Klik Web Tv Radio and News
Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Auto-Moto
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
  • Τεχνολογια
  • Διαφορα
    • Survivor
    • Μουσική
    • Θέατρο
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
☰
Kliktv.gr
Home > Συνταγές
232 views 5 secs 0 Comment

Φασολάδα λεμονάτη με πιπεριές και πράσα!

katerina - 20 Φεβρουαρίου 2023

Κοινοποιήστε:

  • Twitter
  • Facebook

Φτιάχνουμε την κλασική φασολάδα, λεμονάτη. Την αναβαθμίζουμε ακόμη περισσότερο με πιπεριές, πράσο και μουστάρδα.

Υλικά

  • Μερίδες: 3-4
  • 400 γρ. λευκά φασόλια μέτρια
  • 80 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο στο μούλτι
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένες σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά κέρατο, κομμένη σε ροδέλες
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα, μόνο το λευκό μέρος
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουλιάζουμε τα φασόλια σε μπόλικο νερό αποβραδίς. Την επομένη πετάμε το νερό που μουλιάσαμε τα φασόλια, μαζί με όσα επιπλέουν. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να τα καλύπτει. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση βράζουμε για 5΄. Σουρώνουμε ξανά.

Βήμα 2

Στην ίδια στεγνή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν ανακατεύοντας συχνά με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε τα φασόλια και τόσο νερό ώστε να τα καλύπτει κατά 2-3 δάχτυλα. Μόλις ξεκινήσουν να βράζουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζουν με κλειστό καπάκι για περίπου 40΄ ή μέχρι να μαλακώσουν, ελέγχοντας πάντα την ποσότητα του υγρού στο σκεύος.

Βήμα 3

Όταν είναι έτοιμα, διαλύουμε τη μουστάρδα στον χυμό του λεμονιού και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 2΄ ακόμη με ανοιχτό καπάκι μέχρι να χυλώσει το φαγητό και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη ρίγανη, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Φωτογραφία: Studiom.gr – Styling: Κ. Λυκουρέση – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης

Πηγή: olivemagazine.gr

PREVIOUS

Κεφτεδάκια πολίτικα!

NEXT

Τυρομπουγατσάκια με πετιμέζι!
Related Post
22 Φεβρουαρίου 2023
Τυρόπιτα από το Μέτσοβο, αλλιώς Κασιάτα!
8 Μαΐου 2016
Κότσι χοιρινό με μουστάρδα, μέλι και δεντρολίβανο !!!
22 Μαΐου 2016
Φλαούνες από την Κύπρο !!!
21 Μαρτίου 2023
Vegan νηστίσιμο σουβλάκι με μανιτάρια, πιπεριές και γουακαμόλε!
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved