Klik Web Tv Radio and News
Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
    • Βιβλιο
    • Θέατρο
    • Μουσική
  • Τεχνολογια
  • Auto-Moto
  • Διαφορα
    • Survivor
    • Οι Προδότες
    • Θέατρο
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
☰
Kliktv.gr
Home > Ελλαδα
128 views 1 sec 0 Comment

Χρήστος Σταϊκούρας από τη Θεσσαλονίκη: «Θα υπάρχει μετρό το 2024»

rularulina_xo0ks4zq - 16 Σεπτεμβρίου 2023

Κοινοποιήστε:

  • Twitter
  • Facebook
Χρήστος-Σταϊκούρας-από-τη-Θεσσαλονίκη:-«Θα-υπάρχει-μετρό-το-2024»

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επανέλαβε τη δέσμευση του περασμένου Ιουλίου από το βήμα της Βουλής, αναφορικά με το Μετρό στη Θεσσαλονίκη.

Με «φόντο» την 87η ΔΕΘ, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και σε σημερινή του συνέντευξη (16/09) τόνισε ότι «το μετρό στην πόλη θα είναι έτοιμο μέσα στο 2024, όπως έχω αναφέρει και στις προγραμματικές δηλώσεις του Ιουλίου στη Βουλή», μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 107,7.

«Το Flyover είναι ένα έργο που μπορεί βραχυπρόθεσμα να επιβαρύνει την καθημερινότητα των πολιτών της Θεσσαλονίκης για κάποιες ώρες, τις ώρες αιχμής, για λίγα χρόνια –τέσσερα έτη προβλέπεται– αλλά τις επόμενες δεκαετίες αυτή η καθημερινότητα, μαζί με το Μετρό θα βελτιωθεί σημαντικά», υπογράμμισε ο κ. Σταϊκούρας, σημειώνοντας παράλληλα πως δεν θα μπορούσε να καθυστερήσει η έναρξη των εργασιών για το συγκεκριμένο έργο, μέχρι να δοθεί σε λειτουργία το Μετρό, καθώς υπάρχουν ρήτρες.

Το σχέδιο για δύο Μητροπολιτικούς φορείς σε Αττική και Θεσσαλονίκη

«Να είμαστε ειλικρινείς. Όταν κάνεις ένα μεγάλο δημόσιο έργο, βραχυπρόθεσμα επιβαρύνεται η καθημερινότητα του πολίτη. Θα κλείσουμε μία και μία λωρίδα στον περιφερειακό δρόμο. Αυτό το γνωρίζατε και το γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή. Όμως, αυτό που δέχομαι ως στοιχείο, είναι ότι πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που έχουμε, συντονισμένα και συνεκτικά ώστε να περιορίσουμε αυτές τις δυσμενείς συνέπειες.

Έχουμε δρομολογήσει κάποιες λύσεις, ωστόσο, δεν υποστηρίζω ότι αυτές είναι και τέλος. Γιατί σε ένα πρόβλημα που υφίσταται ήδη, θα χρειασθεί να το ξαναδούμε το Νοέμβριο, να το δούμε τον Δεκέμβριο», προσέθεσε ο κ. Υπουργός.

Η πρόταση και η εισήγησή μου και προς αυτήν την κατεύθυνση δουλεύουμε, πρέπει και στην Αττική αλλά και τη Θεσσαλονίκη, να κάνουμε δύο Μητροπολιτικούς φορείς για το συγκοινωνιακό έργο και την κυκλοφοριακή εξυπηρέτηση του πολίτη. Κοίταξα λίγο τα αρχεία στο Υπουργείο που πήγα και οι συγκοινωνιολόγοι το εισηγούνταν αυτό στη Θεσσαλονίκη από το 2008. Λόγω του γεγονότος ότι αυτό έχει πάει σε ένα στάδιο μεγαλύτερης ωριμότητας στην Αθήνα, έχει ετοιμασθεί το προσχέδιο, το ίδιο ζήτησα να γίνει αμέσως και για τη Θεσσαλονίκη».

«Το Μετρό κάτω λειτουργεί κανονικά. Τεστ κάνει, δοκιμαστικά. Πρέπει να φτιάξουμε τους σταθμούς. Πολλοί σταθμοί έχουν ολοκληρωθεί και η Αγία Σοφία. Άρα είμαστε πολύ κοντά στην υλοποίηση του έργου, χρειάζεται να τελειώσουμε κάποιο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία του Μετρό και να γίνουν τα τεστ. Συνεπώς, το έργο θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί σε λειτουργία μέσα στο 2024».

Για το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel από τη Θεσσαλία, ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι «θα πρέπει να δούμε τι υποδομές χρειάζονται απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι πολύ πιθανό τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, οι υφιστάμενες δομές να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στα πρωτοφανή ακραία καιρικά φαινόμενα. Χρειάζονται πιο ανθεκτικές, νέες και υφιστάμενες δομές, που να ενσωματώνουν την κλιματική αλλαγή».

Πηγή

PREVIOUS

Πρεμιέρα στη νέα σεζόν με το 1ο Κύπελλο σπάθης Νέων – Το πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου (pic)

NEXT

Κυριάκος Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Να τρέξουμε πιο γρήγορα για ποιοτική Υγεία
Related Post
Εκκενώνεται-ο-οικισμός-Κανδήλι-κοντά-στη-Νέα-Πέραμο-μετά-από-αναζωπύρωση-Τα-άλλα-μέτωπα
19 Ιουλίου 2023
Εκκενώνεται ο οικισμός Κανδήλι κοντά στη Νέα Πέραμο μετά από αναζωπύρωση -Τα άλλα μέτωπα
Βόλος:-44χρονη-μητέρα-προσπάθησε-να-περάσει-ηρωίνη-στον-20χρονο-γιο-της-στα-κρατητήρια-–-«Ήθελα-να-τον-βοηθήσω-για-να-μην-πονάει…»
19 Μαΐου 2023
Βόλος: 44χρονη μητέρα προσπάθησε να περάσει ηρωίνη στον 20χρονο γιο της στα κρατητήρια – «Ήθελα να τον βοηθήσω για να μην πονάει…»
Μάριμπορ-2023:-Μετάλλια-για-Ανδρεάδη-και-Σιδηρένιο
29 Ιουλίου 2023
Μάριμπορ 2023: Μετάλλια για Ανδρεάδη και Σιδηρένιο
Έως-22-Σεπτεμβρίου-η-ενημέρωση-αιτήσεων-για-τους-υποψήφιους-ΕΠΟΠ
19 Σεπτεμβρίου 2023
Έως 22 Σεπτεμβρίου η ενημέρωση αιτήσεων για τους υποψήφιους ΕΠΟΠ
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved