Klik Web Tv Radio and News
Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
    • Βιβλιο
    • Θέατρο
    • Μουσική
  • Τεχνολογια
  • Auto-Moto
  • Διαφορα
    • Survivor
    • Οι Προδότες
    • Θέατρο
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
☰
Kliktv.gr
Home > Συνταγές
827 views 7 secs 0 Comment

Χοιρινό με πατάτες γιαχνί!

katerina - 22 Αυγούστου 2023

Κοινοποιήστε:

  • Twitter
  • Facebook

Το κρέας ταιριάζει τέλεια με τις πατάτες! Μαγειρεύουμε χοιρινό γιαχνί με πατάτες και πολλά μπαχαρικά. Ό,τι πρέπει για οικογενειακές συνάξεις!

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό σπάλα ή μπούτι, κομμένο σε κύβους
  • 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρούς κύβους
  • 1 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • 1 κομμάτι πράσο, το άσπρο μέρος, κομμένο σε φέτες
  • 1 κλαδάκι σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 2 μπαχάρια
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 γαρίφαλα
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού ντοματοπολτό
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 κλαδάκι ξερή ρίγανη
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 2 πρέζες ανθό αλατιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεματάμε το κρέας σε νερό που βράζει για 3΄-4΄. Το ξεπλένουμε, το σουρώνουμε και το αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξει. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το μισό ε.π. ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρέας και το ανακατεύουμε να ροδίσει ελαφρά.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο και το σέλινο. Ανακατεύουμε για 3’ μέχρι να γυαλίσουν και να καραμελώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε το μπαχάρι, τη δάφνη, τα γαρίφαλα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον ντοματοπολτό και τη φρέσκια ντομάτα.

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας, δίνουμε μια δυνατή βράση στο φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το βάζουμε στην άκρη ώστε να σιγομαγειρευτεί και να μαλακώσει το κρέας, για 40΄-50΄.

Βήμα 4

Προσθέτουμε τις πατάτες, τις οποίες έχουμε περάσει από δυνατό τηγάνι, με το υπόλοιπο μισό ε.π. ελαιόλαδο για να πάρουν χρώμα χωρίς να ψηθούν. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμη 30΄-40΄.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food Styling: M. Γεωργιάδης – Φωτογραφία: STUDIO M

Πηγή: olivemagazine.gr

PREVIOUS

Μελιτζανοκεφτέδες με κασέρι και τυροκαφτερή!

NEXT

Πιπεριές γεμιστές με φέτα και μπέικον!
Related Post
21 Ιουλίου 2023
Μπουρεκάκια με φέτα, ανθότυρο και δυόσμο!
22 Μαΐου 2016
Φλαούνες από την Κύπρο !!!
27 Μαΐου 2023
Χοιρινή τηγανιά με μαύρη μπίρα και μανιτάρια!
15 Φεβρουαρίου 2023
Μπριζολάκια της Τσικνοπέμπτης!
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved