22.9 C
Αθήνα
12 Ιουλίου 2020
Kliktv.gr
Auto-Moto

Το Nissan Leaf ολοκληρώνει το ταξίδι του

Το Nissan Leaf ολοκληρώνει το ταξίδι του
Το Nissan Leaf ολοκληρώνει το ταξίδι του

Το Nissan Leaf ολοκληρώνει το ταξίδι του στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο ενός βρετανικού ερευνητικού προγράμματος, καλύπτοντας επιτυχώς 370 χιλιόμετρα αυτόνομης οδήγησης.

 

 

AD operation viewer

AD operation viewer

 

Το συγκεκριμένο έργο, που φέρει την ονομασία HumanDrive, χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό μέσω του Κέντρου Συνδεδεμένων και Αυτόνομων Οχημάτων (CCAV) και της Innovate UK. Υπάρχουν επίσης εννέα ακόμα εταίροι της κοινοπραξίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πακέτο της από κοινού χρηματοδότησης για το έργο, ανήλθε στο ποσό των 13,5εκ. στερλινών.

 

Το ερευνητικό έργο ολοκλήρωσε επιτυχώς δύο δοκιμές, ένα αυτόνομο ταξίδι 370 χιλιομέτρων στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου, το Grand Drive. Μάλιστα χρησιμοποίησε προηγμένη τεχνολογία εντοπισμού θέσης καθώς και μια δοκιμαστική δραστηριότητα σε περιβάλλον πίστας. Με αυτή, διερευνήθηκε η ανθρώπινη οδήγηση χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη, για να ενισχυθεί η εμπειρία του χρήστη.

 

Στα δοκιμαζόμενα οχήματα περιλαμβάνονταν τα Nissan LEAF, το οποίο διέθεταν GPS, ραντάρ, LIDAR και τεχνολογίες κάμερας που δημιουργούν μια αντίληψη του κόσμου γύρω από το όχημα. Χρησιμοποιώντας όλη αυτή την τεχνολογία, το σύστημα μπορεί να πάρει αποφάσεις για το πώς να πλοηγηθεί στους δρόμους και στα εμπόδια που αντιμετωπίζει σε ένα ταξίδι.

 

AD vehicle interior

AD vehicle interior

 

Grand Drive

 

Το πρώτο μέρος του ερευνητικού έργου ήταν το “Grand Drive”. Επρόκειτο για ένα ταξίδι από το Cranfield και το Bedfordshire, στο Sunderland. Το επίτευγμα ήταν το αποκορύφωμα της εργασίας 30 μηνών από την κοινοπραξία της HumanDrive, μιας ομάδας με επικεφαλής τους μηχανικούς της Nissan στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της κοινοπραξίας.

 

Μία από τις βασικές πτυχές του σχεδίου ήταν η ανάπτυξη ενός προηγμένου αυτόνομου συστήματος ελέγχου του οχήματος. Διασφαλίζοντας ότι τα μελλοντικά, προηγμένα αυτόνομα συστήματα οδήγησης δημιουργούν μια άνετη και οικεία εμπειρία για τους επιβάτες, θέτονται τα θεμέλια για ένα πιο συνδεδεμένο και αυτόνομο μέλλον.

 

Ο Bob Bateman, Project Manager στο Τεχνικό Κέντρο της Nissan στην Ευρώπη, δήλωσε:

“Το έργο HumanDrive μας επέτρεψε να αναπτύξουμε ένα αυτόνομο όχημα που μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που συναντώνται στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου που είναι μοναδικοί σε αυτό το μέρος του κόσμου, όπως πολύπλοκοι κυκλικοί κόμβοι και λωρίδες κυκλοφορίας υψηλής ταχύτητας, χωρίς οδικές σημάνσεις, λευκές γραμμές ή κράσπεδα”.

 

Το Grand Drive επιτεύχθηκε. Αυτό καθώς τα μέλη της κοινοπραξίας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο συνεργάστηκαν για να διερευνήσουν πώς η αυτόνομη οδήγηση μπορεί να μιμηθεί ένα φυσικό, ανθρώπινο στυλ οδήγησης.

 

Human Drive Static

Human Drive Static

 

HumanDrive και Machine Learning

 

Το δεύτερο μέρος του έργου HumanDrive εξέτασε τον τρόπο με τον οποίο οι τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης θα μπορούσαν να βελτιώσουν την εμπειρία των χρηστών και την άνεση των επιβατών, των συνδεδεμένων και αυτόνομων οχημάτων. Τα πιλοτικά οχήματα που δοκιμάστηκαν με επιτυχία σε κλειστές διαδρομές, περιλάμβαναν επίσης συστήματα τεχνητής νοημοσύνης. Τα τελευταία αναπτύχθηκαν από το μέλος της κοινοπραξίας Hitachi Europe Ltd και επιτρέπουν τη μηχανική μάθηση σε πραγματικό χρόνο. Κατασκευάζοντας ένα σύνολο δεδομένων από σενάρια κυκλοφορίας και λύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε πρότερο χρόνο, το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτήν την «εμπειρία» για να χειριστεί παρόμοια σενάρια στο μέλλον και για να σχεδιάσει μια ασφαλή διαδρομή γύρω από ένα εμπόδιο.

 

Αυτές οι τεχνολογίες υποβλήθηκαν σε μια εξαντλητική διαδικασία δοκιμών και αναπτύχθηκαν χρησιμοποιώντας μια σειρά από προσομοιώσεις, σε πίστες κλειστών δοκιμών.

 

Δείτε το σχετικό βίντεο

 

The post Το Nissan Leaf ολοκληρώνει το ταξίδι του appeared first on car-news.gr.

Το Διαβάσαμε Το Nissan Leaf ολοκληρώνει το ταξίδι του

Related posts

Τρία βραβεία Red Dot για τη Honda

rularulina_xo0ks4zq

Ανάκληση Μοτοσυκλετών KTM 790 Adventure

rularulina_xo0ks4zq

Η FCA στη μάχη κατά του κορωνοϊού

rularulina_xo0ks4zq