Όταν πρόκειται για κρασί, ο όρος “ξηρότητα” μπορεί να είναι κυριολεκτικός ή όχι. Επισήμως, η ξηρότητα αναφέρεται στην απουσία των σακχάρων. Κατά τη διάρκεια της ζύμωσης, οι ζυμομύκητες μετατρέπουν τα σάκχαρα του σταφυλιού σε αλκοόλ. Αν όλα, ή σχεδόν όλα τα σάκχαρα μετατραπούν-με λιγότερα από 4 γραμμάρια σακχάρων να μένουν στο λίτρο -το κρασί τεχνικά […]
The post Ποιά ερυθρά κρασιά είναι ξηρά; Τι είναι «μπρούσκο»; appeared first on Tromaktiko.gr.
Το Διαβάσαμε Ποιά ερυθρά κρασιά είναι ξηρά; Τι είναι «μπρούσκο»;
Κοινοποιήστε: