Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
    • Βιβλιο
    • Θέατρο
    • Μουσική
  • Τεχνολογια
  • Auto-Moto
  • Διαφορα
    • Survivor
    • Οι Προδότες
    • Θέατρο
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
☰
Kliktv.gr
Home > Συνταγές
409 views 4 secs 0 Comment

Χοιρινό στη γάστρα με μέλι!

katerina - 29 Οκτωβρίου 2023

Κοινοποιήστε:

  • Facebook
  • X

Ένα αιγαιοπελαγίτικο πιάτο, με αρώματα από το μπαχαρικό που αγαπάμε, με τη γλύκα του μελιού και την ένταση του κρασιού. Το χοιρινό σερβίρεται εδώ σε μια απολαυστική εκδοχή του.

Υλικά

  • ½ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 1-1 ½ κιλό χοιρινό (λαιμό ή σπάλα), σε κομμάτια των 100 γρ.
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, λιωμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κουτ. σούπας μαραθόσπορο
  • 300 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 κουτ. γλυκού σιναπόσπορο, σπασμένο σε γουδί
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips

Γαρνίρουμε το χοιρινό με τηγανητές πατάτες ή πουρέ. Επίσης, μπορούμε να το συνοδεύσουμε με λευκό πιλάφι ή μια σαλάτα εποχής.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια του χοιρινού να θωρακιστούν από όλες τις πλευρές και να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε μια γάστρα.

Βήμα 2

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον μαραθόσπορο και σοτάρουμε για 2΄-3΄. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1΄ να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το μέλι, τον σιναπόσπορο, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε το κρέας και ανακινούμε τη γάστρα να πάει παντού.

Βήμα 3

Ψήνουμε για 30΄, χαμηλώνουμε στους 160°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα ακόμα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας, να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Σερβίρουμε ζεστό.

Αν δεν έχουμε γάστρα, μπορούμε να ψήσουμε το χοιρινό σε ταψί σκεπάζοντάς το με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, ώστε να πετύχουμε το ίδιο περίπου αποτέλεσμα. Το τελευταίο μισάωρο του ψησίματος το ξεσκεπάζουμε ώστε να ροδίσει το κρέας.

Πηγή: olivemagazine.gr

PREVIOUS

Μανιτάρια γκιούλμπασι, με πέστο λιαστής ντομάτας και κεφαλοτύρι!

NEXT

Τορτίγιες με κιμά, λαχανικά και σος γιαουρτιού!
Related Post
14 Νοεμβρίου 2023
Γίγαντες στον φούρνο με καπνιστή πανσέτα, μαραθόσπορο και πορτοκάλι!
17 Αυγούστου 2023
Φέτα σαγανάκι με σάλτσα πιπεριάς!
21 Οκτωβρίου 2023
Τηγανητό κοτόπουλο του Αμερικάνικου Νότου!
24 Σεπτεμβρίου 2023
Λαζάνια με κιμά και σάλτσα ντομάτας!
Comments are closed.

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved