11.7 C
Αθήνα
13 Απρίλιος 2021
Kliktv.gr
Lifestyle

Το Food Insider μας «συστήνει» το Capocollo – Πώς φτιάχνεται η διάσημη ιταλική λιχουδιά (video)

Η ιταλική λιχουδιά έχει πολλές ονομασίες, όπως capocollo, coppa, capicola, gabagool. Το χαρακτηριστικό χοιρινό παστό κρέας φτιάχνεται από το πίσω μέρος του λαιμού. Είναι από τα ιστορικότερα αλλαντικά της Ιταλίας.

Έχει έντονο κόκκινο χρώμα και, σε αντίθεση με το ζαμπόν, χαρακτηρίζεται από την απίστευτη κομψότητα των αρωμάτων του.
Δύο στοιχεία χαρακτηρίζουν το capocollo στην πόλη Martina Franca: η αυθεντική ιταλική συνταγή, που συνδυάζεται με το fragno, μία ξεχωριστή βελανιδιά, η οποία «μεταφέρει» τα αρώματα του δάσους στο ωριμασμένο κρέας. 
Η κάμερα του Food Insider μας «ταξιδεύει» στο Salumi Cervellera – που είναι μια οικογενειακή επιχείρηση στη Martina Franca, στην καρδιά της κοιλάδας Itria – και μας δείχνει πώς φτιάχνεται το παραδοσιακό capocollo.
Δείτε το βίντεο.

Το Διαβάσαμε Το Food Insider μας «συστήνει» το Capocollo – Πώς φτιάχνεται η διάσημη ιταλική λιχουδιά (video)

Related posts

Παρουσιάστε!: Επεισόδιο 48

rularulina_xo0ks4zq

Survivor: Ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση – Επίθεση Παππά σε James και Τριαντάφυλλου σε Κόρομι (video)

rularulina_xo0ks4zq

Τρίτη και 13: Η μέρα που «φοβίζει» τους Έλληνες και τους Ισπανόφωνους λαούς (video)

rularulina_xo0ks4zq