Klik Web Tv Radio and News
Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
    • Βιβλιο
    • Θέατρο
    • Μουσική
  • Τεχνολογια
  • Auto-Moto
  • Διαφορα
    • Survivor
    • Οι Προδότες
    • Θέατρο
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
☰
Kliktv.gr
Home > Ελλαδα
77 views 8 secs 0 Comment

Φύλο: Νέα αποτελεσματική τεχνική για την επιλογή του φύλου του μωρού

rularulina_xo0ks4zq - 23 Μαρτίου 2023

Κοινοποιήστε:

  • Twitter
  • Facebook
Φύλο:-Νέα-αποτελεσματική-τεχνική-για-την-επιλογή-του-φύλου-του-μωρού

Είναι μια αμφιλεγόμενη ιδέα, αλλά τα ζευγάρια που υποβάλλονται σε θεραπείες γονιμότητας μπορεί σύντομα να είναι σε θέση να επιλέξουν το φύλο του μωρού τους – με 80% πιθανότητες επιτυχίας, λένε οι γιατροί. Τεχνικές ταξινόμησης σπέρματος έχουν δοκιμαστεί και προσφερθεί στο παρελθόν, αλλά η νέα διαδικασία – η οποία διαχωρίζει τα σπερματοζωάρια με βάση το βάρος – φαίνεται πολύ πιο ακριβής και ασφαλής, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Μπορείτε να επιλέξετε το φύλο του μωρού;

Στη μελέτη, περισσότερα από 1.300 ζευγάρια υποβλήθηκαν σε τεχνική ταξινόμησης σπέρματος που χρησιμοποιεί μια συγκεκριμένη κλίση πυκνότητας πολλαπλών στρωμάτων, ή μέσο, για να επιτρέψει σε σωματίδια διαφορετικών μεγεθών να διαχωριστούν με βάση το βάρος.

Το σπέρμα που περιέχει ένα χρωμόσωμα Χ (θηλυκό) είναι ελαφρώς βαρύτερο από το σπέρμα που περιέχει ένα χρωμόσωμα Υ (αρσενικό), εξήγησε ο συγγραφέας της μελέτης Δρ Τζιανπιέρο Παλέρμο. Είναι καθηγητής εμβρυολογίας στη μαιευτική και γυναικολογία στο Weill Cornell Medicine στη Νέα Υόρκη. «Αφήσαμε το σπέρμα να κολυμπήσει στο πυκνό μέσο», είπε. “Είναι μια πολύ απλή ιδέα: το ελαφρύτερο σπέρμα ανεβαίνει προς τα πάνω ενώ το βαρύτερο σπέρμα πηγαίνει προς τα κάτω.”

Στη συνέχεια, οι ερευνητές επιλέγουν ένα σπέρμα και το εγχέουν στο κέντρο του ωαρίου. Αυτή είναι μια διαδικασία γνωστή ως ενδοκυτταροπλασματική έγχυση σπέρματος (ICSI). Το έμβρυο υποβάλλεται σε προεμφυτευτικό γενετικό έλεγχο για τον έλεγχο για χρωμοσωμικές ανωμαλίες ή φύλο.

Στην ομάδα μελέτης, «το σπέρμα κινήθηκε καλά και η τεχνική ταξινόμησης δεν επηρέασε το σπέρμα σε οποιοδήποτε σχήμα ή μορφή», είπε ο Παλέρμο. «Η υγεία των παιδιών είναι καλά μέχρι στιγμής και αυτό είναι καθησυχαστικό». Δεν παρατηρήθηκαν αναπτυξιακές καθυστερήσεις στην ηλικία των 3 ετών. Σε κάθε ζευγάρι που υποβάλλεται σε θεραπεία στο ιατρείο του Παλέρμο προσφέρεται αυτή η υπηρεσία ως μέρος ενός ερευνητικού πρωτοκόλλου, είπε.

Στο μέλλον, αυτή η διαδικασία θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει ζευγάρια που δεν χρειάζονται θεραπείες γονιμότητας, σημείωσε. Ήδη, τα ζευγάρια που υποβάλλονται σε θεραπείες γονιμότητας συχνά γνωρίζουν το φύλο ενός εμβρύου πριν την εμφύτευσή του, σύμφωνα με το Palermo.

Υπάρχουν πολλοί νόμιμοι και μη αμφισβητούμενοι λόγοι που μια οικογένεια μπορεί να εξετάσει την επιλογή φύλου, συμπεριλαμβανομένης της οικογενειακής ισορροπίας ή της αποφυγής μιας κληρονομικής ασθένειας που σχετίζεται με ένα συγκεκριμένο φύλο. Για παράδειγμα, η αιμορροφιλία είναι μια κληρονομική αιμορραγική διαταραχή που επηρεάζει κυρίως τους άνδρες. Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν διαδικτυακά στις 22 Μαρτίου στο PLOS ONE.

Τα περισσότερα από τα ζευγάρια της μελέτης δεν είχαν καμία προτίμηση σχετικά με το φύλο του παιδιού τους. Αλλά μεταξύ 105 ζευγαριών, 59 ήθελαν κορίτσι και 46 αγόρι. Από τα ζευγάρια που ήθελαν θηλυκούς απογόνους, το 79% των εμβρύων που δοκιμάστηκαν ήταν θηλυκά. Από τα ζευγάρια που επιθυμούσαν ένα αρσενικό, σχεδόν το 80% των εμβρύων τους ήταν αρσενικά.

Οι προηγούμενες τεχνικές επιλογής φύλου ήταν ασυνεπείς και είχαν ανησυχίες για την ασφάλεια, είπε ο Δρ Άλεξ Ρόμπλες, αναπαραγωγικός ενδοκρινολόγος στο Κέντρο Γονιμότητας του Πανεπιστημίου Κολούμπια στη Νέα Υόρκη.

«Συνολικά, η χρήση αυτής της τεχνικής για την ταξινόμηση του σπέρματος είναι πολύ εφικτή», δήλωσε ο Robles, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τη νέα μελέτη. «Οι διαβαθμίσεις πυκνότητας είναι η τυπική τεχνική που χρησιμοποιείται για την ταξινόμηση των κινούμενων (ή κινούμενων) βαρύτερων σπερματοζωαρίων από μη κινητικά σπερματοζωάρια αρχικά», είπε. «Αυτή η μελέτη πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα χρησιμοποιώντας μια συγκεκριμένη κλίση πυκνότητας πολλαπλών στρωμάτων για να στρωματοποιήσει περαιτέρω το σπέρμα με βάση την κατοχή ενός χρωμοσώματος Χ ή Υ», εξήγησε ο Ρόμπλες.

Υπάρχουν ηθικοί προβληματισμοί όσον αφορά την επιλογή φύλου, πρόσθεσε ο Δρ Άρθουρ Κάπλαν. Είναι βιοηθικός και ιδρυτής του τμήματος ιατρικής δεοντολογίας στο NYU Grossman School of Medicine στη Νέα Υόρκη.

«Έρευνες και μελέτες δείχνουν ότι, γενικά, το κοινό εγκρίνει την έννοια της οικογενειακής ισορροπίας», είπε ο Caplan, ο οποίος επίσης δεν έχει καμία σχέση με τη μελέτη. Αυτό μπορεί να σημαίνει την επιλογή ενός αγοριού εάν μια οικογένεια έχει ήδη τρία κορίτσια.

Υπάρχουν άλλοι νόμιμοι λόγοι για να επιδιώξουμε την επιλογή φύλου, συμπεριλαμβανομένης της αποφυγής ασθενειών που συνδέονται με το φύλο, είπε. Αλλά είναι μια ολισθηρή πλαγιά, προειδοποίησε ο Caplan.

«Καθώς η τεχνολογία γίνεται όλο και καλύτερη, η επιλογή προσφοράς και πώλησης [επιλογή φύλου] γίνεται ισχυρότερη», πρόσθεσε. Τα ζευγάρια θα μπορούσαν να επιλέξουν τα χαρακτηριστικά του παιδιού τους, όπως το ύψος, το χρώμα των ματιών, τη δύναμη ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό. «Η επιλογή φύλου θα μπορούσε επίσης να δημιουργήσει μια ανισορροπία στην κοινωνία και μια αλλαγή στην αναλογία πληθυσμού θα μπορούσε να γίνει πραγματικό ζήτημα», είπε ο Caplan.

ΠΗΓΗ

PREVIOUS

Στάση εργασίας στο μετρό αύριο, Παρασκευή (24/03)

NEXT

Φωτοβολταϊκά στη Στέγη: Εντός του Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων
Related Post
Παγκόσμια-αύξηση-στις-πωλήσεις-των-ηλεκτρικών-αυτοκινήτων
7 Δεκεμβρίου 2022
Παγκόσμια αύξηση στις πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων
3 Μαρτίου 2018
Η Κίνα και η Ρωσία "ενώνουν τις δυνάμεις" τους για τα Σεληνιακά Προγράμματα
Πανελλήνιο-ρεκόρ-από-την-Εθνική-ανδρών-u23-στα-Δρόμεια
4 Ιουνίου 2023
Πανελλήνιο ρεκόρ από την Εθνική ανδρών U23 στα Δρόμεια
Αυτοκίνητο:-Στην-αντεπίθεση-η-Γερμανία-για-την-κατάργηση-των-μηχανών-εσωτερικής-καύσης-από-το-2035
14 Μαρτίου 2023
Αυτοκίνητο: Στην αντεπίθεση η Γερμανία για την κατάργηση των μηχανών εσωτερικής καύσης από το 2035
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved