“Η κοιλιοκάκη και, γενικότερα, η δυσανεξία στη γλουτένη είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα παγκοσμίως, αλλά κυρίως στη Αμερική και την Ευρώπη, όπου υπολογίζεται ότι το 5% του πληθυσμού πάσχει από αυτό”.Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Interdisciplinary Toxicology το 2013, αγνοήθηκε εντελώς από τα ΜΜΕ. Αναφέρει ότι το glyphosate, το δραστικό συστατικό στο ζιζανιοκτόνο, Roundup, είναι ο σημαντικότερος αιτιώδης παράγοντας αυτής της επιδημίας».Τα συμπτώματα της αποκαλούμενης «δυσανεξίας στη γλουτένη» και της κοιλιοκάκης είναι συγκλονιστικά παρόμοια με τα συμπτώματα στα εργαστηριακά ζώα που εκτίθενται σε γλυφοσάτη, υποστηρίζουν οι συγγραφείς της μελέτης Anthony Samsel, και η Stephanie Seneff, ανώτερος ερευνητής στο MIT.
Επισημαίνουν μια πρόσφατη μελέτη σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η γλυφοσάτη επηρεάζει τα πεπτικά συστήματα των ψαριών. Μειώνει τα πεπτικά ένζυμα και τα βακτηρίδια, διακόπτει τις πτυχώσεις του βλεννογόνου, καταστρέφει τη δομή των μικροκυττάρων στο εντερικό τοίχωμα και αυξάνει την έκκριση βλέννας. “Αυτά τα χαρακτηριστικά θυμίζουν έντονα την κοιλιοκάκη”, γράφουν οι Samsel και Seneff. Επιπλέον, ο αριθμός των ατόμων που διαγνώστηκαν με δυσανεξία στη γλουτένη και κοιλιοκάκη αυξήθηκε παράλληλα με την αυξημένη χρήση του glyphosate στη γεωργία.
“Οι ασθενείς με κοιλιοκάκη επίσης έχουν γνωστό αυξημένο κίνδυνο για λέμφωμα Hodgkin, το οποίο έχει επίσης εμπλακεί στην έκθεση στο glyphosate”.
“Η συχνότητα εμφάνισης του λεμφώματος Hodgkins έχει αυξηθεί ραγδαία τις τελευταίες δεκαετίες. Οι στατιστικές από την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου δείχνουν αύξηση κατά 80% από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, όταν άρχισε να κυκλοφορεί το glyphosate. ”
“Τα προβλήματα αναπαραγωγής που σχετίζονται με την κοιλιοκάκη, όπως η στειρότητα, οι αποβολές και οι γενετικές ανωμαλίες, μπορούν επίσης να εξηγηθούν από το glyphosate.”
Ηθικό δίδαγμα της ιστορίας; Μπορείτε να τα αποφύγετε όλα αυτά αν τρέφεστε με βιολογικά τρόφιμα.
Κοινοποιήστε: