Klik Web Tv Radio and News
Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Auto-Moto
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
  • Τεχνολογια
  • Διαφορα
    • Survivor
    • Μουσική
    • Θέατρο
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
☰
Kliktv.gr
Home > Συνταγές
238 views 2 secs 0 Comment

Χοιρινός λαιμός με φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί

katerina - 13 Μαρτίου 2023

Κοινοποιήστε:

  • Twitter
  • Facebook

Φτιάχνουμε χοιρινό λαιμό με φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί, κεφαλονίτικη κεφαλογραβιέρα και φρέσκια σάλτσα ντομάτας.  Εύκολο φαγητό με λίγα υλικά και εγγυημένο απολαυστικό αποτέλεσμα. Μια συνταγή της Αργυρώς Κουτσού.

Υλικά

  • Υλικά: Μερίδες 4
  • 500 γρ. χοιρινό λαιμό, σε λεπτές φέτες 1,5 εκ. (ζητήστε το από τον χασάπη σας)
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα Κεφαλονιάς
  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • 1 νεροκρέμμυδο
  • 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα ρίγανης
  • 4 φέτες από προζυμένιο καρβέλι, κομμένες στη μέση, φρυγανισμένες
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Έχουμε στις εστίες της κουζίνας ένα σχαροτήγανο ή αντικολλητικό τηγάνι και μια ρηχή κατσαρόλα. Τρίβουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Κόβουμε τη μισή κεφαλογραβιέρα σε κύβους και τρίβουμε την υπόλοιπη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το νεροκρέμμυδο και αλατοπιπερώνουμε τις φέτες του χοιρινού λαιμού.

Βήμα 2

Ανάβουμε τη φωτιά και στα δύο σκεύη και στην κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο. Μέχρι να ζεσταθεί, ξεκινάμε και ψήνουμε στο σχαροτήγανο τις φέτες κρέατος, για 2΄-3΄ από κάθε πλευρά. Μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το σκόρδο. Μόλις τσιγαριστεί καλά το σκόρδο προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις τριμμένες ντομάτες και τους κύβους της κεφαλογραβιέρας για 1΄. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Βήμα 3

Σε βαθύ πιάτο βάζουμε μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί, πάνω του δύο φέτες χοιρινό λαιμό και από πάνω άλλη 1 φέτα ψωμί. Περιχύνουμε με αρκετή σάλτσα, τα φρέσκα φύλλα ρίγανης, το ψιλικομμένο νεροκρέμμυδο και τελειώνουμε με την τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

Πηγή: olivemagazine.gr

PREVIOUS

Κοτόπουλο με σάλτσα blue cheese !

NEXT

Ανοιχτή κρεμμυδόπιτα!
Related Post
2 Φεβρουαρίου 2023
Ντοματόσουπα με ρύζι
29 Ιουνίου 2016
3 Πεντανόστιμα γλυκά που μπορείς να φτιάξεις χωρίς αλεύρι!
26 Φεβρουαρίου 2023
Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας!
24 Μαρτίου 2023
Κροκέτες μπακαλιάρου με σκορδαλιά πατάτας!
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved