Υλικά:
- Βιτάμ – 1
- Αυγά – 5
- Βανίλια – 1
- Ζάχαρη – 2 φλυτζάνια τσαγιού
- Αλεύρι φαρίνα – 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
- Κακάο – 3/4 φλυτζάνι τσαγιού
- Κονιάκ – 1/2 φλυτζάνι καφέ
- Baking powder – 1 κουταλιά της σούπας
- Νερό ζεστό – 1 φλυτζάνι τσαγιού
Οδηγίες:
- Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε την ζάχαρη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά. Από αυτό το μείγμα κρατάμε 1 φλυτζάνι του τσαγιού στην άκρη.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την βανίλια και τα ρίχνουμε στο μείγμα της κατσαρόλας.
- Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και το κονιάκ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος μετρίου μεγέθους και αδειάζουμε το μείγμα μας.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο ακριβώς για 18 λεπτά (όχι παραπάνω γιατί το θέλουμε μαλακό).
- Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το περιχύνουμε με το μείγμα που είχαμε κρατήσει στο φλυτζάνι.
- Σερβίρεται ζεστή.
The post Η πιο νόστιμη και γρήγορη σοκολατόπιτα! appeared first on LINE LIFE.
Κοινοποιήστε: