25.2 C
Athens
16 Οκτωβρίου 2019
Kliktv.gr
Διαφορα

Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και μπύρα

Χοιρινό με μουστάρδα, μέλι και μπύρα. Μια συνταγή για έναν ωραίο κρασομεζέ που με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές γίνεται και πλήρες γεύμα.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μαλακό χοιρινό κομμένο σε καρέ [λαιμός χωρίς λίπος]
  • 1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
  • 1 φύλλο δάφνης
  • λίγο δενδρολίβανο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 300 ml μπύρα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  • Πλένουμε τα κομμάτια του χοιρινού τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας, τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά της συνταγής και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να καλυφθεί όλο το κρέας ομοιόμορφα.
  • Αφήνουμε το κρέας μέσα στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το μαριναρισμένο κρέας μέχρι να ροδίσει.
  • Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με τη μισή μπύρα, αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν ή μπύρα και τότε προσθέτουμε και την υπόλοιπη.
  • Αφήνουμε πάλι να βράσει και να μείνει τελικά με λίγο νόστιμο ζουμάκι. Σερβίρουμε ζεστό ζεστό μόνο του για μεζέ ή το συνοδεύετε με πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές ή πουρέ για κυρίως πιάτο.

Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και πιπεριές

xoirini piperies

The post Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και μπύρα appeared first on LINE LIFE.

Πηγή Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και μπύρα

Related posts

Τα βρήκαν οι νεόκοποι εκδότες…

rularulina_xo0ks4zq

Διαλύεται πλήρως η Χρυσή Αυγή…

rularulina_xo0ks4zq

Γερμανία: Σκληρές εικόνες από πειράματα σε ζώα…

rularulina_xo0ks4zq

Ο παρών ιστότοπος κάνει χρήση cookies για την παροχή της καλύτερης δυνατής εμπειρίας περιήγησης. Δέχομαι Όροι Χρήσης

Privacy & Cookies Policy