24 May, 2019
Home / Διαφορα  / ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ, ΕΧΕΙ ΕΝΟΧΟΥΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, ΤΟΥΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ, ΤΣΙΠΡΑ, ΚΑΜΜΕΝΟ. ΗΘΕΛΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑ!

ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ, ΕΧΕΙ ΕΝΟΧΟΥΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, ΤΟΥΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ, ΤΣΙΠΡΑ, ΚΑΜΜΕΝΟ. ΗΘΕΛΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑ!

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ!  

Πάνος Καμμένος:  «Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν σε ετοιμότητα από την πρώτη ημέρα. 
Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε το σχέδιο του ΝΑΤΟ, δεν λειτουργούμε ανεξάρτητα από τις δυνάμεις πολιτικής προστασίας».


ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΨΕΥΤΗΣ… ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΜΑ… ΕΝΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ… ΕΝΑΣ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ! 

Καλλιόπη Σουφλή


 Γράφει η Καλλιόπη Σουφλή

Στην Αμερική και σε όλα τα προηγμένα κράτη, ο στρατός και οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, είναι στην πρώτη γραμμή του πυρός.

Στην Ελλάδα, οι Ένοπλες Δυνάμεις, πρέπει να διαταχθούν από την πολιτική ηγεσία να σπεύσουν να βοηθήσουν…

Ο Στρατός, δεν μπορούσε να βγει από τα στρατόπεδα.

Οι πιλότοι συγκεκριμένου τύπου πυροσβεστικών ή σωστικών  αεροσκαφών, δεν θα μπορούσαν να απογειώσουν τα ελικόπτερα…

Στο πολεμικό ναυτικό, κανένας κυβερνήτης, δεν θα μπορούσε να αποπλεύσει με την φρεγάτα που διοικεί. Φρόντισαν γι αυτό, όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις.
Από το 1975 και εντεύθεν, με πρόσχημα την «αποχουντοποίηση», αφαιρέθηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις η δυνατότητα αυτόνομης παρέμβασης, σε περιπτώσεις ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ και ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ, χωρίς την γραπτή εντολή της πολιτικής ηγεσίας… και στην πολιτική ηγεσία, εντάσσεται η κυβέρνηση, το ΚΥΣΕΑ και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Η οποιαδήποτε αυτόνομη εμπλοκή του Στρατού, σε τέτοιες περιπτώσεις, αντιμετωπίζεται ως Ένοπλη Στάση και ως Έσχάτη Προδοσία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΗΣ  ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ, Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ, ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ. 


Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΕΘΑ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΝΑ ΔΙΑΤΑΞΕΙ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΝΑ  ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ (και όχι σε 99 συμπατριώτες μας,  που λένε τα ΜΜΕ της διαπλοκής) ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΕΣ  ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ.  Η παντελής έλλειψη επίχειρησιακού σχεδιασμού… η πλήρης διάλυση του κρατικού μηχανισμού και η πλήρης ανυπαρξία συντονισμού, είχε σαν αποτέλεσμα στις πιο κρίσιμες ώρες που η πυρκαγιά κατέστρεφε τα πάντα στο πέρασμά της, να επικρατεί το απόλυτο αλαλούμ και το κυριότερο ήταν πως οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής, όχι μόνο δεν ειδοποιήθηκαν να εκκενώσουν το Μάτι αλλά, μέσα σ’ ένα πλήρες χάος και πανικό, οδηγήθηκαν με εντολές της ΤΡΟΧΑΙΑΣ και της ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ σε παγίδα θανάτου προς την θάλασσα αντί να διευκολυνθούν να διαφύγουν από τον κεντρικό δρόμο είτε προς την Αθήνα είτε προς την Νέα Μάκρη. 

Σήμερα, με πλήρη επίγνωση των γραφέντων, και με δεδομένα τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, δηλώνω, πως ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΟΥΣ…  ΗΘΕΛΑΝ  ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑ!

 

Λέγεται, πως κατά τις δραματικές εκείνες ώρες της Δευτέρας, εκδηλώθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας η βούληση να συμμετάσχουν χερσαίες στρατιωτικές δυνάμεις, μαζί με τις πυροσβεστικές, στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς πριν πάρει τις γνωστές φονικές διαστάσεις.
 
Αυτό όμως τελικά,  δεν κρίθηκε αραίτητο σε κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο.

Ποιος είχε τον τελευταίο λόγο επ’ αυτού και με ποιά κριτήρια; 

Αρκεί το πλαίσιο της γενικότερης υποβάθμισης του κινδύνου, που  θεωρήθηκε, ότι δεν θα χρειαστεί κάτι τέτοιο; 

Ισχύει ότι ορισμένα από τα συναρμόδια, κυρίως «αριστερόστροφα», κυβερνητικά στελέχη εξέφρασαν επιφυλάξεις και σε «ιδεολογικό επίπεδο» για τους συμβολισμούς από την πιθανή παρουσία του Στρατού στην αντιμετώπιση ενός φαινομένου, που ξεπερνούσε κατά πολύ μια … συνηθισμένη πυρκαγιά;;;  Από την πλευρά του ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος,  ο πρώτος που πήγε από τα κυβερνητικά στελέχη το πρωί της Πέμπτης στον τόπο της καταστροφής, μιλώντας στο BBC περιορίστηκε να πει κατά τρόπο αμφίσημο ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις «ήταν σε ετοιμότητα από την πρώτη ημέρα» και ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε το σχέδιο του ΝΑΤΟ, δεν λειτουργούμε ανεξάρτητα από τις δυνάμεις πολιτικής προστασίας». 

Στο σημείο αυτό, τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ, ΠΟΥ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙ ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση τύπου, το ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, της 23ης Ιουλίου, αποφράδας ημέρας της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ, αποκαλύπτει πως με εντολή του ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΣΥΝΈΔΡΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΤΑ, ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΩΣ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΟΥΣ!
 ΗΘΕΛΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ!

ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ!

 
ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ… ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ!


Και μπορεί ουδείς να μεμφθεί τις Ένοπλες Δυνάμεις, που όντως κινητοποιήθηκαν αμέσως μετά την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ,  αναλαμβάνοντας δράσεις με καταλύματα, κινητά μαγειρεία κλπ, αλλά η τραγωδία είχε συντελεστεί.

ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ, ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ.Όσον αφορά στο γενικόλογο δελτίο τύπου, που εξέδωσε σήμερα το ΓΕΕΘΑ (βλέπετε κατωτέρω), αυτό ουδόλως απαλλάσει τις ηγεσίες των ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ και από τις δικές τους ΗΘΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ.

Νόμιμη η μη επέμβασή τους, χωρίς την σχετική διαταγή του αρμόδιου Υπουργού.
ΗΘΙΚΗ όμως;;;

Αλήθεια, τι μετράει περισσότερο;
Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ Ή Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ;;;
Αυτό, ας το απαντήσουν οι ίδιες οι ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Προσωπικά, από καρδιάς ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, στους χαμηλόβαθμους στρατιωτικούς και στους φαντάρους που συνέδραμαν  τους κατοίκους του Ματιού, του Βουτζά, του Προβάλινθου, της Αμπελούπολης.Η βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων στις πυρκαγιές ήταν καίρια

 

Στοιχεία για τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στη φετινή αντιπυρική περίοδο (1η Μαΐου – 31η Οκτωβρίου), έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ.Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση διατέθηκαν 11.279 στελέχη για κατάσβεση πυρκαγιών και για στελέχωση περιπόλων και πυροφυλακίων, 3.692 οχήματα και μηχανήματα διαφόρων τύπων για κάλυψη αναγκών εποχούμενων περιπόλων και κατάσβεση πυρκαγιών, ενώ πραγματοποιήθηκαν 678 έξοδοι εναερίων μέσων, διαφόρων τύπων, καλύπτοντας συνολικά 1.519 ώρες πτήσης για επιτήρηση και κατάσβεση 150 μεγάλων πυρκαγιών.
 
Πηγή

ΠΗΓΗ Πηγή ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ, ΕΧΕΙ ΕΝΟΧΟΥΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, ΤΟΥΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ, ΤΣΙΠΡΑ, ΚΑΜΜΕΝΟ. ΗΘΕΛΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑ!