23 April, 2019
Home / Διαφορα  / Το σύμφωνο συμβίωσης Ιερώνυμου-Τσίπρα

Το σύμφωνο συμβίωσης Ιερώνυμου-Τσίπρα


Ο ελληνόφωνος αρχι-επίσκοπος και ο πολιτικός αρχι-συμμορίτης που διαφεντεύουν τις ψυχές, τους νόες και τις ζωές εκατομμυρίων γραικών, έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, παρά τη διαφορά ύφους και ηλικίας.

Για να μην σας πω ότι ταιριάζουν σε όλα, όσα τουλάχιστον δεν θα μπορέσει ποτέ να ιδεί το πόπολο…


Και πρώτα-πρώτα πάσχουν αμφότεροι από το σύνδρομο του Μάκβεθ. Είναι δηλαδή, παθιακοί της εξουσίας. Και μην ακούτε τι πλασάρουν περί σοσιαλισμού ή περί ορθοδοξίας.
Ο αρχιεπίσκοπος έχει τόση σχέση με την ορθοδοξία, όση και ο Τσίπρας με τον σοσιαλισμό. Ο ένας πετάει τον σταυρό για να επισκεφθεί τους μωαμεθανούς λαθρέποικους στα χοτ σπότια, ενώ ο άλλος πετάει το σφυροδρέπανο για να επισκεφθεί στα Παρίσια τους Ρότσιλντς.
Και ο ένας και ο άλλος, αν ήταν στο χέρι τους, θα έστηναν ανά χίλιους Έλληνες στον τοίχο καθημερινά και θα τους εκτελούσαν με τα πολυβόλα.
Δεν το κάμουν όμως διότι προς το παρόν, αυτοί οι προς αντικατάστασιν Έλληνες είναι που τους πληρώνουν τους φόρους και τα μιστά τους.
Θα έρθει η ώρα μας…

Κι εψές λέει βγήκαν αναπάντεχα περιχαρείς για να ανακοινώσουν μια συμφωνία.
Τι συμφωνία;
Συμφωνία τάχατες «χωρισμού εκκλησίας από το κράτος»
Ωστόσο, γνωστοί και οι δύο για τη διγλωσσία τους, αυτό που πραγματικά ανακοίνωσαν δεν είναι παρά ένα σύμφωνο συμβίωσης. Που, όπως όλα τα σύμφωνα συμβίωσης μεταξύ μεσοαστικών ζευγαριών, ομόφυλων ή ετερόφυλων, ρυθμίζει προπαντός τα οικονομικά και εξουσιαστικά ζητήματα μεταξύ των ενδιαφερομένων, τα μόνα δηλαδή που τους απασχολούν.


Για την Πίστη, για τον Χριστό, για την κοινη ιστορία Ελληνισμού-Ορθοδοξίας, για το Συλλογικό πεπρωμένο του έθνους, δεν σπαταλήσανε ούτε κουβέντα.
Για να μην σας πω ότι δεν αδειάζουν ούτε να τα χέσουν.
Άλλωστε σε ζητήματα Πίστης, ούτε διαζύγια, ούτε συμφωνίες, ούτε διαχωρισμοί, ούτε οικονομικά πάρε-δώσε νοούνται.
Νομίζω;

 Τους ενώνει το ίδιο πάθος για την εξουσία
Τους χωρίζει το μορφωτικό, νοητικό και γνωστικό επίπεδο…
Απ ότι φαίνεται λοιπόν, το πάθος της εξουσίας είναι ισχυρότερο από όλα αυτά… Γιατί όμως οι δύο προκαθήμενοι της ελληνόφωνης χάβρας, έσπευσαν τώρα να ανακοινώσουν τη συναίνεση τους σε ένα σύμφωνο συμβίωσης, που δεσμεύει και τους δυο, μοναχά στον βαθμό που εξυπηρετεί τα πρόσκαιρα συμφέροντα τους;
Αν διαβάσετε άλλωστε προσεκτικά το τελευταίο άρθρο του συμφώνου, που λέγει ρητά ότι το σύμφωνο ισχύει μοναχά όσο θα τηρούνται άπαντες οι όροι του, θα καταλάβατε ασφαλώς τον καιροσκοπισμό του και την τυχοδιωκτική του φύση.
Καθότι μόλις ο ένας εκ των δύο κρίνει πως άλλαξαν τα συμφέροντα του, μπορεί αυτομάτως να διαλύσει τη συμφωνία, με το να μην τηρήσει ένα απο τα άρθρα της.
Πρόκειται με άλλα λόγια για ένα είδος «γάμου» που εξαρχής θέτει και το ζήτημα του διαζυγίου, όπως οι Ρωμαϊκοί γάμοι, που γινόντουσαν δίχως προίκα, με τη ρητή διαβεβαίωση και των δύο μερών, ότι οποιαδήποτε στιγμή, ο σύζυγος μπορουσε να στειλει πισω στην οικογενεια της τη νυφη, αν δεν του κάθονταν σε όλα.

Εδώ δεν πρόκειται δηλαδή για συμφωνία μεταξύ δύο κορυφαίων μηχανισμών άσκησης διακριτής εξουσίας, πνευματικής και υλικής, όπως είναι μια επίσημη εκκλησία και ένα κράτος, η οποία προφανώς θα απαιτούσε εγγυήσεις σταθερότητας, στην ιστορική εξέλιξη της δεδομένης κοινωνίας.
Πρόκειται απλώς για ένα σύμφωνο επιπέδου καραγκιοζ μπερντέ, που κωδικοποιεί τα επίκαιρα συμφέροντα και των δύο μηχανισμών, για να ανατραπεί στη συνέχεια, όποτε το κρίνει ένας από τους δύο.

Και εξηγώ εδώ το γιατί…
Πέραν από τις αδολεσχίες και τις αερολογίες περί αναγνώρισης της συνεισφοράς της ορθόδοξης εκκλησίας στην ιστορική και κοινωνική εξέλιξη του νέου Ελληνικού κράτους [που φυσικά δεν αφιερώνουν ούτε λέξη στον αγώνα της ορθόδοξης εκκλησίας για να μην πέσει η Ελλάδα στα χέρια των κομμουνιστών]  όλο το ζουμί της συμφωνίας, βρίσκεται στα δυο άρθρα, που κανονίζουν το πως θα πληρώνονται τα μιστά των κληρικών και ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες του νεοϊδρυθέντος «Ταμείου Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας»
Ωστόσο μην πάει ο νους σας μοναχά στο παραδάκι.     

Το σύμφωνο συμβίωσης που υπέγραψαν οι δύο «αρχι-«, ήγουν ο αρχι-επισκοπος και ο πολιτικός αρχι-συμμοριτης μας, δεν έχει στόχο μοναχά τη μοιρασιά της πίτας αλλά, κυρίως και προπάντων, τη μοιρασιά της εξουσίας, ώστε ο καθείς τους να μπορεί να διατηρήσει στο ακέραιο την κατ’ ανάθεσιν εργολαβία του, στο σχέδιο γενοκτονίας των Ελληνων.
Η εξουσία πρώτα και μετά ο παράς, όπως ήδη σας είπα για τους δύο παθιακούς Μακβεθ της ελληνικής κακοδαιμονίας… 

Και δώστε βάση τώρα στην αναλυσούλα, για να καταλάβετε το πως και το γιατί, τους έπιασε και τους δύο η πρεμούρα, να επισημοποιήσουν τον βρώμικο δεσμό τους, με ένα επίσημο σύμφωνο συμβίωσης [σαν παλιές πουτάνες, που βιάζονται να παντρευτούν μπας και δεν τις πούνε κυρίες…]

Από δω και στο εξής, λέει μέσα στο σύμφωνο συμβίωσης, οι κληρικοί και οι λαϊκοί υπάλληλοι της Εκκλησίας, δεν θα πλερώνονται κατευθείαν από το κράτος, με όλα τα προνόμια αλλά και τις υποχρεώσεις των δημοσίων υπαλλήλων, όπως γίνονταν μέχρι τώρα.
Αντιθέτως, το Κράτος θα «απολύσει» ή [πιο κομψά] θα διαγράψει τους 10.000 περίπου εκκλησιαστικούς υπαλλήλους από τη μισθοδοσία του Δημοσίου κι έτσι ο παπάς της ενορίας θα πάψει να χαρακτηρίζεται ως δημόσιος υπάλληλος.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι πολιτικοί συμμορίτες που κυβερνούν θα αφήσουν την Εκκλησία στο έλεος των εισφορών των πιστών.
Οι πλερωμές κληρικών και λαϊκών υπαλλήλων της εκκλησίας θα συνεχίσουν να δίνονται από το κράτος [περί τα 200.000.000 εβρά, αν άκουσα σωστά] αλλά δεν θα δίνονται ως μισθοδοσία δημοσίων υπαλλήλων, παρά μόνον ως επίδομα!
Με απλά λόγια, το κράτος θα συνεχίζει να πλερώνει τα μιστα του κλήρου αλλά έμμεσα.
Άμεσα θα τα πληρώνουν οι μητροπολίτες, που θα παραλαμβάνουν το παραδάκι από ένα ειδικό Ταμείο μισθοδοσίας, στο οποίο θα μπαίνουν καθε μηνα τα ποσα της σημερνης μισθοδοσιας των κληρικών και θα το διαχειρίζεται άμεσα ο αρχι-επίσκοπος…

Κι εδώ μην βιαστείτε καθόλου να γελάσετε, επειδή νομίζετε ότι αποτελεί ένα είδος φάρσας το να λες ότι δεν πληρώνεις μισθούς κληρικών αλλά να πληρώνεις επίδομα ίσο με το σύνολο των μισθών τους.
Δεν είναι διόλου το ίδιο και θα σας εξηγήσω το γιατί…

 Οι δύο «αρχι-«
Αρχι-επισκοπος και αρχι-συμμοριτης
 


Η όλη ουσία του ζητήματος βρίσκεται στα οφέλη που αποκομίζουν από αυτή τη «διαβολισμένη» επινόηση και οι δύο «αρχι-«, ο ορθόδοξος αρχι-επίσκοπος και ο πολιτικός αρχισυμμορίτης. 

Ο αρχιεπίσκοπος πρώτα, κατορθώνει να πάρει άμεσα στα χέρια του τη μισθοδοσία του κατώτερου κλήρου αλλά και των μητροπολιτών.
Κι αυτό γίνεται σε μια εποχή, όπου ήδη ο κατώτερος κλήρος αγανακτισμένος από τη προδοσία της Μακεδονίας αλλά και τις άλλες αισχρότητες της νεοταξίτικης πολιτικής συμμορίας του συριζα, είχε αρχίσει να κλωτσάει.
Ιερείς άρχισαν πάλι να μπαίνουν μπροστά στους αγώνες και στις μαζικές κινητοποιήσεις για τη Μακεδονία, ενώ κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί τι θα γίνει, αν και όταν βάνουν μπροστά το ξεπούλημα της Ηπείρου στους Αλβανούς ή τον διαμελισμό της Θράκης.

Εδώ έφτασαν ιερείς να γράψουν στα όσια αρχίδια τους τη ντιρεκτίβα του αρχιεπισκόπου για αποχή τους από τα μεγάλα συλλαλητήρια και συμμετείχαν ενεργότατα. Αυτό δείχνει ότι ο κυρ Ιερώνυμος δεν ελέγχει πια τους ορθόδοξους παπάδες, που ενδεχομένως να επιχειρήσουν και να τον ξωπετάξουν.
Η ματσαράγκα όμως που έστησε με τον Τσίπρα, ώστε να περνάει απο το χέρι του η πληρωμή των μισθών τους, αλλάζει ριζικά τη κατάσταση.
Με το σύμφωνο συμβίωσης ο αρχιεπίσκοπος θα κρατάει στο χέρι όλον τον ορθόδοξο κλήρο, κατώτερο και ανώτερο.
Ο οποιοσδήποτε νέος «Παπαφλέσσας» που θα τολμησει να σταθεί στο πλευρό του λαού και να αμφισβητήσει τις προδοσίες των δύο «αρχι-«, παρελθούσες, παρούσες και μελλούμενες, θα ψάχνει μετά να βρει το ψωμάκι του στα παγκάρια του ναού και στα μπαξίσια για τα βαφτίσια. Κι αν έχει και οικογένεια να ταϊσει, άειντε μετά να βγει και να κάμει μαγκιές στον εργοδότη του… 
   
Πρώτη λοιπόν και βασικότερη επίπτωση του συμφώνου συμβίωσης, για τα συμφέροντα του αρχι-επισκόπου και της καμαρίλας του, είναι η απόκτηση του πληρους ελέγχου των κληρικών, ανώτερων, μεσαίων και κατώτερων, μέσω του ελέγχου της μισθοδοσίας τους.

Για να μην σας πω ότι βάσει των άρθρων του συμφώνου, ο Ιερώνυμος θα μπορεί ουσιαστικά να μειώσει τους μισθούς των κατώτερων κληρικών, απλώς προσλαμβάνοντας μερικές εκατοντάδες ακόμα ιερείς.
Με δεδομένο ότι το «επίδομα» που θα διαθετει το κρατος θα παραμενει σταθερο, ασχετως του ποσοι ιερεις θα μισθοδοτουνται απο αυτο, θα ειναι εντελώς στο χέρι του Ιερώνυμου αν θα κραταει τα ιερα μεροκαματα στο ιδιο επιπεδο [με το να μην καμει παραπανω διορισμούς από όσες και οι αποχωρήσεις ιερέων] ή αντιθέτως να τους κατεβάζει, προσλαμβάνοντας περισσότερους από οσους υπηρετουν σημερα.
Το πιάσατε λοιπόν το κόλπο;
Δεν είναι για τα λεφτά αλλά για την ενίσχυση της εξουσίας του νεοταξίτη Ιερώνυμου, που ήδη φαίνονταν να κλονίζεται εξαιτίας των διαδοχικών εθνικών προδοσιών…

Και πάμε τώρα στο τι έχει να κερδίσει ο πολιτικός αρχι-συμμορίτης, από αυτό το πονηρότατο σύμφωνο συμβίωσης.
Καταρχήν, ο Τσιπρας δεν θα έχει καμία δυσκολία να πείσει τους χαχόλους του ότι για πρώτη φορά μια κυβέρνηση της αριστεράς, κατάφερε να διαχωρίσει την εκκλησία από το κράτος!
Φυσικά ήδη εξηγήσαμε ότι τέτοιος διαχωρισμός δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, ούτε ως ανέκδοτο αλλα οι αριστεροί βασιβουζούκοι δεν χρειάζονται την πραγματικότητα προκειμένου να πιστέψουν το τι τους πλασάρει ο αρχι-συμμορίτης τους.
Θα το χαψουν κι αυτο, οπως εχουν χαψει τα παντα και ας ωρυεται ο καθε φίλης…

Το δεύτερο όφελος αλλά όχι υποδεέστερο είναι το ότι ο κάπο ντι τουτι καπι των κοκκινων συμμοριων, θα μπορεί να πεισει τους ευρωαφενταδες του, να του επιτρεψουν να κανει αλλους 10.000 διορισμους στο δημοσιο.

Πως θα γίνει αυτό;
Μα προφανώς πλασαροντας τους το επιχείρημα ότι με την «απολυση» των 10.000 παπαδων αδειαζουν αντιστοιχα και 10.000 θεσεις του δημοσίου. Τώρα βεβαια θα μου πεις οτι οι ευρωδιευθυνταδες δεν ειναι εκ γενετης συριζαίοι για να χαψουν την παρολα, πως «απολυθηκαν» 10.000 κρατικοδιαιτοι, αφου θα συνεχιζει να τους πλερωνει, ωστοσο να μην ξεχναμε ουτε στιγμη, πως οι ευρωπαίοι θελουν παση θυσια να κρατησουν τις ορδες των τριτοκοσμικων τυχοδιωκτων και τους πρωην φονιαδες του ΙΣΙΣ, στην Ινδογρεκια, γιατι αλλιως οι Γερμανιδες και οι Σουηδεζες θα κυκλοφορουν με τσιγκινα στριγκακια, οποτε πολυ πιθανόν να καμουν τα στραβα ματια στους διορισμους του Τσιπρα, εφοσον φυσικα θα κρατηθουν τα προσχηματα..
Αυτα αλλωστε πρεπει να του εξηγουν οι συμβουλοι του στα Μαξιμου, καθοτι ο ιδιος ο Τσιπρας δεν διαθετει τις νοητικες ικανοτητες να κατανοησει τετοιου ειδους πολυπλοκα σχεδια…   


Τι σχέση μπορεί να έχουν οι μαύρες πουτάνες με τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου;
Μα, όποια σχεση μπορει να εχει και η ορθοδοξια, με τους σημερνους «ηγετες» της…


Κι ερχόμαστε τέλος στην ίδρυση του περίφημου «ταμείου για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας», που προβλέπει το σύμφωνο συμβίωσης των δυο προκαθημενων εργολαβων της ελληνικης γενοκτονιας.
Εδω τα πραγματα ειναι πολυ απλα.
Όπως ολα τα καθως πρεπει μικροαστικα ζευγαρια, το σύμφωνο συμβιωσης τους, οριζει ρητα, οτι σε περιπτωση πωλησης οποιουδηποτε περιουσιακου στοιχειου της εκκλησιας, τα κερδη θα ειναι μισα-μισα.
Μαλιστα, μισα-μισα.
Αμ τι νομιζατε;
Οτι οι δυο «αρχι-» θα άφηναν απεξω και τη μοιρασια του λουφε, εξον απο τη μοιρασια της εξουσιας;

Εν ολίγοις, η χτεσινη τσιπρουλια περι χωρισμου εκκλησιας-κρατους, δεν ήταν παρα μία ακόμα δίγλωσση απάτη, προορισμένη να ξεγελάσει τους εκ γενετής συριζαίους, που τον πιστεύουν και τον ακολουθούν.
Απλώς αυτή τη βολά, η  απάτη στήθηκε με τη σκοτεινή συνεργασία του «αρχι-» της δυστυχους ορθόδοξης εκκλησιας, ενός ανθρώπου που έχει στα ίδια τα κύτταρα του τις μεθόδους μαζικής εξαπάτησης, στις οποίες μυούνται μια μερίδα ιερέων, από τον μακρινή εποχή του βυζαντινού καισαροπαπισμού.

Και καλά οι κόκκινοι συμμορίτες.
Η προδοσία είναι στο αίμα τους και κανένας μας δεν θα περίμενε απο δαύτους κάτι καλύτερο.
Αλλά η ορθοδοξία, ρε γαμώτο;
Αξίζει ρε πούστη μου, οι επίγονοι της ελληνορθόδοξης εκκλησίας, οι κληρονόμοι του Νικόδημου του Αγιορείτη και της Φιλοκαλίας, να σέρνονται από τα γένια ενός νεοταξίτη αρχι-δολοπλόκου, που ο απώτερος στόχος του είναι η παγκόσμια εξάπλωση της πανθρησκείας;
Ή μήπως ο κατώτερος κλήρος και οι ιερείς της αληθινής Ορθοδοξίας, στο τέλος θα αρπάξουν την εικόνα της Υπερμάχου Στρατηγού, όπως τότε την άρπαξε ο πατριάρχης Σέργιος και θα αρχίσουν να περιδιαβαίνουν τα τείχη του Ελληνισμού, εμψυχώνοντας τους λίγους εναπομείναντες φρουρούς του;

Α, και κάτι ακόμα…
Το σύμφωνο συμβιωσης των «αρχι-«, αρχι-επισκόπου και πολιτικού αρχι-συμμορίτη, είναι προδιαγεγραμμένο να εφαρμοστεί και σε περίπτωση αλλαγής συζύγου,.. Όταν δηλαδη αλλάξει ο γαμπρός και αντί του κόκκινου αρχισυμμοριτη, έρθει στην εξουσιαστικη κλινη, ο γαλαζιος αρχισυμμοριτης.
Ετσι… Για να μην υπαρχουν ψευδαισθησεις…        panusisΠηγή Το σύμφωνο συμβίωσης Ιερώνυμου-Τσίπρα