειας και διαβλητότητας της όλης διαδικασίας».
Οι 13 βουλευτές θέτουν ταυτόχρονα ζήτημα ασυμβίβαστου, αφού, όπως υποστηρίζουν, «ο κ. Σπίρτζης που αναθέτει τη διενέργεια της ηλεκτρονικής δημοπρασίας στην ΕΕΤΤ την οποία εποπτεύει, την ίδια στιγμή συμμετέχει στον διαγωνισμό και επιχειρηματίας που συνδέεται προσωπικά μαζί του» και ρωτούν «για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν περιμένει την κρίση του ΣτΕ;» και «πόσο διαφανής και αμερόληπτη είναι η διαδικασία σχεδιασμού και εκτέλεσης της ηλεκτρονικής δημοπρασίας;».
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Στις ενστάσεις των βουλευτών της ΝΔ απάντησε η κυβέρνηση με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, σημειώνοντας πως «ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες συνεχίζεται απρόσκοπτα», αλλά και ότι «συνεχίζεται η προσπάθεια των γνωστών κύκλων με κύριο όχημα τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δημιουργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις και να παραπληροφορήσουν την κοινή γνώμη ως προς τη νομιμότητα διεξαγωγής της δημοπρασίας».
Την ίδια ώρα η «Τηλέτυπος ΑΕ», σε ανακοίνωσή της, επανέλαβε ότι ο φάκελος που έχει υποβληθεί για το MEGA είναι πλήρης και πως «σε απάντηση των πρόσφατων ανακριβών αιτιάσεων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης για συγκεκριμένες «δήθεν» ελλείψεις βεβαιώσεων από τον φάκελο της, έδωσε στο φως της δημοσιότητας -διαψεύδοντάς την- το σύνολο των συγκεκριμένων αυτών βεβαιώσεων, των κατά περίπτωση αρμόδιων φορέων και αρχών, που προσκομίστηκαν έγκαιρα και έγκυρα στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας».ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ

Πέθανε η ηθοποιός Εφη Οικονόμου (ΦΩΤΟ)

Απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών, νοσηλευόμενη στο Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας στο Αίγιο, η Έφη Οικονόμου.

 

Η γνωστή ηθοποιός είχε ανεύρυσμα θωρακικής και κοιλιακής αορτής, το οποίο ανακάλυψε το 2011. Η Έφη Οικονόμου είχε γεννηθεί στον Πειραιά και ήταν παντρεμένη με τον ηθοποιό Χάρη Παναγιώτου.

Είναι γνωστό πως παραθέριζε τα τελευταία χρόνια στο Διακοπτό και μάλιστα στήριζε ποικιλοτρόπως την τοπική Θεατρική Ομάδα Διακοπτού. 

Ήταν ηθοποιός του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης, ενώ ερμήνευσε κυρίως τον ρόλο της… κακιάς. Μία από τις τελευταίες τηλεοπτικές εμφανίσεις της ήταν στην τηλεοπτική σειρά «Πάτερ Ημών».

Το τελευταίο αντίο θα πουν αύριο Παρασκευή, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες στην Έφη Οικονόμου.

Η κηδεία της θα γίνει την Παρασκευή στο 3ο Νεκροταφείο στις 13:30.

 

Το μέλος της θεατρικής ομάδας Διακοπτού, Μιχάλης Κόσσυφας έγραψε στο Facebook:

ΑΠΟ ΤΟ 1980 ΠΑΡΑΘΕΡΙΖΕ ΣΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΤΟ.

Το 1985, όταν ανεβάσαμε στο σχολείο την παράσταση «ΦΟΝ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ» είχαμε την ευτυχία να γνωρίσουμε έναν γλυκό άνθρωπο που στάθηκε δίπλα μας με το να μας δίνει οδηγίες, να μας ενθαρρύνει και να μας μιλά με αγάπη….η ΕΦΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ηθοποιός και γνωστή από το θέατρο, τον κινηματογράφο αλλά και την TV, το ίδιο έκανε και όταν φτιάξαμε τη Θεατρική Ομάδα Διακοπτού. Με την ίδια αγάπη μας μιλούσε και ερχόταν σε όσες περισσότερες παρατάσεις μπορούσε. Ο γλυκός αυτός άνθρωπος και φίλη έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων….ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΦΗ και σε ευχαριστούμε για όλα!

 iefimerida.gr, protothema.gr

Φιλμογραφία

Νειάτα στη λάσπη (1984) [Χατζηπέτρου]
Μονά… ζυγά δικά μου… (1979)
Η Ωρα του Λύκου (1979)
Γιακουμής μια ρωμέικη καρδιά (1970)
Ο Τελευταίος Αιχμάλωτος (1970) (Άννα)
Δάκρυα και Διπλοπενιές (1969) (Θεανώ)
Μενούσης, Ο Λεβέντης της Ηπείρου (1969)
Παιδί μου, Αγάπη μου (1969) (Άντζελα)
Εκείνοι που ξέρουν ν’ αγαπούν (1968)
Αποστολή Θανάτου (1968)
Αφροδίτη το Κορίτσι που Πόνεσε (1968) (Τιτίκα)
Ο Τίμιος Δρόμος (1968)
Αν όλες οι γυναίκες του κόσμου… (1967)
Η Κοινωνία μας Αδίκησε (1967)
Μανωλάκης ο Τέντυ Μπόυ (1967)
Ο Προδότης (1967)
Ο Σακαφλιάς (1967) (Νόρα)
Η Κόρη μου η Ψεύτρα (1967) (Μήτση)
Στο Κατώφλι της Μοίρας (1967)
Ο εμποράκος (1967) [Κατερίνα Μαρά]
Εισπράκτωρ 007 (1966) [Μπέμπα]
Αδικία (1966) (Δώρα)
Η Αχάριστη (1966)
Ο Γυρισμός του Στρατιώτη (1966)
Μην Αδικήσεις Ορφανή (1966)
Ο μπαμπάς μου ο τεντυμπόυς (1966) [Λόλα]
Το βλακόμουτρο (1965) (Φλώρα)
Με Πότισες Φαρμάκι (1965)
Με Ιδρώτα και Δάκρυα (1965)
Προδομένη (1965) (Μόνικα)
Μερικες το προτιμουν χακι (1965)
Δεν Μπορούν να μας Χωρίσουν (1965) (Τζίνα)
Γιατί μ`Εγκατέλειψες (1965)
Το Ρομάντζο μιας Καμαριέρας (1965) (Μήτζη Χατζηπροβατά)
Διψασμένη γι` Αγάπη (1965)
Το Τελευταίο Δάκρυ (1965) (Αλίκη)
Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη (1965) [Ντίνα Στεργίου]
Το φτωχόπαιδο (1965) [Τζένη Τραγοπούλου]
Φτωχό μου σπουργιτάκι (1965) [Μαγδαληνή Παρασκευοπούλου]
Είναι μεγάλος ο καϋμός (1964) [Βίκυ]
Αθήνα Ωρα Δώδεκα (1964)
Ο εμίρης και ο κακομοίρης (1964) [Στέλλα]
Ο παράς και ο φουκαράς (1964)
Οι προικοθήρες (1964)
Ο Γυρισμος της Μανας (1964)
Διαζύγιο αλά Ελληνικά (1964) (Σοφία Μόσχου)
Αμαρτίες Γονέων (1963)
Αστέρια στο Βούρκο (1963)
Ενας Βλάκας με Πατέντα (1963)
Για Λίγη Στοργή (1963) (Αγγέλα)
Η Μικρή Ζητιάνα (1963)
Κουράστηκα να σ`Αποκτήσω (1963)
Ο Διαιτητης (1963)
Ανάμεσα σε Δυο Αγάπες (1963) (Σόφη)
Όσα Κρυβει η Νυχτα (1963)
Εμείς τα μπατιράκια (1963) [κρατούμενη]
 Ένας βλάκας… με πατέντα! (1963) [Υρώ (Αργυρώ)]
Ένας ντελικανής (1963) [Ρόζι]
Το Μεγάλο Αμάρτημα (1963)
Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης (1963)
Τύφλα νάχη ο Μάρλον Μπράντο (1963) [Λίνα]
Άγγελοι του Πεζοδρομιου (1962)
Εσκότωσα για το Παιδί μου (1962)
Ο Γερο-Δήμος (1962) (Χάιδω)
Αστροναύτες (1962) [Ανδριανή]
Λαφίνα (1962) [Μαρία]
Πονεμένη Μητέρα (1962)
Ορφανή σε ξένα χέρια (1962) [Λένα Νόταρη]
Μην κλάψεις για Μενα (1961)
Ποιος θα Κρίνει την Κοινωνία (1961)
Το Δράμα μιας Αμαρτωλής (1961) (Ρένα)
Η αυγή του θριάμβου (1960) (Ελένη)
Ηδονή και Πάθος (1960)
Το Αγρίμι (1960)
Της μιας δραχμής τα γιασεμιά (1960) [Ρένα / Ντάλια]
Λύγκος ο Λεβεντης (1959)
Ματωμένο ηλιοβασίλεμα (1959) [Ντάινα Γκούσταφσον]

Πέθανε η ηθοποιός Εφη Οικονόμου (ΦΩΤΟ)

Οι αφίξεις ξένων τουριστών μειώθηκαν κατά 40% στην Τουρκία τον Ιούνιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, με συνέπεια να βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδό τους φέτος, λόγω των επιθέσεων και της…
διπλωματικής κρίσης με τη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Τουρισμού.
Ωστόσο ο αντίκτυπος της επίθεσης στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης στις 28 Ιουνίου που οι αρχές απέδωσαν στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου από μέρος του στρατού αναμένεται να γίνει αισθητός στα στατιστικά στοιχεία του Ιουλίου.
Ο Ιούνιος είναι κατά παράδοση μήνας υψηλής τουριστικής περιόδου για έναν τομέα που είχε έσοδα 35 δισεκ. δολαρίων (31,5 δισεκ. ευρώ) το 2015.
Οι αφίξεις των ρώσων τουριστών κατέρρευσαν, καθώς μειώθηκαν κατά 93% τον Ιούνιο, λόγω της επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας. Οι δύο χώρες μόλις πρόσφατα συμφιλιώθηκαν.
Η επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ (47 νεκροί) και το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου (270 νεκροί) ήταν αιτία για το προσωρινό κλείσιμο του αερολιμένα.
Εδώ και ένα χρόνο η Τουρκία πλήττεται από σειρά αιματηρών επιθέσεων που οι αρχές αποδίδουν ή στο Ισλαμικό Κράτους ή στους κούρδους αντάρτες.ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Τρόμος στο Λονδίνο: 19χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι και σκότωσε μια γυναίκα και τραυμάτισε 5 άτομα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μία γυναίκα σκοτώθηκε και πέντε άλλα άτομα τραυματίστηκαν από επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο του Λονδίνου, και ένας ύποπτος συνελήφθη, είπε η μητροπολιτική αστυνομία της πόλης σήμερα.

 

Η αστυνομία δηλώνει ότι η κατάσταση της ψυχικής υγείας του δράστη, ήταν σημαντικός παράγοντας στην επίθεση με μαχαίρι που έγινε στο κεντρικό Λονδίνο, με συνέπεια το θάνατο μιας γυναίκας και τον τραυματισμό άλλων πέντε ανθρώπων.

Οι αστυνομικές αρχές στη βρετανική πρωτεύουσα δεν αποκλείουν την τρομοκρατία ως πιθανό κίνητρο.

Ένοπλοι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 19χρονο στην πλατεία Ράσελ, μετά την επίθεση που έκανε εναντίον 60χρονης γυναίκας, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της, στο σημείο της επίθεσης.

“Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η κατάσταση της ψυχικής υγείας του δράστη είναι σημαντικός παράγοντας στην υπόθεση αυτή και πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος. Φυσικά, στο στάδιο αυτό όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ενώ το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας ως κινήτρου, πρέπει επίσης να ερευνηθεί,” δήλωσε ο Μαρκ Ρόλεϊ, αξιωματούχος της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου.  Γι’ αυτό και την υπόθεση ερευνούν από κοινού το τμήμα ανθρωποκτονιών αλλά και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

{youtube}EBBgeq85RAg{/youtube}

«Άκουσα μια κραυγή και όταν έφτασα στην πλατεία είδα ένα κορίτσι να βρίσκεται στο έδαφος με αίμα να τρέχει από την πλάτη της» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Άλλοι μάρτυρες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο δράστης να είχε και συνεργούς καθώς υποστηρίζουν ότι λίγο μετά την επίθεση είδαν ένα ή δύο άτομα να αποχωρούν από το σημείο «βιαστικά».

Όπως αναφέρει το Skynews, η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το κίνητρο της επίθεσης να είναι η τρομοκρατία. Όπως επισημαίνει η DailyMail η επίθεση έγινε στην ίδια περιοχή στην οποία το 2005 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη βομβιστική επίθεση στο μετρό της βρετανικής πρωτεύουσας.

«Άκουσα μια κραυγή και όταν έφτασα στην πλατεία είδα ένα κορίτσι να βρίσκεται στο έδαφος με αίμα να τρέχει από την πλάτη της» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Άλλοι μάρτυρες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο δράστης να είχε και συνεργούς καθώς υποστηρίζουν ότι λίγο μετά την επίθεση είδαν ένα ή δύο άτομα να αποχωρούν από το σημείο «βιαστικά».

iefimerida.gr

Τρόμος στο Λονδίνο: 19χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι και σκότωσε μια γυναίκα και τραυμάτισε 5 άτομα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)