
Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 40η «Ημέρα Καριέρας» στη Θεσσαλονίκη, 22 και 23 Φεβρουαρίου
Οι «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ επιστρέφουν στην πόλη όπου ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2021, με την 40η διοργάνωση την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο (Λεωφόρου Στρατού 3, 54636), από τις 10:00 έως τις 18:00.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκδήλωση για την εργασία που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή πάνω από 190 επιχειρήσεων που αναζητούν υποψήφιους για περισσότερες από 6.000 θέσεις εργασίας, σε πολλές διαφορετικές ειδικότητες υψηλής, μεσαίας και χαμηλής εξειδίκευσης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι πολίτες που αναζητούν εργασία, καθώς και εργαζόμενοι που ψάχνουν ευκαιρίες για μια νέα επαγγελματική πορεία, θα έχουν τη δυνατότητα να συναντήσουν στελέχη ανθρώπινου δυναμικού επιχειρηματικών ομίλων και εταιρειών, διεκδικώντας θέσεις εργασίας που ταιριάζουν με τις επαγγελματικές τους επιδιώξεις.
Οι κλάδοι οικονομικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων που συμμετέχουν αφορούν ενδεικτικά: βιομηχανίες (τροφίμων και ποτών, ενδυμάτων, καλλυντικών, φαρμάκων, χρωμάτων, χάρτου, καπνού, μεταλλευμάτων, δομικών υλικών, κατασκευής οχημάτων και ανελκυστήρων, επίπλων, κ.ά.), επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο (τροφίμων, ειδών ένδυσης και υπόδησης, επιστημονικού εξοπλισμού, ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, κ.ά.), στις κατασκευές και τα τεχνικά έργα, στις τηλεπικοινωνίες, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην επίγεια εξυπηρέτηση αεροσκαφών, στην παροχή υπηρεσιών (συμβουλευτικών, ιατρικών, τραπεζικών, εκτυπώσεων, ασφάλειας κ.ά.), στην ψηφιακή οικονομία και την κοινωνία της πληροφορίας, στις εκδόσεις, στον τουρισμό, την εστίαση και την ψυχαγωγία, ερευνητικά κέντρα και μη κερδοσκοπικοί φιλανθρωπικοί οργανισμοί.
Οι ειδικότητες που αναζητούν οι επιχειρήσεις είναι ενδεικτικά: ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, μηχανολόγοι μηχανικοί, πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες, ηλεκτρονικοί μηχανικοί αυτοματισμών, χημικοί μηχανικοί, τεχνολόγοι τροφίμων, χημικοί, στελέχη ελέγχου ποιότητας, χειριστές μηχανημάτων, ηλεκτροσυγκολλητές, μηχανικοί σχεδιασμού και παραγωγής, μεταλλειολόγοι, χειριστές κέντρων ελέγχου, πολιτικοί μηχανικοί, τεχνικοί όλων των ειδικοτήτων (ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, μηχανικοί, ψυκτικοί), σύμβουλοι πωλήσεων, οδηγοί, ταμίες, εργάτες παραγωγής, ειδικότητες σε όλο το φάσμα του τουρισμού, λογιστές, διοικητικοί υπάλληλοι, παιδαγωγοί, βιολόγοι, νοσηλευτές, μαίες, φυσιοθεραπευτές, χειριστές ιατρικών συσκευών και μηχανημάτων, σχεδιαστές ενδυμάτων, γραφίστες, project managers, στελέχη marketing, όλες οι ειδικότητες στην κοινωνία της πληροφορίας.
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν και η δήλωση συμμετοχής βρίσκεται στη διεύθυνση ΕΔΩ
Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν Εργαστήρια Συμβουλευτικής από εξειδικευμένους εργασιακούς συμβούλους της ΔΥΠΑ, σε θεματικές που αφορούν στη δημιουργία βιογραφικού, στη σωστή προετοιμασία για συνέντευξη, στα βήματα για μια επιτυχημένη επιχειρηματική ιδέα και στη συμβολή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην αναζήτηση εργασίας.
Τη δεύτερη ημέρα της εκδήλωσης (Σάββατο 22 Φεβρουαρίου), οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν παρουσίαση με θέμα «Ο ιδανικός υποψήφιος», με τη συμμετοχή στελεχών ανθρώπινου δυναμικού (HR) και εκπροσώπων μεγάλων επιχειρήσεων, καθώς και να συμμετάσχουν στη συζήτηση που θα ακολουθήσει με το κοινό.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της ΔΥΠΑ στον ιστότοπο www.dypa.gov.gr.
Όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη ΜΕΜΜΕ είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.dypa.gov.gr/memme.
Κοινοποιήστε: