

Λιτή και εύκολη αυτή η συνταγή για χταπόδι στιφάδο. Σιγοβράζουμε με απλά υλικά και σε μία ώρα έχουμε το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο.
Υλικά
- Μερίδες: 6
- 800 γρ. χταπόδι
- 6 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 500 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 φύλλο δάφνης
- 3 κόκκους μπαχάρι
- 4 κουτ. σούπας ξίδι κόκκινο
- 200 γρ. ντοματάκια κονκασέ πολτοποιημένα
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 κλωναράκι θυμάρι
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, χωρίς λιπαρή ουσία και σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το χταπόδι να σιγοψηθεί στα δικά του υγρά με κλεισμένο το καπάκι.
Βήμα 2
Σε μια άλλη βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και σοτάρουμε να γυαλίσουν και να βγάλουν τα αρώματά τους. Ρίχνουμε τον πελτέ, τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας με ξύλινη κουτάλα να διαλυθεί και σβήνουμε με το ξίδι. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το χταπόδι.
Βήμα 3
Αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 15΄, προσθέτουμε το χταπόδι, ανακατεύουμε προσεχτικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20΄. Σερβίρουμε το στιφάδο χλιαρό.
ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Styling: Κ. Λυκουρέση, Φωτογραφίες: STUDIOM
Πηγή: olivemagazine.gr
Κοινοποιήστε: